Renszerhiba. Minden telepítésnél menetrendszerű...

Sziasztok.

Nem tudom, hogy a KB4058258 vagy más frissítésnek köszönhető-e, vagy sem, de az utóbbi 5 napban 3-szor telepítettem újra a rendszert, és mindháromszor ugyanazokat a hibajelenséget produkálja, ráadásul menetrendszerűen.

Mindháromszor a "Windows 10 AIO x64 Integrated December 2017 Edge16 Hungarian-Kori" integrált rendszert telepítettem, és sejtem, hogy nem ezzel van a gond, mivel decemberben ezt már feltelepítettem, és akkor jól működött.

A következőket játsza el:

1. nap: tökéletesen működik minden

2. nap: már nem indul el az Ondrive, kéri az újratelepítését, valamint szinte bármit akarok telepíteni, feljön egy ablak, hogy a SmartScreen nem indult el ezért nem tudja ellenőrizni a kívánt telepítőt, de ha megbízom benne, vagy valami ilyesmi, akkor rá tudok kattintani ebben az ablakban a telepítésre, majd ezt követően telepíti. Hozzáteszem, le sem tíltottam...

3. nap: már totálisan sz@r az egész rendszer. Kezdi az Ondrivve-al, majd ezt követően minden akadozva indul el, ha egyáltalán elindul.
A gépházat ha megnyitom, nem tudok lépkedni a menük közt, mintha le lenne fagyva az egész.
A Firefox vagy Cyberfox, amit még használok alig indul el, az oldalak be sem töltődnek, csak forognak. Internetes parancsikonra ha rákattintok, az Edge feljön, de nem nyit meg semmit, sőt ha más oldalt akarok megnyitni rajta, azt sem nyitja meg. Be sem tudom zárni az Edge-t, csak ha kilövöm a feladatkezelőben. Ugyanez a szitu az Internet Explorerel is. Azt mutatja, hogy van hálózat, ami valószínűleg így van, hiszen a telón működik a wifi, a gép pedig kábelel van csatlakoztatva.

Ha kiakarok adni mondjuk egy pendrive-ot, az óra melletti kiadásfunkció nem működik.

Volt olyan is hogy a rendszer lemezek sem akartak betöltődni a Saját gépben.

A start menüben az ablak nem jön fel, ahol ki tudnék lépni, így aztán marad a Ctrl+Alt+Del, és így tudom kikapcsolni a rendszert, és még sorolhatnám.

Hozzáteszem, új a gép, 2-3 hónapos, össze lettek válogatva a felső középkategóriás alkatrészek, i5-ös, Ram DDR4 8GB, a rendszer pedig SSD-re van telepítve és eddig úgy ment, mint a villám...

Van ötletetek? Járt még így valaki? Mellékelek néhány képernyőképet is.

Előre is köszönök minden segítséget, ötletet.

i.imgur.com/2YJNkDn.jpg
i.imgur.com/DFaPHfw.jpg
i.imgur.com/AkrkNQz.jpg
i.imgur.com/dHFIyJd.jpg
i.imgur.com/UBxJtXE.jpg
i.imgur.com/x74O2vZ.jpg
i.imgur.com/1DrBkAd.jpg
i.imgur.com/ytkOnWj.jpg
Ez a kérdés a kérdező által, vagy mivel 30 nap elteltével sem került megoldásra, a rendszer által zárolva lett. A kérdező, vagy egy adminisztrátor később újra megnyithatja ezt a kérdést.
POKA · 1 év
Memtest volt?
bercike34 · 1 év
Szia.

Nagyon érdekes amit leírtál. Ha ez nálam történne, akkor én kapásból feltennék a gépre egy linux mintet csak azért, hogy teljesen kizárjam a Hardveres hibalehetőséget. Attól függetlenül, hogy szinte új még. Vagy akár egy win7-et. A lényeg, hogy kiderüljön, hogy fizikailag tuti a gép.
Ha okés minden, akkor jöhet újra a windows. 1-2 napja az én hibámól bejött egy jó kis trójai Smile bár a windows deffender megfogta, de utána pörgöt a gép rendesen. A böngészőbe beépült nyomban 2 kiegészítő, és megváltoztatta a kezdőlapot. Amikor újra raktam a gépet, és telepítettem a böngészőt a 2 kiegészítő is visszajött a szinkronizálással. Ezután mentem a onedriv-re és onnan töröltem minden eszközt, hogy legközelebb ne töltse vissza a 2 nemkívánt kiegészítőt.
Nem volt véletlen vírusod mostanság? Egyébként mondjuk ha linuxal is hibásan menne, akkor valamelyik eszközöd beteg.
Phoenix007 · 1 év
Memtesztet még nem csináltam, de majd lefuttatom.

Linuxom még sosem volt. Nem is ismerem...
Phoenix007 · 1 év
Egyébkén, amint olvastátok, itt nem csak a böbgészőkkel van gond, hanem unblock mindennel...

Már lefuttattam a Defendert és a Zemana Antiloggert is, de semmit nem találtak.
opus25 · 1 év
Szia

Az nem,derült ki a leírásodból, hogy ugyanazon eszközről ugyanazon rendszert telepítetted-e újra?
Ha pl-ul pen-es volt,lehet érdemes lenne egy DVD-ről telepítéssel próbálkozni, hogy kizárd az esetleges pen-ből fakadó hibát, stb...érdemes meglesned, hogy vannak-e ,megfelelő illesztők a gépedhez, és hogy azok kompatibilisek-e egyeltalán, én a win7-el bénáztam, mire a netről sikerült a megfelelő illesztőket összegyűjtenem, nem szabad megbízni a win driverkeresőjében, illetve érdemes lenne még egy telepítést csinálnod tisztán, de nem a Kori félével hanem egy MSDN telepítővel, és megnézni, hogy úgy mit produkál.....a Kori-ét leteszteltem, mind a win7, 8.1, 10-et tökéletesen futnak ....

Tiszta telepítés alatt nem a formázom a partícióimat történetet értem.

Illetve érdemes a BIOS-ban is szétnézni, hogyha volt állítás benne, vissza lette-e állítva, esetleges BIOS frissítés is segíthet, most januárban az INTEL-es botrány miatt frissítéseket kaptak a Bios-ok is.....de természetesen lehet ezer más oka is.
Phoenix007 · 1 év
DVD író nincs a gépemben, tehát az ilyen telepítés nem megoldható.

Erről a penről már telepítettem decemberben, és akkor jól működött a gép, és az első napon, amint azt leírtam, tökéletesen működik, majd kikapcsolás után másnap mikor újra bekapcsolom, már kezdődnek a hibák.

Hivatalos win telepítővel is próbálkoztam, amit a Microsoft oldalárol töltöttem le, és ugyanezeket produkálta...

A Bioshoz sajnos nem értek, de elállítani nem állítottam benne semmit mivel be se léptem, és azt sem tudom hogyan kell frissíteni.

Ami az illesztőprogramokat illeti, az IObit driver frissítőjét szoktam használni, és sem hagyatkozom a win driverkeresőjére.
POKA · 1 év
Mire vársz? Smile
https://oprend.hu/infusions/downloads...oad_id=457
Memtestet csináltál már ?
opus25 · 1 év
Szerintem nem kell tesztelnie semmit sem.

Elég ha nekiesel az illesztők keresésének, az Iobit se tud mindent, tudnék mesélni neked az Iobit fantasztikus legújabbnak minősítő illesztőinek találatairól, ne bízz meg benne.
Ugyanis egy kalap szart nem ér!

A legtutibb ha az Aida64-et innen lekapod, valamelyik hozzászólásomban még kulcsot is írtam hozzá, nézd meg, írd ki a géped adatait, és keresd meg a megfelelő illesztőket, ez jó teszt egyben a helyes driverek megtalálásához.

Ha nem megy egy haver csak akad a közelben vagy egy kollega aki ért hozzá, és segítene.
POKA · 1 év
Oké, te vagy a főnök sorry Smile Csak segíteni akartam.
opus25 · 1 év
POKA

Bocs, nem megbántani szerettelek volna, és jó a tipped is, de szerinted mire menne vele, ha a BIOS-t se látta, és nem is ért hozzá?
Itt egyértelmű szerintem a nem megfelelő driverek léte, vagy épp nem léte, egy op rendszer se fog működni a megfelelő illesztők nélkül, nekem a win 7-hez 2 hetembe került mire mindegyiket begyűjtöttem, hogy ne legyenek kék-halálaim, és a memteszt se segített....
Hozzátévehogy azt se tudjuk milyen gépről van szó, így azért nehéz jó, és hathatós tanácsot adni, kérdés még, hogy a tag társunk mennyire szeret kísérletezni, mennyi időt szán rá stb.....

Amúgy meg azon ne csodálkozz, hogy az első napon működik, majd másnap már nem, mert ugye a drivereket pakolja föl az első nap, meg az Update tölti le a frissítéseket, és majd másnap derül ki, hogy a frissítések telepítése, és a valószínűleg nem megfelelő illesztők, hogyan viselkednek az op rendszer környezetében....tehát ez egy normálisnak is nevezhető folyamat.
Criosphinx · 1 év
Azt írod hogy 2-3 hónapos a gép, ez azt jelenti hogy nem elavult közel sem, ha te tényleg nem értesz hozzá akkor kérj meg valakit aki lekapja neked az alaplap és vga drivereit a hivatalos oldalairól és feltelepíti....kezdetnek tényleg ezt kéne tenni, még ha régebbi driverek is vannak ott akkor hagy a gyártó a support oldalán bugos illesztőket, tehát azokkal úgy kell működnie ahogy az elő van írva máskülönben nem kapna pl Win10 támogatást stb. (ha így jól működik akkor azért nem árt csak a VGA -ra feltolni a legújabb NV vagy AMD drivert)
POKA · 1 év
Opus rendben,lényeg,hogy jó legyen.
Nehéz lesz neki segíteni,ha nincs benne a dolgokba. Szakértőt kell hívni. Jól írja a kolléga.
POKA · 1 év
Mizujs ? Smile
Tutti Georg · 1 év
Szia!

Igen első és legfontosabb a biosz frissítése, majd telepítsd azt a javítást amit jan 28 án adott ki a microfos.
1. Bios frissít,
2. tiszta telepítés
3. gyári driverek
4. frissítés itt megtalálod: https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=1709

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 4

bolla67, zsipu2001, nagyrobe, Nagyimi

  • 13 Vendég
  • 186 Tagok ma
  • 8 Szülinapos
  • 16,724 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!