Nem engedi formázni a HDD.

Orol
Orol
Sziasztok.

Kérnék egy kis segítséget ha lehet?

Adva van egy Lenovo Y520 laptop, win10 van rajta, szeretnék win7 rátenni. Sajna nem engedi a HDD formázni és a partíciókat törölni. Gyárilag van rajta a win10. USB-ről lehet telepíteni, előfordulhat hogy nem jól csináltam meg a telepítőt, igaz az asztalira simán felment az op rendszer. Még laptopra nem telepítettem.
Előre is köszönöm a segítséget.
7 hó
Csináld, csináld. Full Windows 10 támogatott gép (nincs 7,8,8.1) viszi a hetet. 42-s cipő, 45-s lábra. Thumbs up
Sokat fogsz még kérdezni és tanulni is, minden téren a lapossal kapcsolatban. Smile
Figyu, itt mindig van valaki segíteni. Zsombi éjszakai műszakban van a Fórumon és a NOVO gomb baloldalon. Megnyom és a legalsó menü pontot (Sys Rec ) kiválasztva lesz majd 20 perc múlva működő w10-d.
Nyugi. Grin Grin
7 hó
Szia!Mi a baja a gyári Windows 10-nek,hogy megakarsz szabadulni tőle?Nehogy letörőld a Windows 10-et 1 elavult és lassan nem támogatott Windows 7-re,nem véletlenül telepítették rá gyárilag a Windows 10-et Hidd el,rosszabbul járnál a Windows 7-el,mert sokkal lassabb lenne a laptopod és drívereket se találnál hozzá
7 hó
Nem nagyon tetszik, meg vannak olyan progik amik csak azon futnak. Lehet igazad van, de a formázást akkor is meg kéne oldani valahogy.
7 hó
Szia!
Kicsit ha részleteznéd, hogy meddig jutsz a telepítéssel. Pendriveról bootol a telepítő és a lemez beállításokat nem engedi?
7 hó
Szia!
Valószínű UFI vel indul! Csak olyan Win7 telepítővel tudod törölni és újra partícionálni amely X64 es. Lehet visszaváltani ugyanis van friss Win7! A folyamat egyszerűen: 1, másold fel a friss win7 es telepítődet, usb re, uefi vel bootolj, és tudod törölni. De előtte nézd meg hogy lesznek e driverek a laptophoz.

Üdv: Georg
7 hó
A bios uefi körül matass ! Smile AOMEI Partition Assistant Professional Edition , és egyesíts formázz alakít . Ahogy a sikerhez kell !
7 hó
Mondanám, hogy volt egy hír féléve.
I7 7700HQ proci van benne?
Kaby Lake nem támogatja a W7-t? Lehet hogy ilyesmi volt benne. Smile

Idézet

Nem nagyon tetszik, meg vannak olyan progik amik csak azon futnak.

Kompatibilitás módban futtatás? Nem jön be?

Idézet

Lehet igazad van, de a formázást akkor is meg kéne oldani valahogy.

Szerencse, hogy nem ment. Most nyomhatnád a Recovery menüt. Smile
7 hó
Jonie.
Pontosan addig jut csak el ahogy írtad.

Tutti Georg.
Nem UFI-val indul azt már vissza állítottam amúgy x64 , a másik részét kipróbálom.
7 hó
Skynet.
I5 7300HQ van benne. Teljesen igazad van.Smile

Kérdés a Rufuson a partíciót 3 közül melyikre állítsam? MRB vagy GPT.
7 hó
Igazam nincs, csak vázlatoltam.
Gondold át mit írtam.
7 hó
Valószínűleg UEFI-vel van telepítve a gyári Win 10 a gépedre. Csak akkor tudsz rátenni Win 7-et, ha azt is UEFI-vel teszed fel a Pendrivedre, és úgy telepíted.

Még egy fontos dolog! Az újabb gépeken gyakran nincs internet-kapcsolat a Win 7 telepítése után, mert hiányoznak a kompatibilis driverek. Ezért, mielőtt bármit csinálsz, töltsd le a legújabb Driverpack Solution offline verzióját az egyik, de nem C: particióra. Ez kb 15-16 GB helyet foglal ISO-ban.
Telepítsd a win 7-et, és ha a telepítés után nincs Internet kapcsolat, akkor indítsd el a driverpack Solution-t.
Futtatásához kell iso futtató progi, pl.: Daemon Tools Lite.
A Driverpack Solution tud magyarul,. amikor megjelenik a főablak, a szakértő módra kattints, és csak a drivereket telepítsd, a programokat ne! Ezt a beállításoknál tudod szabályozni.
Telepítés közben látod a folyamatot, és elérhetővé válik a hálózat is.
Ez után újra kell indítani a gépet, és eltávolíthatod a Driverpack Solution-t is.
7 hó
Írd be a Googlebe a laptopod pontos típusát és megtudod hogy érdemes-e kínlódni a Windows 7 telepítésével
7 hó
Első körben előbb nyerd ki a win 10 kulcsodat, ez egy újratelepítésnél jól jöhet!! pl.-ul a produkey-t letöltöd...

Másodkörben látogass el a Lenovo hivatalos oldalára, és nézd meg, hogy egyeltalán van-e a te notidhoz való, itt majd a szériaszámod megadása után tudod kiválasztani a windows típusát, és hogy van-e hozzá illszetőprogram, épp a minap jártam úgy egy Fujitsu notival, hogy biz nem volt hozzá, igaz ahhoz win 10 driver-ek.....

Ahhoz hogy a progik fussanak a win 10-re is, akárcsak a win7, vagy win 8-ra fel kell dobálni a megfelelő a programfuttatáshoz nélkülözhetetlen cuccokat, nekem az ÁNYK-hoz kell a java, és így tovább, le kell csekkolnod, hogy be van-e kapcsolva, ha igen melyik, és még lehetne sorolni estig, attól hogy van a gépeden egy op rendszer még nincs gatyába rázva, és ez okozhat kellemetlenségeket.....

Harmadsorban nem javasolnám, mivel az MS-is max 2 típusváltást javasol, ha win 10.ed volt ugye -1=win8.1, -2=win 8...tehát nagy valószínűséggel vagy nem lesz hozzá illesztőd, vagy nem fog megfelelően működni kompatibilitási gubancok miatt....hacsak nem élvezed direktbe a sok kék halált, és a megmagyarázhatatlan op rendszer működését.

Ezt még noti vétel előtt kellett volna eldöntened, hogy milyen windows-al szeretted volna használni a gépet...

Skynet

Sajnos óriási nagy tévedésben vagy, hogy futna a gépén a win 7, az enyémen win 8.1 volt, és annak ellenére nem fut rajta, hogy a HP oldalán van hozzá driver, csak az érdekesség az, hogy a garfikainál egyiket se tudja feltolni, a nagy Driverpack meg minden fost feltol rá, csak azt nem, ami kellene rá.......persze abban igazad van, hogy fel lehet tenni rá, csak fölösleges!!!
7 hó
Neked nem írok opust.

Idézet

Csináld, csináld. Full Windows 10 támogatott gép (nincs 7,8,8.1) viszi a hetet. 42-s cipő, 45-s lábra. Thumbs up

Érezd az iróniát. Ahhoz tanulj olvasni előtte. Facepalm
7 hó
Skynet

Én meg elmesélem neked, hogy milyen az irónia, tudod, amikor egy állatvédőt eltapos egy elefánt, na az az irónia, nem ez a "csináld, csináld".......tudod nem nekem kell megtanulnom olvasni, hanem neked írni.......azt is hozzátenném, hogy fölösleges ez a gúnyos viselkedés, ha jól sejtem te is elkezdted egyszer, és tuti nem hibák nélkül csináltad te sem, ahogy én sem, majd belejön a kollega is......
7 hó
Opus, neked van igazad. Szevasz.
7 hó
Még meg van mindenGrin egyenlőre feladtam. Azért tanulok itt mindig valamit.Smile Majd meglátjuk mi lesz.

Opus.

Idézet

Első körben előbb nyerd ki a win 10 kulcsodat, ez egy újratelepítésnél jól jöhet!!

Sikerült, meg van.
7 hó
Az esetleíráshoz nem kívánok szólni (leginkább Skynet-tel értek egyet).
Formázás megoldása (merazolyanjóebbensegíteni):
Csinálsz MCT-vel egy telepítőt, elmész vele a particionálásig és törölsz MINDENT! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Aztán kilépsz és kezdheted a win7 szoXást.
7 hó
Sziasztok.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget. Az itt kapott és másokkal konzultálva marad az eredeti felállás.Smile

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!