hálózati meghajtó felcsatolás

KiralyMarta
Kiraly...
Sziasztok!
Frissen telepített Windows 10 Enterprise. Lakásban van egy Qnap NAS ehhez szeretnék csatlakozni. File kezelő -> Ez a gép -> Számítógép fül -> hálózati meghajtó csatolása. \\ip\ tallózás és itt kéne jönni a nasnak és a nas könyvtárainak de nem jön. Először kiírta, hogy nincs hálózat felderítés, rádiógombbal bekapcsoltam. De továbbra se megy. Üzenet: Rossz nevet adok meg nincs ilyen hálózat. CMD rendszergazda joggal, net use meghajtó: \\ utvonal /user:felhasználó jelszó megcsinálja, dir meghajtó: listázza a könyvtárat amit csatoltam. Vissza a fájl kezelőhöz NINCS meghajtó, totalcommander nincs meghajtó.
Mit csináljak, hogy feltudjam csatolni a könyvtárakat?
segítséget előre is köszönöm.
9 napja
Hálózati megosztás beállítása?
Rejtett tartalom:
i.imgur.com/uKLOKnS.jpg
9 napja
Igen így néz ki. Ezt állítottam át amikor írta, hogy nincs engedélyezve a hálózati felderítés. Ha a futtatás ablakba beírom \\ip\ (másik gépen erre fájlkezelő nyílik meg a NAS könyvtár szerkezetével ) akkor egy üzenettel válaszol:
"A munkahely vagy az intézmény biztonsági szabályzatai nem engedélyezik a megosztott mappák hitelesítetlen vendégként való használatát. Ezek a szabályok védik a gépet a nem biztonságos v. kártékony hálózati eszköztől."
9 napja
Akkor nem érvényesítetted a fiókod bitonságát, vagy nem is használsz win fiókot talán?
Lehet hogy szükséges a rendszergazda engedélyhez., A kapcsolódáshoz kellhet a win fiók, telefonos biztonság.Smile
Egyébként nálam az otthoni csoportot nem akarja látni egy ideje.
9 napja
Van win fiók azzal lépek be. Azt nem tudom mi, hogy nem érvényesítettem a fiók biztonságát, még sose érvényesítettem. Nem tudom mert a többi gépen enélkül is működik.
9 napja
Próbáld meg a következőt:
Nyisd meg a Csoportházirend szerkesztőt (rákeresel, vagy futtatásba írd be: gpedit.msc)
Navigálj el ide: Számítógép konfigurációja > Felügyeleti sablonok > Hálózat > Lanman-munkaállomás
Dupla kattintás a Vendégek nem biztonságos bejelentkezéseinek engedélyezése bejegyzésen és válaszd az Engedélyezve opciót, majd OK és próbálj meg újra csatlakozni a NAS-hoz.
9 napja
Köszönöm este megprobálom.
8 napja
Köszönöm, ez segített a betallózhatóságon, de felhasználónév és jelszó nélkül léptem a nasra, amikor a következő könyvtárat is csatoltam volna nem tudtam mert kérte a nevet jelszót és a nason levő 3 felhasználó egyikét se fogadta le. Még egy kérdés ha lehet. Az így felcsatolt meghajtót nem látom a net use paranccsal. Miért? De köszönöm már közelebb vagyok.
8 napja
Név és jelszó a windows acuntod.Smile Ezért kell az érvényesítés talán.Smile
8 napja
Nem igazán értem miért kéne a windows nevem és jelszóm. Semmilyen általam ismert parancsnál nem kéri a már bent levő felhasználó nevét jelszavát max a rendszergazda név/jelszó párost. Ha net use paranccsal kapcsolódom akkor is a nas felhaszáló név/jelszó párost adom meg.

Válasz küldése

Csak bejelentkezett felhasználók küldhetnek választ.
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 1

Gyulaur

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!