hálózati meghajtó felcsatolás

Sziasztok!
Frissen telepített Windows 10 Enterprise. Lakásban van egy Qnap NAS ehhez szeretnék csatlakozni. File kezelő -> Ez a gép -> Számítógép fül -> hálózati meghajtó csatolása. \\ip\ tallózás és itt kéne jönni a nasnak és a nas könyvtárainak de nem jön. Először kiírta, hogy nincs hálózat felderítés, rádiógombbal bekapcsoltam. De továbbra se megy. Üzenet: Rossz nevet adok meg nincs ilyen hálózat. CMD rendszergazda joggal, net use meghajtó: \\ utvonal /user:felhasználó jelszó megcsinálja, dir meghajtó: listázza a könyvtárat amit csatoltam. Vissza a fájl kezelőhöz NINCS meghajtó, totalcommander nincs meghajtó.
Mit csináljak, hogy feltudjam csatolni a könyvtárakat?
segítséget előre is köszönöm.
Ez a kérdés a kérdező által, vagy mivel 30 nap elteltével sem került megoldásra, a rendszer által zárolva lett. A kérdező, vagy egy adminisztrátor később újra megnyithatja ezt a kérdést.
lacko9691 · 1 év
Hálózati megosztás beállítása?
i.imgur.com/uKLOKnS.jpg
KiralyMarta · 1 év
Igen így néz ki. Ezt állítottam át amikor írta, hogy nincs engedélyezve a hálózati felderítés. Ha a futtatás ablakba beírom \\ip\ (másik gépen erre fájlkezelő nyílik meg a NAS könyvtár szerkezetével ) akkor egy üzenettel válaszol:
"A munkahely vagy az intézmény biztonsági szabályzatai nem engedélyezik a megosztott mappák hitelesítetlen vendégként való használatát. Ezek a szabályok védik a gépet a nem biztonságos v. kártékony hálózati eszköztől."
lacko9691 · 1 év
Akkor nem érvényesítetted a fiókod bitonságát, vagy nem is használsz win fiókot talán?
Lehet hogy szükséges a rendszergazda engedélyhez., A kapcsolódáshoz kellhet a win fiók, telefonos biztonság.Smile
Egyébként nálam az otthoni csoportot nem akarja látni egy ideje.
KiralyMarta · 1 év
Van win fiók azzal lépek be. Azt nem tudom mi, hogy nem érvényesítettem a fiók biztonságát, még sose érvényesítettem. Nem tudom mert a többi gépen enélkül is működik.
Driver · 1 év
Próbáld meg a következőt:
Nyisd meg a Csoportházirend szerkesztőt (rákeresel, vagy futtatásba írd be: gpedit.msc)
Navigálj el ide: Számítógép konfigurációja > Felügyeleti sablonok > Hálózat > Lanman-munkaállomás
Dupla kattintás a Vendégek nem biztonságos bejelentkezéseinek engedélyezése bejegyzésen és válaszd az Engedélyezve opciót, majd OK és próbálj meg újra csatlakozni a NAS-hoz.
KiralyMarta · 1 év
Köszönöm este megprobálom.
KiralyMarta · 1 év
Köszönöm, ez segített a betallózhatóságon, de felhasználónév és jelszó nélkül léptem a nasra, amikor a következő könyvtárat is csatoltam volna nem tudtam mert kérte a nevet jelszót és a nason levő 3 felhasználó egyikét se fogadta le. Még egy kérdés ha lehet. Az így felcsatolt meghajtót nem látom a net use paranccsal. Miért? De köszönöm már közelebb vagyok.
lacko9691 · 1 év
Név és jelszó a windows acuntod.Smile Ezért kell az érvényesítés talán.Smile
KiralyMarta · 1 év
Nem igazán értem miért kéne a windows nevem és jelszóm. Semmilyen általam ismert parancsnál nem kéri a már bent levő felhasználó nevét jelszavát max a rendszergazda név/jelszó párost. Ha net use paranccsal kapcsolódom akkor is a nas felhaszáló név/jelszó párost adom meg.
muanyagdino · 12 hó
Köszönöm Driver válaszát, a csoportházirend beállítás oldotta meg nálam a gondot.

Ez a beállítás a munkahelyi/intézményi (pl. egyetemi, közoktatási) Windows 10 változatoknál alapból gátolja az ilyen jellegű NAS csatlakozást, míg sima fogyasztói Windows 10-nél engedélyezezett, és ott nem kell ezt a felhasználónak átállítani.

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 2

szistvan1, Vivid

  • 7 Vendég
  • 185 Tagok ma
  • 8 Szülinapos
  • 16,724 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!