Rejtély... Miért tűnik el egy 10 GB-os file (film) a winchesteremről, már másodszor.

poirot
poirot
Sziasztok!
Letöltöttem egy 10,57 GB-os filmet, és átmásoltam egy másik winchesterre, bele is néztem, minden oké, ez volt február közepén, és most meg szerettem volna nézni, nincs meg. És ez már másodszor történt meg!!

Minden meg van a könyvtárában, sample, stb. csak a teljes film nincs meg.

NTFS file rendszerű a winchester, van bőven rajta hely. Nem és nem töröltem még véletlenül sem. Csak én férek hozzá a géphez. Más filmnél még nem vettem észre.

Tudtok valami tippet mondani?
Köszönöm előre is.

üdv.
9 hó
Ne húzd fel magad,-ha már vicc, legyen is az; a kutyakisfiú és a kutyakislány, kikutyagoltak a kutyadombra... , de komolyan a rejtély, rejtély marad mindaddig, míg meg nem fejtődik.
Szerintem nyugodtan zárhatod a témát, mert a "hiba" nem jelentkezett, nem ismétlődött meg és szerintem nem is fog. Az informatika már csak ilyen, néha tud dolgokat produkálni és sok esetben még az alkotókat is megvicceli.
9 hó
Szia!
Wow, pedig az NTFS fájlrendszernél nincs fájlméret korlátozás, mint a FAT32-nél. Ellenőrizd kérlek annak a HDD-nek minden porcikáját, hátha mutat valamit, ami miatt ezt műveli veled.
Ha áttöltés után átnevezed, akkor is kitörli?
A védelem, nem tette karanténba?
9 hó
Érdekes tényleg Smile
varjuka megtaláltad a megoldást a te iso hibádra?
9 hó
Én arra tudnék tippelni, hogy nem csak másolsz is a külső HDD-re, hanem törölsz is, olyankor előfordul hibás törlés, aminek ilyen hátulütői lehetnek, én a helyedben lefuttatnék a vinyón egy chkdsk-át.
Ha esetleg nincs sok cuccod rajta, a Zsombi33 által már korábban leírt HDD törlés,partícionálás-formázás lehet a legtutibb megoldás számodra, persze kérdés, hogy mennyi adatot tárolsz rajta, és azok mennyire fontosak?
9 hó
Most átneveztem, majd figyelem, hogy mi történik.

Köszönöm a hozzászólásaitokat.
9 hó
Vagy egyszerűen fent van valami "okos" rendszer karbantartó ami a méret vagy cím alapján úgy ítéli meg hogy az felesleges fájl.
Most megnéztem én is egy 2013-ban letöltött FHD filmet, a másik meghajtón, nekem működik és pár rendszer telepítést már túlélt.
9 hó
Nincs véletlenül rejtett fájlnak jelölve és ég ott van , csak tipp ! Smile
Másként valami optimalizálóval nagy fájlok keresésénél nem vágtad ki , esetleg opcióba 10gb határ megadva .
Vagy a vészesebb ha már a tároló meghajtóra terjedt egy kártevő .
Nézesd át azt a tárolót komoly vírusirtóval , majd adwcleaner-el utána !
9 hó
Én átfuttatnám a fimet a videó szerkesztőmön, hátha a film valami kakit tartalmaz. Csak tippem.Smile
9 hó
Ismétlem, semelyik más filmemmel nem történt meg, pedig vannak vagy 10 éves letöltések, csak evvel. Ha elindítom, simán viszi a lejátszó. Sokkal nagyobb méretű filmek is vannak a winchesteren.
9 hó
Nincs a fájl nevében valami "extra" karakter?
9 hó
Ha be tudnád linkelni a filmet, megpróbálnám megreperálni és visszaküldeném.Wink
9 hó
Attól, hogy "belül" rossz a fájl, még nem szabadna eltűnnie a lemezről!
9 hó
The.Extraordinary.Adventures.Of.Adele.Blanc.Sec.2010.1080p.Bluray.DTS.x264.Hun-Sadu

NCore.

Bevallom. Szánom-bánom...
9 hó
Pedig még extra hosszúnak sem hosszú a neve: 83 karakter...
Figyu!
Nem esetleg többszintű alkönyvtárban van valahol elhelyezve, amiknek a teljes névhosszúságuk a film címével együtt több mint 254 karakter???
9 hó
A könyvtár;

i:\!_avi\The.Extraordinary.Adventures.Of.Adele.Blanc.Sec.2010.1080p.Bluray.DTS.x264.Hun-Sadu
9 hó

Ez lenne az a film? Ezt akár mikor leszedem és olyanná teszem amilyenné akarom.Smile 4K-IG
i.imgur.com/X68FaMs.jpg
9 hó
Hmmm! Ez sem nyert! Sad
Így is csak 92 karakter hosszú... Shock
Na most jön az, hogy: "Eztet itten nem lenni érteni..." SadShy

Pedig bizton van rá épeszű magyarázat...
9 hó
Bele van kódolva a cím is a videóba, védett videó lehet szerintem.Smile
Csak gondolat volt, sokféleképpen tudják védeni, nem ismerem pontosan énsem a módozatait.Smile
A rádióhoz mp3 kell akár a videóról de egy szép orosz videóról szedtem le mp3-ban de két hónapot variáltam, mire nem dobta ki a lejátszó, pedig 3 szerkesztőm és konvertereim is vannak.Sad
9 hó
Jó-jó!
De melyik védelem az, amelyik letörli a fájt a háttértárról??? Nem egészen korrekt megoldásnak tűnik számomra... Angry
9 hó
Sziasztok!
Szia Szuper, nálam a KIS azonnal rááll, amint érzékeli a laposra kapcsolt akármit, ha engedem neki, akkor el is végzi a feladatát (emiatt pár WinCe dolgot már szedtem vissza tőle).
Ja és a lényeg, mivel a PC-n a KIS, ha a külső HDD-n talál valamit, azt kiszedi onnan és egyenesen a PC-n lévő karanténba teszi. Ha a külső HDD-ről eltűnik valami, akkor első körben a védelem karanténjában szoktam keresni.
Az, hogy a Kaspersky védelmen kívül, milyen másik védelem tesz még ilyet, azt nem tudom.

Szia POKA! Igen sikerült, ott le is írtam, de megismétlem, hogy ne kelljen keresned Smile Alien8 javasolta az Eseménynaplót, azt átnéztem és Wow, ott a hibajegyzék. Annak alapján megtaláltam, hogy egy általam nem ismert WinCDEmuContextMenu.dll fájl beépült a rendszerembe (az öcsém volt, aki kérdezés nélkül telepített egy WinCDEmu borzalmat). Szépen kitakarítottam és az öcsémet + kitiltottam... (most jött el az ideje, hogy Ő is kapjon egy sajátot) Smile
9 hó
Off
Szia Varjuka
1.Csak hirtelen azt hittem,hogy eltűntél,mert nem zártad le a kérdést. Megoldatlant jelez.
2.WinCDEmut használtam nem borzalom az. Ezek szerint nálad bezavart.

Témához írva Ilyet még nem láttam,hogy eltűnnek dolgok a gépemről,amiről nem tudok Grin Remélem meglesz a tettes..
9 hó
Sziasztok!
Szia POKA!
Köszönöm szépen, hogy szóltál, teljesen kiment a fejemből... Sad Pótoltam a hiányosságot!

Lehet az jó, ha tiszta és a periféria is stimmel (de nem kellet, mert van a Win10-nek jobb virtuális meghajtókezelője, csak ezt az öcsém nem vette észre).
Három oka volt a jelenségnek:
- 32 bites volt a cucc
- megszakadt az install. folyamata
- férges volt a fentebb említett dll fájl
Egyszóval figyelmetlen volt drága tesókám... Smile

Mint írtam fentebb, nálam a Kaspersky "rejtette" el a számára zavaró WinCe rendszerhez tartozó dolgaimat, hívén azt, hogy férges, de visszaszereztem tőle.
Azt nem tudni, hogy Poirot mit miért tesz, vagy éppen nem tesz, sőt azt sem, hogy hová lett, amikor dandárja van a dolognak... Wink
9 hó
Vagyok, vagyok. Mint fent említettem, annyit tettem, hogy átneveztem a file-t. Különben a Defendert és az IOBIT malware fighter-t használom. Mindegyik program, ha valamit talál, azt jelzi is és én minden esetben megnézem, hogy mit talál, tehát, szerintem itt nem "csúszhatott" át.
9 hó
A Fájlkezelő keresésével próbáltad már megkeresni az adott partíción, annak dacára, hogy Te nem látod?
9 hó
Én a file-t letöltöttem, tisztának tűnik.
9 hó
Total commandert használok, szerintem ha az nem látja, akkor semmi sem. Meg ki tudja mikor tűnt el az első két alkalommal, nem szoktam eddig napi szinten nézni, de mostantól megpróbálom.
9 hó
Azzal, hogy átnevezted, jelentett valamit, vagy szintúgy eltűnt?
9 hó
Főleg rövidebbre nevezve , minek egy regény címnek ? Grin
9 hó
Most még meg van. De mást nem tudok/tudtam csinálni. Másolás után nem jött hiba jelzés, bele is szoktam nézni, itt egy hozzászóló fórum társ is írta, hogy nem hibás a film.
9 hó
Kösz az infót. Megállapíthatjuk!?, hogy a hosszú fájlnév, amely bizony olyan karaktereket is tartalmaz, amelyet nem tilt a Win., de nem tanácsos használni és amely vonatkozik a mappanévre is,-bizony, bizony a fájl aut. törlődéséhez vezethet, mint azt a témanyitó példája is igazolja.
9 hó
Csak azt nem tudom, hogy miért nem akkor rögtön törölte ? Illetve miért nem kaptam rögtön hiba jelzést ? Általában amit letöltök valahonnan, azt ugyanúgy ugyanavval a nevekkel, almappákkal mentem, mint ahogy sokan itt közülünk. Hiszen ha legközelebb le akarunk tölteni valamit és nem tudjuk biztosan, hogy meg van-e vagy sem, akkor így a legkönnyebb rákeresni.
9 hó
Részemről annyi ehhez a témához hogy ez egy vicc Grin Grin
Amúgy tedd fel ezt a kérdést az ncore -on is a film hozzászólásainál, vagy csak olvasd végig a kommenteket, merem állítani hogy még senkinek nem tűnt el a gépéről csak úgy hipp-hopp...és tuti hogy nem nevezték át, egyébként sincs baj a fájlnévvel.
Valaki azt is írta hogy nem tanácsos felkiáltó jellel mappa nevet kezdeni, ezt nem tudom honnan szedte....nekem is van már évek óta ilyen mappám és sosem tűnt el belőle semmi.
9 hó
Ha viccnek veszed, vedd annak, de tudod viccből nem szoktam ideírogatni. Mindenesetre köszönöm a hozzászólásodat, ami egy vicc.

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 4

FuryXX, Karesz1970, vizesember, diwixjoci

  • 9 Vendég
  • 204 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 16,348 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!