Sziasztok!

Itthonra szeretnék összerakni egy alap, irodai felhasználásra szánt számítógépet!
A cél az lenne hogy kevés pénzből egy gyors és megbízható irodai gépet szeretnék összehozni ami még évekig támogatott lesz és nem fog 5 év után elévülni! A rá szánt pénz körülbelül 60-70 ezer forint.
Ui.: Tudom hogy ebben nincs benne a tápegység és a gépház, mert azt pótolom itthon.
A választásom az alábbi alkatrészekre esett:
i.imgur.com/mT9Txgc.png
Sziasztok!

Ha csinálok egy pendrive-ra ilyen Windows To Go telepítést mondjuk Windows 10-el, az működni fog elvileg minden gépen? Csak bedugom a pendrive-ot a gépbe és már be is bootolna róla a működő rendszer? Van ennek valami hátránya a normál telepített Windows-hoz képest? Esetleg még játékra is lehet használni egy ilyen rendszert?

Illetve, úgy hallottam, hogy nem minden pendrive alkalmas Windows to go-ra. Rufus nem is mindnél ajánlja fel ezt a lehetőséget, de van egy másik program Wintousb a neve ha jól emlékszem, azzal bármilyen pendrive-ra meglehet csinálni, csak kérdés, hogy mennyire lesz gyors...
Sziasztok. vettem egy Galea 300as fejhallgatót,telefonnal laptoppal teljesen jól működik, de a PC-vel torz távoli hangként hallatszik minden hang.
Az alaplapi hangkártya szar vagy a füles gyenge hozzá?
Hogyan lehet Win.10 alatt egyesíteni,(összevonni) a nem lefoglalt meghajtót (fekete) a saját (DSmile meghajtóval.

i.imgur.com/aG30sjt.jpg
Windows 7-en használhatom a Microsoft Security Essentials-t?
Sziasztok!

Adott egy Lenovo Legion Y520 notebook, windows 10 Pro X64 1903 rendszerrel. A windows betöltésekor közvetlenül az üdvözlőképernyő után egy fekete képernyőn, de már a grafikus felületen belül kis ablakban a parancssort hozza elő, csak akkor jelenik meg az asztal, ha beírom: "explorer"
ezt minden indításnál el kell játszani vele, újratelepítés nélkül szeretném megoldani.

Esetleg van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a hiba?

képek:
i.imgur.com/ZUyLxgG.jpg

i.imgur.com/ew7TBhe.jpg
Sziasztok!
Egy szomszéd kis srácon szeretnék segíteni akiknek nem jut pénz szervízre.

Adott egy hp compaq dc5850 small form factor pc inditáskor csak pittyeg és pirosan villog az indító gomb a monitor kiírja hogy nincs jel. Új elemet tettem, kábeleket ki-és visszatettem.de nincs változás.
Mit próbáljak tenni?
Sziasztok! Kutatok a neten, de sajnos nem jártam sikerrel. Sima windows 8 magyar telepítőt keresek, a 8.1 előttit. Valakinek közületek nincs véletlenül a gépén? Esetleg fel tudja valaki rakni a felhőbe (onedrive, google drive, dropbox)? A neten mindenhol csak a 8.1-et találom.

szerk: 32 bitesre lenne szükségem
Sziasztok,
erre a régi gépre próbáltam egy Zorin Linix Lite verziót telepíteni:
Intel Celeron E1200 @ 1.60GHz
2,5 GB DDR2 @ 398MHz
Alaplap Hewlett-Packard 2820h
Sajnos el sem indul a telepítő.
Tudna valaki segíteni?
Régebbi Linuxot próbáltam, elindult de ahhoz már nincs frissítés.
Itt egy képernyőkép.
i.imgur.com/ONzts8A.jpg
A kártyán levő hdmi kimenet kisebb mint a Tv hdmi bemenet van olyan amivel ezt meg lehet oldani?
Sziasztok!

Hogyan tudok úgy megcsinálni hogy a defender automatikusan fusson és benne legyen a feladatkezelő /Inditás / résznél?
Sziasztok,

aki tudomást szerez róla, hogyan lehet hozzájutni a Windows7 frissítéseihez a továbbiakban, az ne habozzon megosztani!
előre is köszönöm minden win7 felhasználó nevében!
Sziasztok!
Hogy a búbánatban létezik, hogy a BIOS-ban sehol nem található meg az ADATA SX6000PNP m.2-es 250Gb-os SSD-m.
Egyedül a boot opciónál látható, hogy ADATA boot manager. Néztem videókat, a PCH-nál is látszanak, stb. Nekem sehol.
Előre is köszönöm szépen a segítséget.
Régebben 8.3 volt, most meg 10.9
Valaki tudja a megoldást?
Nem a fast boot és nem a post dilay kikapcsolasa.. mert ezeket már próbáltam
Sziasztok!
Egy kicsit bonyolult a helyzet ezért elnézést ha hosszan írok. A gépemben van több op.rendszer (hogy miért az most mellékes) és mindegyik külön kapcsolható. E mellett vannak még HDD-k is. Azok is külön kapcsolhatók.Viszont van az alaplapban egy ADATA 250GB-os M.2-es SSD. Az egyik HDD-re szerettem volna felrakni egy linuxmint-19.3-cinnamon-64bit-et, de a boot-ot az ADATA ssd-re rakta. Hogyan lehet a linux telepítéséhez kikapcsolni az ADATA SSD-t? Tudom vegyem ki az alaplapból, de ezt nem szeretném. Ez az egyik gond.
A másik, hogy amikor telepíteni akarom a linux-ot, akkor 60HZ-en villog képernyő és átállíthatatlan addíg, mig a linux le nem tölti az Nwidia dolgait. Ez a múltkor olyan jól sikerült, hogy a vibrálás nyoma még egy jó ideig megmaradt a képernyőn. Valamint előfordult, hogy az feltelepítés és beállítás után az újraindításkor nem állt fel a linux, csak futottak az adatok a képernyőn.
Előre is köszönöm szépen a segítséget.
Elnézést kérek, ha nem tudok azonnal válaszolni, de ma 15h-tól meg holnap nagyon sok dolgom van, de próbálok minél többször benézni.
Kodi lejátszóhoz tudtok IP TV szervereket? Magyar HBO, és Discovery stb. akarom fogni. Android mobilon van egy program, a neve:
TVTAP_v2.2_Modded.apk (így keressetek rá, WAREZból tölthető).
Ebben nincs magyar csatorna sajnos.

A károgó kisgyerekek véleménye, hogy "illegális", nem érdekel.
Köszi, az értelmes emberek hozzászólásait, ha van itt ilyen.
Szivesen osztom meg veletek a tudásom.
Sziasztok!
Abban kérném a segitségeteket aki tudja, hogy androidos telefonon Youtube -ozás közben hogyan tudnám "kilőni" a rohadt hirdetéseket??
Nem lehet folyamatosan zenét hallgatni mert jönnek sorban a reklámok, hirdetések.
Létezik rá megoldás vajon?
Én a play áruházbol leszedtem az "adblock" -ot, (mármint telón), de ugyanúgy jönnek a szemetek.
Köszönöm a válaszokat.
Sziasztok!

Egy klasszikus kérdésben kérnék tapasztalati segítséget. Win 10 x64 OEM licencem van. A jövőben szeretnék erősebb procit az asztali gépembe tenni. Volt akinek ettől elszállt a licenc, vagy egy proci cserét még kibír? Kérdezem azért, mert volt már olyan OEM, régebbi típusú Windowsom, ami egy sima memóriabővítéstől kikészült és telefonon kellett egy nagyon hosszú, bonyolult procedúrát végigszenvedni, hogy jogtiszta maradjon.

Köszönöm!
Sziasztok!
USB-ről PC-n kipróbáltam az android-8.1-rc1-et. Nagyon tetszik ezért fel szerettem volna telepíteni a PC-re, de hiába tettem a link szerint ,
https://techposts.org/download-instal...eo-x86-pc/
nem akar PC-ről boot-olni csak USB-ről hajlandó elindulni. Azok segítségét szeretném kérni, akik már esetleg feltették PC-re és meg tudják mondani, hogy mit rontok el. Rufus-al kiírtam pen-re. Arról telepítettem, rajta is van a WD HDD-n, de nem látni a boot lehetőséget a BIOS-ban. Csak ha a pen- be van dugva akkor indul.
Előre is köszönöm szépen a segítséget.
Üdv. Mostanában ha filmet nézek gépen (mindegy hogy sd, hd vagy fullhd) néha valamiért akadozik a kép. Nem úgy hogy totál beszaggat, de látni hogy amint mondjuk mozog a kamera akkor kicsit szaggat.
Videókártyára gondoltam, azzal 1-2-szer voltak már gondok, pl pár zöld kocka vagy pötty megjelent a monitoron aztán el is tűntek. De mostanában elég sokat játszok a gépen, és ezeket a játékokat közepes vagy max grafikán viszi: Resident Evil 2, Metro 2033, Eurotruck simulator 2...

Drivert már frissítettem, próbáltam 2017-es verziót is, 2019-et is, most 2019 decemberi van fent.

Gép:
i5 4460 cpu
12gb ddr3 memória
gtx 750 2GB grafika
250 gb samsung ssd

rendszer azt hiszem az itteni 2018 novemberi integrált Windows 7.
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!