Nálam egy furcsa Facebook hiba jelentkezik a legutóbbi Windows frissítés óta, de mivel a telefonomra is érkezett frissítés a Facebook apphoz, így gyanítom, hogy a böngészőből elindított verzió is változhatott ugyanebben az időszakban, így benne van, hogy megint Zuckerbergék csináltak valami baromságot.

A jelenség a következő: Ha egy csoportba feltöltött fájlt próbálok meg letölteni a bejegyzésben szereplő linkre kattintva, akkor egy hibaüzenet fogad, miszerint a fájl nem elérhető. De ha a csoport Fájlok menüjében a fájl neve melletti "..." gombot nyomom meg, és ott választom a Letöltést, akkor lejön. A két letöltés között a különbség annyi, hogy az első esetben a FB a link végére odatesz egy "&__tn__=HH-R" kiegészítést... Ha ezt a baromságot törlöm a sor végéről és nyomok egy Entert, akkor viszont gond nélkül letöltődik a fájl... Nem tudom, hogy ez a rendszerfrissítés miatt van-e (egyik ismerősnek ugyanez a gondja Windows 7 alatt is, és nála is a héten jelentkezett a hiba), vagy a FB barmolt el valamit (mondjuk abból, hogy BÁRMILYEN böngészővel próbálom (Edge, Firefox, Chrome), gyanús lenne, hogy a FB, de az a furcsa, hogy ugyanezt androidos telefonon Chrome-ban és Firefoxban is megpróbálva gond nélkül letöltődik a fájl. Nem igazán értem, hogy mi lehet az oka, a FB Supportnak írtam, de csak a szokásos automatikus választ kaptam, hogy türelmet kérnek. Esetleg más is tapasztalt hasonlót, vagy csak én vagyok ilyen "mázlista"? Router, gép, minden búbánat újra lett indítva, de nem változik a dolog.
Sziasztok! Ezt lehet valahogy orvosolni ?
Ideiglenes gép lenne mert a laptopomat össze törtem
i.imgur.com/SYEKzQL.jpg
Előre is köszönöm.
Sziasztok. Olyan problémám lenne, hogy valamiért nem indul el a hálókártya viszont ha újra indítom a gépet akkor igen. És egész nap működik a hálókártya ha nem kapcsolom ki a gépet szóval nem értem. Már próbáltam drivert is telepíteni de semmi. Sad Friss win 10 alaplap: Asus p8z77-v

A válaszokat előre is köszönöm.
Sziasztok!
Tud-e valaki módot arra, h. a Chrome böngészőt úgy rakjam fel egy op.rendszerbe, h. nem egy már meglévő másik böngészőből töltöm le? Konkrétan van 1 olyan windows lite rendszerem, amiben nincs semmilyen böngésző, és nem tudom, hogy telepítsem rá a Chrome-ot.
Előre is Kösz.
Sziasztok!

Mini sd kártyán vannak képeim és számok.
A helyzet az hogy sérült egy pár nem tudom átvenni a laptopra.

Hogyan lehetne helyre hozni őket.

Üdv: Millord
Valahol azt olvastam, h. a linux live USB mintájára lehet persistent live USB-t készíteni Windows-al is. Ez lehetséges? Ha igen, érdekelne a módja.
Előre is köszönök bármi ötletet, hozzászólást.
Sziasztok! Sokat használom a TC keresőjét, mert Win-ben csak több ablakban tudok jól keresni. Sok fájl közül kell gyorsan megtalálnom amit keresek, így a sima szóközzel elválasztott szókereső mindig segített. Egy ideje csak egyetlen szóra tudok keresni, ha a fájlnévből két szóra keresek egyszerre, mindig nulla a találat, pedig eddig működött és hasznos funkció. Valamit barkácsoltak Win10-ben, amitől a TC nem keres úgy mint eddig? Fontos lenne, ha valaki esetleg beleszaladt már ebbe a kérdésbe és tud valami megoldást.
Köszönöm!
Üdv. Smile

EDGE böngészőt használok. (Kövezzetek meg érte Smile )
A probléma az hogy indítás után bármilyen könyvjelzőt akarok megnyitni, nem teszi.
Ha URL címet írok be azzal se...
Kis ideig pörög mintha töltené, viszont nem adja be az oldalt.
Proci eközben 20-30% között van.

Van valakinek ötlete??? Smile
Sziasztok!

Adott ez a "kis" ketyere: T100TA, a link alatt a specifikációja található.

Az elmúlt időben ritkán használtam, újabban elő vettem, pár alapprogramot használok rajt (world, excel, firefox), de számomra borzalmasan lassú, idő elhaladt felette, stb, eredeti Win 10 Home van rajt, ahogy lett véve, szokta magát frissíteni is, napra kész, hibát nem ír, nem jelez, nem is omlott eddig össze.
Mit tudok vele csinálni, hogy gördülékenyebb legyen ? Adjam el esetleg ? Vajon mennyit érhet ?
Helló.
Adott egy gép, ami bekapcsolás után amint belépek a bios-ba már akkor azt írja, hogy 75°C-os a processzor.
Ha felfut a Windows és elindítok rajta mondjuk egy HD-s filmek, meg Chrome, akkor felmegy egész 100°C-ig.
A proci újra van pasztázva, a hűtő jó (több hűtőt próbáltam, mindegyikkel ezt csinálja). Amikor azt írja hogy 100°C akkor kétlem hogy annyi lenne, ha megfogom az alaplapot a proci mögött akkor max egy olya 50 fok lehet, és a ventilátor sem fúj meleg levegőt.
Lehetséges hogy valami elromlott volna ami érzékeli a hőfokot?
Sziasztok!
Korábban gond nélkül tudtam Windows-t és Linuxot telepíteni a Dell Latitude E4310-es gépemre (Legacy módban), de amióta frissítettem a Bios-t, Linuxot csak Legacy-ban, Windows-t csak UEFI-ben tudok telepíteni. Ez így normális? Most már lemondhatok a dual boot lehetőségről?
Ötleteket előre is köszönöm.
Üdv. Szeretném a rendszert egy 500GB-os HDD-ről egy 240GB-os SSD-re másolni.
Az a problémám, hogy akárhány programmal próbáltam volna mind vagy az egész hdd tartalmát akarták másolni (van 3 partíció- 1 a rendszer számára... 2 maga a rendszer, 3 adatok, játékok) vagy csak egy partíciót engedett volna.

Hogyan tudnám úgy lemásolni, hogy egyszerre átteszem a rendszer számára fenntartottat és a rendszert is, de a 3-ik partíciót azt nem?
Én is ebbe a zavaró jelenségbe futottam bele Radeon™ RX 480 G1 Gaming 8G kártyámmal. Már régebben is mondtam,mikor megkaptam a kártyát. 3percenként csinálja,már elég zavaró ez. Van erre igazi megoldás? Olvasom a hozzászólásokat,de zavaros nagyon. Sokan foglalkoztak vele a google keresővel találtam pár dolgot. Segítene nekem valaki ezt megoldani? Ne mondja senki,hogy jó a fülem,mert hangosan hallatszik. Persze nem a kedves oprendes barátom hibája,akitől vettem Smile




Közbe találtam ilyet.
Pl:


Ebből azt vettem ki,hogy öntsem tele műszerolajjal? Csavarozzam ki,míg kifolyik a felesleg? Ez se oldja meg teljesen..
Az asztal hátterének színét lehet-e sötétre változtatni?
Sziasztok !

A követező Windows 10 jelenséggel találkoztam. Az asztali gépem úgy van beállítva, hogy 10 perc tétlenség után kikapcsolja a monitort 15 perc után alvó módra vált. Eddig ez hibátlanul működött, tegnap este vettem észre hogy alvó módra váltás után azonnal visszakapcsol. Hibernálás le van tiltva, a hibrid alvást ki kapcsoltam, majd vissza de nem változott semmi.

Mi lehet a megoldás ?
Sziasztok! A minap azzal szembesültem, h. ezentúl a laptopom nem kapcsol ki teljesen, ha csak a windows kikapcsoló ikonnal kikapcsolom. A kép elsötétül, minden kikapcsol, de a fizikai főkapcsoló továbbra is világít, és a gép még hallhatóan dolgozik. Ekkor kinyomom a főkapcsolót is és csak ekkor kapcsol ki teljesen a gép. Szerintetek mi lehet ennek az oka, ill. ha így marad, az károsítja-e a gépet?
Előre is köszönök minden tanácsot, ötletet.
Windows 10 áruházból lettöltöt játékok eredmények és szintek lementése és átvitele egy másik Windows 10-es rendszere lehetséges van e valami megoldása dolognak a segítséget előre is köszönöm
sajnos az MS fiók nem tárolja bocsi elfelejtettem le írni
Sziasztok!

Windows 10 1803-as telepítőt csináltam Rufussal. Eme leírás alapján: https://www.aioboot.com/en/how-to-use-rufus-to-install-windows-10/
UEFI-s laptopra szerettem volna telepíteni, és a gondom az, hogy egy Kingston DT100 G3-as 16GB-os pendrivera (USB 3.0) rakva nem látja a post a pendrive-ot, viszont egy SanDisk Cruzer Blade 16GB-os pendrivera rakva (USB 2.0) tökéletesen látja a laptop, és fel is települ a Windows 10.
Az lenne a kérdésem hogy futottatok-e már bele hasonlóba vagy csak én szerencsétlenkedem. Természetesen a laptop összes USB portját kipróbáltam.
Ennyire kényesek a laptopok a pendriveokra? Asztali gépnél még nem futottam bele ilyenbe. Válaszokat/segítséget/javaslatokat köszönöm szépen.

agv.
Sziasztok!

Adott egy laptop, amelyet SSD-re váltás miatt újratelepítettem. Sikeresen megtörtént a telepítés, minden happy és gyors, csak éppen a telepítésnél kiválasztott Windows 10 Pro-ból Enterprise lett az aktiválás után.
Először a Toolkit-tel aktiváltam, majd utána lefuttattam még kb. 8-szor, hátha átvált Pro-ra. Utána feltelepítettem a Spico-t, az sem segített, leszedtem, megpróbáltam a WindowsLoader-t, az Unsupporting Operation System-et írt az Enterprise miatt. Most megint lefuttattam a Toolkit-et 4-szer, de még mindig Enterprise. Jaaa, és minden Toolkit-et aktiválás után újra is indítottam, hátha akkor frissül a verzió, de hát semmi eredménye, már félek, hogy tönkre fog menni a laptop a sok újraindítástól.

A saját laptopom újratelepítése után (annál kb 1 éve váltottam SSD-re), ha jól emlékszem Toolkit-el Enterprise-ból csináltam Pro-t, de valahogy itt most nem akar összejönni.
Esetleg nem tudtok egy gyorsabb, újraindítgatás mentesebb módszert arra, hogy az Enterprise-ból Pro legyen? Smile

Köszönöm a segítséget!
Sziasztok !

Vasaroltam ma egy digitalis licenckulcsot a HardverAprorol es nem tudom aktivalni vele a windowst (gephaz=>uj termekkulcs megadasa=>hibauzenet az eredmeny.
A kerdesem,hogy le kell toltsek egy masikat az aktivalashoz ?
i.imgur.com/wXF6pZz.png

vagy pedig az a gond hogy amit vettem nem OEM hanem RETAIL ?
i.imgur.com/ncuHmfp.png

Nem tudom melyik lenne ehez a kulcshoz valo windows.

Segitsegeteket elore is koszonom !
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!