Androidos eszközre nagyobb fájlok

Nagyon kedvező áron sikerült beszereznem egy jó kis 10 colos androidos tabletet 1920x1200-as felbontással. Gondoltam nézek rajta fullHD filmeket. De azon kívül, hogy megpróbálom wifin átrángatni az asztali gépről, nem igazán találtam megoldást arra, hogy 2 gigánál nagyobb fájlt úgy másoljak SD kártyára, hogy utána azt az Android is látná, és még egy 720p-s sorozatrész is van, hogy több ennél, nemhogy egy 2 órás film. Én csinálok valamit rosszul, vagy ezek a nagyfelbontások csak online használhatók ki Androidon?
Ez a kérdés a kérdező által, vagy mivel 30 nap elteltével sem került megoldásra, a rendszer által zárolva lett. A kérdező, vagy egy adminisztrátor később újra megnyithatja ezt a kérdést.
kissk86 · 3 év
Milyen verziójú az android a készüléken?
Az SD kártyán milyen a fájlrendszer? Próbáltad már ntfs/exfat esetleg ext4 fájlrendszerrel?
Skynet · 3 év
Mi az, hogy nem látja?
Nem látja a fájlt, vagy nem ismeri fel a kiterjesztést?
Lejátszó program melyik?
lacko9691 · 3 év
A másolás és a megjelenítés két dolog. Ha másképp nem megy, jelenítsd meg a felhőből.Smile
A full hd megjelenítése nem a felbontástól, hanem a grafikus kártlyától és processortól fügő.Smile
Terranova · 3 év
Ez attól is függ, hogy a számítógépeden milyen formátumban vannak a filmjeid. egy mp4-es videót simán tud kezelni a telefon, amit USB kábellel egyszerűen át tudsz másolni az SD kártyára.
Egyébként Format Factory programmal könnyedén át lehet konvertálni a videót mobilvideo verzióra .3gp
A Format Factory legújabb verziója most 4.2.0.0 (tud magyarul)
Telepítésénél felkínálja az Opera böngésző telepítését is, ha nem akarod felrakni, akkor a pipát vedd ki előle! Telepítés végén megjelenő ablakban, mielőtt az OK-ra kattintasz, vedd ki alul a Install Picosmos Picture Tool elől is a pipát.
Ezzel a progival csökkentheted a film méretét a konvertálással.
kissk86 · 3 év
A videók kezelése szoftvertől függ, csak ezért nem kell konvertálni. Lejátszó programot kell telepíteni.
killjoy · 3 év
Úgy látszik, félreérthetően fogalmaztam. Az Android (7.1.2) által megformázott SD kártyára nem tudok 2GB-nál nagyobb fájlt felmásolni. Tudtommal az Android nem kezeli az NTFS-t (ezért ezt nem is próbáltam), így viszont nem nagyon tudom Win10 alatt úgy megformázni az SD kártyát, hogy az 5-10GB-os fájlokat fel lehessen rá másolni ÉS azt a fájlrendszert az Android is képes legyen kezelni. Konvertálni nem akarok.

Tehát a kérdés pontosítva: van-e olyan fájlrendszer, amit egyaránt lát a Windows 10 és az Android 7.1.2 is ÉS akár 5-10GB-os fájlok is másolhatók rá.
kissk86 · 3 év
Elméletileg az exfat fájlrendszer az amit keresel. Play áruházban találsz exfat-ra formázó alkalmazásokat, de ebben nincs tapasztalatom.
lacko9691 · 3 év
Vezetékkel tettem át az SD kártyámra videókat. Csak rá kell másolni és ennyi neki és a teló videó lejátszója simán játsza.
Akkorát mint az SD nagysága is de akkora fim nincs is.Wink
Összekapcsolod, kinyitod az SD-t és csinálsz mappát a filmeknek és belemásolod a PC-ről.Shock
i.imgur.com/OCVjfJY.jpg

i.imgur.com/DPoWFZr.jpg
killjoy · 3 év
A telefonomon 5.1-es Android van. A tableten 7.1. Mindkettőn 4GB a max, amit sima másolással át tudok húzni. A 4GB felettieknél el sem indul a másolás, mintha ki sem adtam volna a parancsot Sad Ahhoz meg baromira le kellene butítani egy fullHD filmet, hogy 4GB-ba beleférjen.

Elkezdtem nézegetni, hogy mi lehet a baj. Épp tegnap hozott a postás egy SD kártya olvasót, gyorsan be is izzítottam. És kiderült a turpisság. Az Android FAT32-re formáz alapból... Megformáztam exFAT-ra a kártyát Windows alatt, és máris rá tudtam másolni azt is, amit eddig nem. Viszont a tabletbe visszahelyezve azonnal sipákolt, hogy a kártya sérült, és leszek szíves megformázni... Választhatok az adattároló (FAT32) vagy a belső tárhely közül. Ha az utóbbit választom, akkor hiába csatlakoztatom az eszközt a géphez, csak a belső tárhely jelenik meg a Fájlkezelőben. Ha kiveszem a kártyát és a kártyaolvasóba teszem, akkor pedig közli a Windows, hogy formázzam meg használat előtt...

Hát komolyan mondom, azért ez már a röhej kategória, hogy az eszközök képesek akár 256GB-os kártyát is olvasni, de a Google még mindig megköti a felhasználó kezét ezzel a szaros fájlrendszer korláttal Sad Rohadt nagy tárhelyem van, fullHD-s kijelzőm, de ha fullHD-s fájlt akarok használni, akkor vegyek még egy izmosabb routert is, mert a fájlt nem lehet rámásolni, utazás közben meg kössem fel magam, vagy varázsoljak valami izmosabb netkapcsolatot mobilon? Ez egy nagyon rossz vicc, de komolyan!
Driver · 3 év

Idézet

Hát komolyan mondom, azért ez már a röhej kategória, hogy az eszközök képesek akár 256GB-os kártyát is olvasni, de a Google még mindig megköti a felhasználó kezét ezzel a szaros fájlrendszer korláttal...

Ez csak részben van így, a hardver gyártóján is nagyban múlik a dolog. Azt kellene tudni, hogy az eszköz támogatja-e az SDXC kártyákat. Ha igen, akkor van exFAT támogatás is a rendszerben, ha nem, akkor csak FAT32-t tud, de az a gyanúm ez alapján az csak SDHC kártyákat támogat. Az oka: az exFAT Microsoft szabvány, amiért jogdíjat kell fizetnie a gyártónak, ha használni szeretné, ezért ki is spórolják, ha lehet.
killjoy · 3 év
Na most akkor kicsit elnyúlt az arcom. Kínomban NTFS-re formáztam az SD kártyát és a tablet annyit mondott, hogy OK... Mióta kezeli az Android az NTFS-t? Basszus, ha ezt tudom, akkor nem szarakodok itt két napja. De valahogy mindenütt azt olvastam, hogy az Android és az NTFS max mindenféle trükközéssel hajlandó együtt menni, erre tessék...
Skynet · 3 év
Kérdezhetek tőled valamit Killjoy?
Mennyivel jobb ilyen paraméterekkel felmásolni a tabletra, ill az SDre egy filmet

Daddys.Home.2.2017.1080p.BluRay.x264-BLOW
Ez 7.72 GB adat
date......... : 2/07/2018
video........ : 10343 Kbps x264
audio........ : 1509 Kbps DTS
source....... : Region A BluRay
imdblink..... : http://www.imdb.com/title/tt5657846/
rating/votes. : 6.2 from 11,503 users
duration..... : 01:39:42
language..... : English
subtitles.... : English, Spanish, French, Portuguese
screens...... : 3575 Screens


mint ilyen parákkal?
Ez 1.98 GB adat
[i]Codec ID : avc1
Codec ID/Info : Advanced Video Coding
Duration : 1 h 39 min
Bit rate : 2 500 kb/s
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 (23976/1000) FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits

Audio
ID : 2
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : LC
Codec ID : mp4a-40-2
Duration : 1 h 39 min
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 224 kb/s
Channel(s) : 2 channels
Channel(s)_Original : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 kHz
Frame rate : 46.875 FPS (1024 SPF)
Compression mode : Lossy

Viszel magaddal hangfal szettet is az 5,1/7,1 DTS/THD hangnak?
Vagy a 10" tabletten jobb a kép a magas bitráta miatt, mint a 47"/55" tv-n?
Meg kell azért küzdenie a vga chipnek a magas értékekkel - bármennyire is pc szintű cuccok vannak benne, nem az - ,úgy hogy nézd majd hanyatt fekve és tükrös tojás megsül majd egy 10 perc alatt a hátoldalán. Smile
Ne vedd ezt sértésnek, csak érdekel. Smile
killjoy · 3 év
Nem feltétlenül akarok fullHD-t nézni a tableten, de ha már adott a felbontás, akkor az ember használná is valamilyen szinten. Normál esetben a 43 colos TV-n is 720p-t szoktam csak használni, nekem az 4 méter távolságból, a szoba másik végéből bőven elég. A bajom az volt, hogy ha nem tudom a 720p-s változatot felmásolni a tabletre, akkor állandóan vacakolni kellene, mert azért a TV-n nagyon érződik egy SD anyagnál, hogy homályos a kép a felnagyítástól, azt meg nem akarom megcsinálni, hogy minden filmből leszedem az SD és a HD változatot is, hogy majd attól függően válasszak, hogy éppen min nézem. A hang természetesen nem számít, hisz a tablet is csak sztereo, de egy hosszabb filmnél sem a hang nyomja meg annyira a méretet. Persze azzal is lehetne még vacakolni, hogy kiszedem a felesleges hangsávokat, de dual audios videóknál is az max. 1-200 MB csökkenést hozna átlagban.

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

dereslaci41
  • 7 Vendég
  • 209 Tagok ma
  • 10 Szülinapos
  • 19,221 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!