Windows 10 "Meltdown frissítés" utáni hiba

killjoy
killjoy
Adott egy HP Compaq 6735s. 64 bites Win10 van rajta, tiszta telepítéssel ment fel éppen tegnap délután. A Meltdown miatti frissítés telepítése után az újraindításkor megjelenik a Windows logó, a hűtés ezerrel elkezd pörögni és innen sehova tovább. Nem kezd el a logó alatt forogni a pöttykör, semmi sem történik. A HDD áll, a hűtés maxon megy és KÉT leállítás után (az első után marad ugyanaz a helyzet) jön egy javítási folyamat, aminek a végén a Windows visszaáll a frissítés előtti állapotra, majd azzal a lendülettel már tölti is le újra a frissítést és döglik meg újra annak befejezésekor. Hallott már ilyenről valaki ezzel a frissítéssel kapcsolatban?
9 hó
Ez egy mostanra ismert hiba a Meltdown-os frissítéssel. Néhány AMD Athlon és AMD Sempron processzoros gépen, a frissítés telepítését követően, nem fog tudni a rendszer többé elindulni. Remélhetőleg a mai javító kedden (2018. január 9.) már kiadnak egy javított verziót. Addig is jobb mellőzni a frissítés telepítését (állítólag mostanra az Update nem is rakja fel automatikusan).
9 hó
Ott a rendszer sérült a gépen , vagy a képfájl letöltve lett az . Szedj le egy msdn-t hátha ezzel ! Smile Utánna meg mehet ez + 5 perc felpakolni .
9 hó
Innen van az ISO, és a frissítés előtt hibátlanul működött minden. A 2018.01-es frissítés után hasalt meg csak a rendszer, addig semmi gond nem volt.
9 hó
killjoy

Erre baromi egyszerű a válasz, mégpedig az, hogy nincs driver a gépedhez, a te gépedre max win 7-et tudsz feldobni, mivel ahhoz még vannak driverek, de a win 10-hez már nincsenek, a HP oldalán ha az illesztőket megnézed win 7 az utolsó, driverek nélkül pedig csoda hogy eddig is működött......
A 1703-as verzió óta nagyon intelligens módon kapja le a win 10 a drivereket, ez tovább fokozódott a 1709-es verzióval, ennek köszönheted, hogy eddig futott a gépeden a win 10, de vannak korlátok, ez esetben pedig ezek a driverek nem kompatibilis mivolta, mivel nincs a gépedhez, és mivel ugye a gyártói garancia is elmúlt már így nem is valószínű, hogy lesz hozzá....

https://support.hp.com/hu-hu/drivers/selfservice/hp-compaq-6735s-notebook-pc/3687621


Zsombi33

A heidoc nem retail verziót tölt le?
9 hó
@killjoy: ha eddig elment rajta a win10, ezután is mennie kell.
A hiba oka a régi amd proci, amin bizony -legalábbis bizonyos típusokon, de nem csak a régieken- rendesen megfekszik a w10 a mostani frissítés után.
Ami a drivereket illeti...khm...khm...azokat rakosgassa fel az akinek két anyja van -vagy akinek szüksége van rá Wink -, a w10 ugyanis telepítéskor gyönyörűen felpakolja a saját drivereit, amikre a működéséhez szüksége van. HA nem működnek megfelelően, gyenge a teljesítmény, játék igényli, etc...akkor lehet drivert vadászni.
Csodák nincsenek Wink
Még annyi, hogy a te gépedre én föl nem tenném ezt a frissítést...nem kell azt tovább lassítani. A probléma (spectre/meltdown) meg szerintem rendesen túl van lihegve. Egyrészt rendkívül súlyos, ugyanakkor nem érint/fenyeget mindenkit.
9 hó
Nekem egy HP DC7800 SFF ből kihozott gépem van , ott is W7x64 a HP suport szerint a legújabb !
De nem teszek fel csak egyet az is valami lényegtelen com csatié .
A többit minden rendszer megtalálja , egyszerűen belenézel az eszközkezelőbe és ha nincs sárga kérdőjel jó ! Grin
Nemrég mivel van aeomi mentésem rs3-mostani állapot .
Nyugodtan kíváncsiságból teszteltem az rs4 et annál se lesz driver gondom .
És jó is volt neked a patchig , tehát ha driver régebbi vagy ha talál újabb cpu drivert kerestess .
Mivel a CPU dolgai lettek átírva .
Ha nem lesz jó a patchtól ezután se , hiába a W7-8,1 azok is megkapták ezt a patchot !
Akkor 3 dolog marad szerintem .
1 Használod az MSDN-t letiltott WU-val , ettől még gombnyomásra a defender az frissül .
2 Bios frissítés ! 9 éve nem kapott az én HP-m , 2015 be kiadtak meglepire egy vistásat sok új funkciót is hozott .
Lehet hogy a tiéd biosa soha nem volt frissítve még ?
3 Vagy más CPU-val próbálod hátha azzal jó , mivel cpu funkciókat piszkál a patch ! Smile
9 hó
Fiúk, én tavaly december elején kaptam egy Fujitsu notit, lefrissítettem win 10 pro-ra, és egy darab drivert nem talált hozzá, az első frissítés utáni újraindításnál ki is feküdt annak rendje módja szerint, lehet, hogy kikapcsolt wu mellett eldöcög valameddig a kérdezőnek, de ha nincs kompatibilis driver hozzá fölösleges vele szenvedni, gyorsnak meg tuti nem volt nevezhető.......lehet persze mókolni, de véleményem szerint nem ér annyit.
Amúgy meg tök mindegy, hogy Retail, vagy VL verziót dob föl,a lényeg a driver nem kompatibilitása!

Hozzátéve, hogy a windows az biz a frissítésekre épül, olyan, mint egy fa, ha ezt kikapcsolja valaki, kinyírja a fát.....nem véletlen van megszabva a késleltetés határideje, hosszabb távon nem tagadom működhet, de a kérdés az, hogy hogyan teszi???

Meg minek szenvedne valaki egy win 10-el ha simán kell futnia a gépén a win 7-nek, akkor egyértelmű, hogy azt kell használni ami működik, mókolás nélkül is....persze ez csak az én véleményem!
9 hó
Hát ez lett végül. Már fel is ment a Win7. Az egyetlen vicces már csak az, hogy míg a BIOS-ban engedélyezve van a webkamera, a Windowsnak fogalma sincs róla, hogy ilyen lenne a laptopban... Sad
9 hó
Na, újabb fordulat az ügyben! Windows 7-re is megjött a Meltdown frissítés, és indulásnál azonnal kék halál... Kb. 3 másodpercig tölt, és aztán egy kék képernyőn pár szám. Semmi szöveg. Ennyi. Gyanús, hogy a Windows 10-nél is ugyanez volt, csak ott nem dobta a kék képernyőt. Na, most így akkor mi van? Mert bukott az az elmélet, hogy a gép nem kompatibilis a Win10-zel.
9 hó
Bevallom férfiasan én még ilyen kék halált nem láttam win 7-nél.....szerintem dobd fel újra, kérdés, hogy telepítesz?
Én a tiszta telepítés híve vagyok, elindítom a telepítőt, eljutok a partíciókig, ott törlöm mind, majd megnyitom a shift+f10-el a rendszergazdai parancssort, kiadom a diskpart parancsot,enter, majd a list disk parancsot enter, itt ugye egy 0-ás partíció lesz, ezt a select disk 0 paranccsal kiválasztom, majd törlöm a lemez teljes tartalmát a clean paranccsal, ha uefis telepítés lehetséges akkor még plusszban kiadom a convert gpt parancsot, majd bezárva indítom a telepítést magát, persze leokézva,így létrehozza a megfelő partíciókat....érdemes a legfontosabb drivereket előre letöltened, feldobnod, frissítés keresése, és én a helyedben kihagynám ezt a javító frissítét, ne engedd hogy letöltse, és ha így is kék halálod lesz akkor ott valami hardveres gubanc lesz.....a frissítést amikor megérkezik win7-nél jobb klikk frissítés elrejtése, vagyha már véletlen feldobta a vezérlőpultban a telepített frissítések kzül töröld azonnal, egy próbát megér szerintem....

Nézd elméletben hiába mehetne rajta a win 10 ha nincs hozzá driver cseszheted!!! Az ne tévesszen meg, hogy talál drivert a win vagy egy driver booster, de azok tuti nem lesznek jók, mivel nem ehhez az op rendszerhez tartozóak...
9 hó
Szia !
Lehet ,Téged is ez a hiba ért el?...
https://pcforum.hu/hirek/20173/kinyir...tdown-folt
9 hó
Ideiglenesen nem települ egyes AMD CPU-khoz a friss Windows biztonsági javítás
A Spectre és a Meltdown sebezhetőségre adott válasz a régi K8 architektúrára épülő processzorokon működésképtelenné teszi a gépet.Smile

Idézet

A Microsoft a Spectre és a Meltdown sebezhetőségre már egy ideje elérhetővé tette a Windows oldali, KB4056892 jelölésű javítást, ami lassan felkúszik a PC-kre. Ez azonban bizonyos régebbi, leginkább K8 architektúrára épülő AMD processzorokon hibát generál, ugyanis a települése után a felhasználók nem képesek többet bejutni a Windowsba. Ezen ráadásul az érintettek sokszor csak úgy tudtak segíteni, ha az operációs rendszer a kijelölt partíció újraformázásával telepítették újra, ami messze nem kellemes korrekciója egy szoftveres hibának.
A Microsoft a fenti hibát megerősítette, és úgy döntöttek, hogy az érintett AMD CPU-k esetében ideiglenesen nem engedik települni a KB4056892 jelölésű javítást.

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Legújabb letöltések

Online tagok: 1

loyalhudy

  • 3 Vendég
  • 1 Tagok ma
  • 2 Szülinapos
  • 15,995 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!