Sziasztok!
Olyan problémám lenne,hogy adott egy MSI Z710M Mortar alaplap (i5-6400 processzorral,8 Gb ram,Gt 740 Vga) aminek nincs hangja az alaplapi hangkártyán. Legfrissebb drivert felraktam hozzá a gyártó honlapjáról,biost is frissítettem,de semmi. Érzékeli ha valamit csatlakoztatok vagy eltávolítok,de hang semmi. Komplett gépként vettem a konfigot,csak ezzel a problémával újra telepítéskor találkoztam. Op.rendszer Windows 10 pro. 64 bit. Mi lehet a probléma? Aki találkozott hasonlóval,vagy van még ötlete,szívesen fogadom a tanácsokat.
Köszönöm a segítséget előre is!!!
A fenti alaplap iPentium E6700 CPU-val, 4 GB DDR3-as RAM-mal, optikai meghajtóval, Hitachi 170 GB-os HDD-vel, normális működéssel az egyik kikapcsolás után, majd a másnapi bekapcsolás után a táp megy, alaplap beindul, CPU ventilátor pörög, de se kép, se hang, szó szerint, mert még a BIOS csipogást sem adja elő.
Amit eddig "elkövettem":
‒ BIOS reset (CR2032-es ki, majd vissza);
‒ perifériák ki;
‒ memóriák ki, másik RAM be;
‒ egyedi videovezérlő be;
Az erdmény: tanácstalanság...
Így még nem láttam behalni alaplapot...
Ha a CR2032-es pusztul el, akkor a beállításokat felejti el, ha perifériák valamelyike "nyöszörög", akkor a BIOS-nak még el kellene indulnia a perifériák nélkül.
Ha az alaplap nem kap jó tápfeszt, akkor nincs vissza a tápnak "power good", és el sem indul a CPU ventilátora, a táp ebből kifolyólag jó...
TIPP?
Sziasztok !

Van egy látszólag apró problémám. Szeretném leváltani a régi PS2 billentyűzetemet, főleg amiatt, hogy megbízhatatlan egyes billentyű, nehezen érzékeli a nyomást, egy USB-s-re. Minden adott, csak egy valami okoz problémát, hogy a PS2-vel fel tudtam éleszteni a gépet, viszont az USB-vel nem, gondolom, mert még akkor "nem tudja" az alaplap, hogy neki olyanja is van.
Van valakinek USB-s billentyűje, és fel tudja éleszteni a gépet vele? ASUS H97-Pro lapom van.

Köszönöm előre is a tippeket.
Sziasztok az lenne a kérdésem a következő alaplapokkal kapcsolatban mi a különbség, én mint laikus nem sokat látok közöttük?

ASUS TUF X470-PLUS GAMING
ASUS PRIME X470-PRO
ASUS ROG STRIX X470-F GAMING

Meg még erről mi a vélemény?

GIGABYTE X470 AORUS ULTRA GAMING

Előre is köszönöm azoknak akik veszik a fáradtságot utána néznek és válaszolnak.
Siasztok a véleményeteket szeretném kérni ti melyik lapot választanátok. A hozzá szolásaitokat elöre is köszönöm
i.imgur.com/gkGCd40.jpg
i.imgur.com/i0NE20d.jpg
Sziasztok!

A gépemben levő alaplap és BIOS:

Alaplap gyártója: Gigabyte Technology Co., Ltd.
Alaplap típusa: B250M-D3H-CF
BIOS gyártója: American Megatrends Inc.
BIOS verzió: 3.0 - F6
BIOS telepítése: BIOS telepítése: 04/24/2017

A gyártó honlapján találtam frissebb bios-t.

F10
5.5 Mb
17/12/2018
AsiaChinaAmericaEurope
Improve DDR compatibility
mb_bios_ga-b250m-d3h_f10

Kérdésem az lenne, hogy ha gépem tökéletesen működik, akkor érdemes-e lecserélni a BIOS-t az újabbra vagy hagyjam így?
Előre is köszönöm szépen a segítséget.
Sziasztok!
Új PC-t vennénk és ki is néztem egyet:
Fujitsu Siemens Esprimo P5916
Az lenne a baj hogy keresgéltem a neten a RAM/CPU támogatásról, és egyes oldalokon azt láttam hogy csak 4GB ramot támogat. És egyes oldalokon meg 8GB
Illetve a CPU Supportot is meg néztem, és nem láttom benne az én procimat (Intel Core 2 Duo E6550)
Akitől venni szeretném azt mondta el vihetem az alkatrészeimet van a procim/6gb ram.
Hétfőn ér rá, szerintetek várjak addig vagy keresek másikat ?
Előre is köszi.
Sziasztok,

Adott egy gigabyte Z370M D3H alaplap benne 2 db m.2es ssd, és további 3 Sata vinyo plusz egy USB-s külső winchester csatlakozik hozzá.

Többször újra telepítettem a Windowst jelenleg csm support disableddel uefi módban fut. USB legacy supportot disabledre állítottam de nem oszt nem szoroz. Fast boot eneabled vagy disabled szintén mindegy neki ugyanúgy 40 sec a boot idő amíg megjelenik a zarkepenyő.

A bios friss f10es

Tudok valamit tenni vagy egyszerűen fogadjam el, hogy ennyi a ilyen a win indítása? Vagy lehet rajta változtatni?
Sziasztok össze kellene írnom egy új konfigurációt egy Ryzen 3 2200G processzor felhasználásával.(Ennek jó az integrált vga-ja)

Nekem egy Asus Prime B350-Plus van és akinek össze kellene majd raknom nem bánná ha az alaplap olcsóbb lenne mint az enyém Smile
Lényegében az alaplap ami kérdéses meg a tápegység.
Mondjuk mivel nekem egy Be-quiet pure power 10CM van ezért gondolom a sima Be-Quiet 400W-os is megfelelő lehet.
Üdv. Összeraktam egy régi gépet, Intel DG965WH alaplap van benne. Valami Intel proci van benne, nem tudom milyen, a bios-ig sem jutok el vele.

Ha nyomom a bekapcsoló gombot nem kapcsol be, arra meg sem nyekken, de ha hátul a tápnál áramtalanítom, majd visszadugom az áramot akkor kb egy másodpercre felperegnek a ventik, megpörgeti a cd olvasót, majd azonnal kikapcsol.
A táp ATX-400W, ezzel nem szabadna gondnak lenni, másik gépben működött rendesen.

Mi lehet a leggyakoribb hiba ilyenkor? Hogyan tudnám működésre bírni (az alaplap kb 5 éve nem volt használva, de mielőtt ki lett selejtezve még működött)
Sziasztok !

Asus x541N VivoBookMax laptopom bekapcsoláskor a biossal indul, de a bootmenüben semmi nem látható, nem ajánl fel választást!
Bios frissítés megtörtént, sajnos nem változott semmi.

Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!
Sziasztok! Ezt lehet valahogy orvosolni ?
Ideiglenes gép lenne mert a laptopomat össze törtem
i.imgur.com/SYEKzQL.jpg
Előre is köszönöm.
Beépítésre került egy 860evo250gb ssd, (i52500k. giga. p67aud3b3 sata-kábel-sata3,500gb hdd) win.10 telepítés a rendszer szinte tökéletesen működik,
de a samsung_magician - AHCI módot ajánl az ssd tökéletes sebessége eléréséhez.
Utólag vettem észre, hogy eddig minden IDE módban vólt a bios-ban beállítva, és így is lett a win.10 telepítve az ssd-re pendrv-ról.
1. A biosban nem tudom az ssd-t elsődleges meghajtónak kiválasztani, mert nem találom az ssd-t. mint meghajtót.
2. Új telepítést akartam, viszont a bios-t hiába állítom át AHCI-módra, a pendrv-ról nem akar bebootolni, csak IDE módban.
Valamit biztos nagyon rosszul csinálok.
előre is kössz. pol

Köszönöm mindenkinek a segítséget, Alien8 ötletét próbáltam ki, a win10. újratelepítésével az SSD mostmár jól működik,
de a gép bekapcsolása után a fekete képernyőn felsorolja a meghajtókat, és a jobb felső sarokban megjelenik egy kétszámjegyü visszaszámláló,
amely eddig nem volt.
Miután a win.10. felállt, a rejtett ikonok megjelenítésénél, az usb ikonban láthatóvá válik az ssd, és a hdd is. amely eddig nem vólt látható,
csak ha valami csatlakoztatva lett.

Bios - F2
Halli
Az lenne a kérdésem hogy baj ha napi 14 orát megy a gépem? (nem kockulok)
Előre is köszönöm.
Suspicious
Üdv. Mindenkinek!

Villámcsapás miatt az MSI 775-ös alaplapom kuka, van egy másik 775-ös, ebbe csak 4 GB Ram tehető, de nem látja!
Egyszer korábban sikerült, de most sehogyan se megy, msconfig videókat néztem, az alapján próbáltam.Lehetséges, hogy a biosban is kell valamit állítani???

i.imgur.com/kLi8ZRk.png


Köszi a segítséget!

UI. Már nem húzható másik gép összerakása, de addig is ezt szeretném hajtani, persze 4 GB rammal!
Új alaplap+új proci, a régi SSD-vel amin az Op rendszer van elindul a Win 10 Pro, vagy újra kell telepíteni ???
Sziasztok!

Adott 1 asztali PC, amiben ez az alaplap van:
H110M PRO-VD Plus msi

Kb 2 hónapja újonnan vásároltam, pc boltba rakták bele, azt mondták minden rendben, működik, használtra kész. Pár napja olyan zavaró jelenség történt, hogy az előlapi 3.5 jack dugó aljzatba amikor bedugom a fülest ( zöld), microfon ( rózsaszín) a Windows 10 nem írja ki, hogy csatlakoztattam. Evvel a részével semmi gond, csak eddig szokta.
Na most, lényeg az, hogy nem szól a füles, nincs hang, mintha nem érzékelné, pedig be van dugva! Se a fülest, se a microfont. Erősebb nyomással "bedugással" ha "nyomva tartam", akkor van hang, szól.
Szóval olyan mintha érintkezési gondja lenne.
Hátul, az alaplapon jó, kipróbáltam 3 db fülessel.
Aztán olvastam a neten, hogy le kell tiltani a Relatekbe az előlapi jack aljzat érzékelését, a Relatek hang programba. Ezt megtettem, és most szól a füles, nagy meglepetésemre, viszont hátul is szól, azaz egyszerre szól a füles, és a hangfal, na ez nagyon zavaró.
Ráadásul a microfont továbbra se érzékeli.

Mi történhetett ?

Amit biztos nem szeretnék, hogy hátul húzkodjam ki a hangszórót, ha fülessel akarok lenni, olyan helyen van a gép, hogy macerás a hozzáférése. Azt sem akarom, hogy a hangszóró bekapcsológombját kapcsolgassam, mert kb X éve így használom és ez teljesen elfogadható.

Ideiglenes megoldást találtam, ami sajnos eléggé barbár módszer. A hátsó 2.1 -s hangszóróba beledugtam a fülhallgatónak kijelölt helyére egy 3,5 jack dugót, KÉP - mikey, amit a telefonomhoz vettem még, így a hangszóróból hang nem jön, csak a fülesen hallom a hangot.
Üdv.
Két ugyan olyan Segate 300GB-os HDD van a gépben, de a Windows telepítő csak az egyiket látja.
Az első lemezen Windows XP van, ezt a lemezt látja a 10-es telepítő is.
A második lemezen csak pár PDF doumentum, meg telepítő van, erre szeretnék 10-et telepíteni.

Akárhogy próbálom a 10-es telepítő csak azt a lemezt látja, amin az XP van, a másikat nem is érzékeli.
A BIOS-ban mutatja mindkettőt, de mondjuk ha kiveszem az XP-s hdd-t, akkor a telepítő egyszerűen azt írja hogy nem talált megfelelő merevelemezt.

Mi lehet a probáléma, amiért nem engedi telepíteni rá, sőt fel sem ismeri?
ASUS PL5PL2 alaplap.
Jelenleg egy Cooler Master TX3 processzor hűtőm van lehet,hogy nem megfelelő ventilátor csere miatt (nagy fordulatszám) vagy anyagfáradás miatt de eltört az AMD processzor rögzítője és nem merem újra ezt használni.

Amúgy az alaplapom egy Asrock 970extrem 3

AM2

Sziasztok!
A kérdésem a következő!
Gépet kellene összeraknom.
A kérdés ez a Proci jó ebbe a típusba? Alaplap - Asrock-ALiveNF6G-DVI
Phenom II X2 555/X4 B50
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

yoko
  • 7 Vendég
  • 139 Tagok ma
  • 7 Szülinapos
  • 17,190 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!