Sziasztok.
Az lenne a kérdésem hogy adott egy számitógép ház egy hátsó ventilátoral,és a ház tetején van egy kapcsoló amikor be kapcsolom akkor indúl el,az lenne a kédésem hogy ez autómatikusan nem e indul el ha már nagyon melegek az alkatrészek a házban?eszt mindig külön én be kel kapcsoljam?
Hali!

Van egy acer laptopom, Win 10 van rajta. Mikor bekapcsolom a logo után azt dobja ki: no bootable device!!!
Eddig ment, hogy tudom sürgősen megoldani?

Köszi segítséget előre is!!!
Sziasztok
Miért van az,hogy bekapcsolom a gépet(Monitorral) és fekete képernyőt látok a Windows logó betöltés helyett ? 15mp és bejön a Windows 10. Ha rádugom szintén HDMI csatlakozóval a TV-re a gépet ,simán látom az Windows logót.

Amúgy eddig nem zavart. Nagyon kíváncsi lennék rá. Pontokat gyűjtő akciómat látták Smile

Profilomba a configom.
Üdv!

Igazából katasztrófát nem okoz a dolog de azért rákérdeznék, miért van az hogy kb úgy havonta állandóan vissza erőlteti a rendszer a saját programjaira a fájlokat(zenei, filmek, képek stb), ez valami direkt Feature? - hogy nehogy elfelejtsem a szar appjaikat? A legdurvább mikor már üzenetben is bedobja hogy hibát okozott ennek-annak a fájlnak a társítása....és akkor képes végig dobálni azt a 20 értesítést Grin Esküszöm nevetséges, mivel semmi gondot nem okozott mert simán 3 kattintásból visszaállítom. Ez másnál is előfordult? Ja meg azt is észrevettem hogy időnként újra tölti(frissíti?) a tálca parancsikonokat, ez naponta is előfordul(eltűnnek és újra "betölti"Wink.
Hónapok óta használom az Apowersoft 2.4.9 programot a telefon számítógépről történő adatkezeléséhez..
A telefonom Samsung Galaxy J3 , SM-J320FN modell.
Néhány napja azt tapasztalom, hogy a PC-hez csatlakoztatva megjelenik a monitoron a telefon tartalma, majd néhány másodperc után megszakad, és ismét kéri a csatlakozást.
Az Apowersoft programot töröltem és újratelepítettem.
A csatlakozást egy másik USB kábellel megkíséreltem, de a program ugyanazt a hibát mutatja.
A telefon "Hibakereső mappájában az "USB hibakeresés" be van kapcsolva.

Érdeklődöm, hogy milyen megoldást javasolnak a hiba elhárítására, ha esetleg nem kompatibilsek - melyik program alkalmasabb erre?

Válaszukat köszönöm.
Martini Emil
Sziasztok!
Lehetséges-e linux alatt bootolható lemezképet készíteni a pillanatnyi rendszerállapotról, ill. van-e vmilyen progi erre?
Előre is köszi.
Szevasztok
Napok kínlódik a W10 ennek a nyomorult frissítésnek a telepítésével, sikertelenül Minden índításnál letölti, aztán kér egy újraindítást, aztán semmi. Az előzményeben már 9 sikertelen telepítés van. Letöltöttem direktben a bő 600 megát elindítottam, erre kiírta, hogy ez a frissítés már telepítve van, de a következő bekapcsolánál megint telepíteni akarta. Van ötletetek mit lehetne tenni, gondolom nem ártana felnyomni.
És még valami. Ugyan kiírta a direkt frissítésnél, hogy telepítve van, a build szám maradt 16299.192. Ha tényleg telepítve lenne, ennek is változni kellett volna.
Üdv
dönci4
Hd videót szeretnék vágni szerkeszteni, tud valaki ajánlani neki megfelelő progit, előre is köszönöm Smile
Sziasztok
Miért zabálnak ennyit a dolgok???
Firefox Q beta 59.08.b8 a böngésző
Érdekes,mikor bezárom,nem csökken csak növekszik..
Rejtett tartalom:
i.imgur.com/wmzHNJS.jpg


Egy kis pont gyűjtés Smile

UPDATE

Idézet

Torrent kliens gyorsítótáraz?! - azt tudom hogy a qBittorrent gigákat is fel tud zabálni anélkül hogy látnánk a felaldatkezelőbe ha be van kapcsolva az OS Cache a kliensben.

Ez volt a megoldás.
Kipróbáltam másik klienssel nem szalad fel böngészés alatt se 5GB-ra a felhasználás. Wise Memory takarítóval lehet kordába tartani,ha BitTorrentet használok kliensnek ( Ő zabálja fel a memóriámat)
Sziasztok.
Utorrent 2.0.4-et használok,pöpecül müködik,de meg tudná nekem valaki mondani hogy mért van az hogyha töltök le mondjuk egy nagyobb csomagot akkor alól ki írja hogy megtelt a lemez 80-90%-ban amikor van még üresen vagy 600 gb-om,és ilyenkor vissza fogja a le és feltöltést is, vissza esik.A választ köszönöm.
Sziasztok! Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok mivel lehet kreálni egyszerűen Boot menűt amivel kitudnám választani,hogy melyik rendszer induljon el.

Az a helyzet,hogy a főnököm behozta a gépét amin volt egy Windows 7 rendszer. Be lett építve egy SSD meghajtó amire Windows 10 lett telepítve és eléggé idegesítő,hogy F12-vel lehessen kiválasztani a bootolandó meghajtót.
Sziasztok!
A problémám az, h. ha filmet nézek a laptopomon és gyors mozgás van a jelenetben, a kép bizonyos részén szaggat, ugrál a kép.
Ez csak linuxon és a chrome böngészőben tapasztalható. Csak az a baj, h. a windows-t és a firefoxot is utálom, pedig ott nincs ez a gond. Windows-on akkor sincs ez a baj, ha chrome-ot használok, ill. linuxon sincs baj, ha firefoxban megy a film, csak ha a két kedvencem együtt van: a linux és a Chrome. A laptopom Dell Latitude E4310, és Peppermint OS van rajta.
Segítségeteket, ötleteiteket előre is köszi: István
Sziasztok!
Frissen telepített Windows 10 Enterprise. Lakásban van egy Qnap NAS ehhez szeretnék csatlakozni. File kezelő -> Ez a gép -> Számítógép fül -> hálózati meghajtó csatolása. \\ip\ tallózás és itt kéne jönni a nasnak és a nas könyvtárainak de nem jön. Először kiírta, hogy nincs hálózat felderítés, rádiógombbal bekapcsoltam. De továbbra se megy. Üzenet: Rossz nevet adok meg nincs ilyen hálózat. CMD rendszergazda joggal, net use meghajtó: \\ utvonal /user:felhasználó jelszó megcsinálja, dir meghajtó: listázza a könyvtárat amit csatoltam. Vissza a fájl kezelőhöz NINCS meghajtó, totalcommander nincs meghajtó.
Mit csináljak, hogy feltudjam csatolni a könyvtárakat?
segítséget előre is köszönöm.
Sziasztok

Tegnap újratelepitetem a windows10-et és azota nemjátsza le rendesen a weboldalakon a videókat az opera:Gondolom hiányzik valami plagin neki pedig a flashplayert telepitetem.

Van valakinek tipje milehet a gond?

Köszönöm
Kaspersky Internet Security 2018-hoz honnan tudnék olcsó helyen 1 éves kulcsot vásárolni online és ahol lehet paypalon keresztül?előre is köszi.Smile
Sziasztok.

Nem tudom, hogy a KB4058258 vagy más frissítésnek köszönhető-e, vagy sem, de az utóbbi 5 napban 3-szor telepítettem újra a rendszert, és mindháromszor ugyanazokat a hibajelenséget produkálja, ráadásul menetrendszerűen.

Mindháromszor a "Windows 10 AIO x64 Integrated December 2017 Edge16 Hungarian-Kori" integrált rendszert telepítettem, és sejtem, hogy nem ezzel van a gond, mivel decemberben ezt már feltelepítettem, és akkor jól működött.

A következőket játsza el:

1. nap: tökéletesen működik minden

2. nap: már nem indul el az Ondrive, kéri az újratelepítését, valamint szinte bármit akarok telepíteni, feljön egy ablak, hogy a SmartScreen nem indult el ezért nem tudja ellenőrizni a kívánt telepítőt, de ha megbízom benne, vagy valami ilyesmi, akkor rá tudok kattintani ebben az ablakban a telepítésre, majd ezt követően telepíti. Hozzáteszem, le sem tíltottam...

3. nap: már totálisan sz@r az egész rendszer. Kezdi az Ondrivve-al, majd ezt követően minden akadozva indul el, ha egyáltalán elindul.
A gépházat ha megnyitom, nem tudok lépkedni a menük közt, mintha le lenne fagyva az egész.
A Firefox vagy Cyberfox, amit még használok alig indul el, az oldalak be sem töltődnek, csak forognak. Internetes parancsikonra ha rákattintok, az Edge feljön, de nem nyit meg semmit, sőt ha más oldalt akarok megnyitni rajta, azt sem nyitja meg. Be sem tudom zárni az Edge-t, csak ha kilövöm a feladatkezelőben. Ugyanez a szitu az Internet Explorerel is. Azt mutatja, hogy van hálózat, ami valószínűleg így van, hiszen a telón működik a wifi, a gép pedig kábelel van csatlakoztatva.

Ha kiakarok adni mondjuk egy pendrive-ot, az óra melletti kiadásfunkció nem működik.

Volt olyan is hogy a rendszer lemezek sem akartak betöltődni a Saját gépben.

A start menüben az ablak nem jön fel, ahol ki tudnék lépni, így aztán marad a Ctrl+Alt+Del, és így tudom kikapcsolni a rendszert, és még sorolhatnám.

Hozzáteszem, új a gép, 2-3 hónapos, össze lettek válogatva a felső középkategóriás alkatrészek, i5-ös, Ram DDR4 8GB, a rendszer pedig SSD-re van telepítve és eddig úgy ment, mint a villám...

Van ötletetek? Járt még így valaki? Mellékelek néhány képernyőképet is.

Előre is köszönök minden segítséget, ötletet.

i.imgur.com/2YJNkDn.jpg
i.imgur.com/DFaPHfw.jpg
i.imgur.com/AkrkNQz.jpg
i.imgur.com/dHFIyJd.jpg
i.imgur.com/UBxJtXE.jpg
i.imgur.com/x74O2vZ.jpg
i.imgur.com/1DrBkAd.jpg
i.imgur.com/ytkOnWj.jpg
Sziasztok újra!
Találkozott már valaki olyannal Windows 10 alatt,hogy Windows Gépházon belül Fiókokra ráklikkelek valameddig tölt és kilép? Szeretnék bejelentkezni Microsoft fiókkommal,de így nehéz lesz..
Üdv.
A videokártyámhoz szeretném egyszerre csatlakoztatni a monitort és a TV-t is.
A monitort rákötöttem DVI-n keresztül a TV-t HDMI-n.
Az a probléma, hogy mikor megnyomom a Win+P kombinációt, beállítom hogy csak a Számítógép legyen, akkor eltűnik a monitorról a kép, és csak a TV-n lesz.
Be tudnám valahogyan úgy állítani, hogy ha "csak a számítógépre" teszem, akkor csak a monitorom menjen, és ha "csak kivetítőre" akkor pedig csak a TV menjen?
Hiába állítottam be, hogy a monitorom (Dell) legyen az elsődleges, akkor is a TV-re tesz át mindent ha arra rakom hogy csak a számítógép.

i.imgur.com/m9lWhyz.png
Sziasztok!
Sajnos addig ügyeskedtem az Ubuntu op.rendszerrel, hogy odáig jutottma, hogy nem tudom megnyitni, hiányzik a grub. Sajnos partició formázással töröltem amelyik meghajtón volt és újraindításnál már nem működött.Hiba:no such partition, entering rescue mode... grub rescue
Ha valami megoldást tudtok szívesen fogadom.
Ismételten segítséget kérnék. Ez már inkább "haladó" probléma. Számomra biztosan Smile
Már szépen mennek a telepítések, rendszerek kipróbálása, és már tudom, hogy milyen tárolót érdemes csinálni az új rendszernek.
Eljutottam oda, hogy szükségem lenne, vagy legalább is néha jól jönne, ha tudnám használni a vágólapot, hogy a Gazda gépről másoljak a Vendég gépre.
Hiába van beállítva mégsem működik.
Rejtett tartalom:
i.imgur.com/JPRV89B.png

Arra is gondoltam, hogy az Integrációs szolgáltatások kell neki, és elindítottam, és telepítettem is. Annyit értem el vele, hogy a rendszer megjelenítését nagyon elállította, hogy szinte már zavaró volt, de ekkor sem működött.
Még ez is fent van.
Rejtett tartalom:
i.imgur.com/K2np6lu.png


Minden hozzászólást örömmel veszek, főleg, ha jó is Smile

Annyi előrelépés van a dologban, hogy rájöttem hogyan kell megosztani a Gazdagépen a meghajtóimat. Már a Vendég gépről hozzáférek a dolgaimhoz, de pl egy office lemezképet nem tudok telepíteni. Tehát a Gazda gépen van a lemezkép de a Vendég gépről akarom indítani, vagyis telepíteni.
Megoldódott a gondom. Rosszul csináltam sajnos Sad na de hát mindíg tanul az Ember valamit Smile
Rejtett tartalom:
i.imgur.com/Ou3icgr.png

Rejtett tartalom:
i.imgur.com/k9Sq6XP.png

Csak annyi volt a gond, hogy rosz helyen, és rosszul próbáltam csatlakoztatni a .iso-t Smile
Egy képet csatolok, hogy aki kezdő még az lássa hogy egy .iso lemezképet hol lehet csatlakoztatni.
Rejtett tartalom:
i.imgur.com/OfD9lWT.png

Természetesen ez után a sajátgépet megnyitja, és ott már lehet látni a felcsatolt iso lemezképet.
A vágólap gondom úgy oldódott meg, hogy a működő rendszernél az Eszközök/Integrációs szolgáltatások telepítése pontra kattintani. Utána elindul a szolgáltatás, és csak telepíteni kell.
Rejtett tartalom:
i.imgur.com/jfVe7WA.png

Rejtett tartalom:
i.imgur.com/7kkvVBa.png

Ha ez megvan, akkor lehet mindkét irányban másolni a Gazdagépről a Vendég gépre is, vagy akár fordítva. Ne lepődjünk meg a sebesség csökkenésen, mert nekem ez a tapasztalatom, de egyébként tökéletesen működik.
Annyit még megmutatnék, hogy hol lehet csatlakoztatni a Gazdagép meghajtóit.
Rejtett tartalom:
i.imgur.com/55RITMp.png
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 2

lacko9691, bobinio

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!