Intel(R) 82567LM-3

Sziasztok. Van olyan köztetek aki a tárgyban levő Lan kártyával voltak gondjai Windows7 illetve Windows10-nél?

Sajnos ez már a második ugyan ezen típusú Lan eszköz amit maga a Windows felismeri hálózati kártyaként (megfelelően működik üzenettel) de maga a hálózati kapcsolat nincs. Hiába lett leszedve a hozzátartozó driver semmit nem változtat.
Professore DHp Gabi · 11 hó
HP Compaq 8200 Elite Base Model Convertible Minitower PC, nekem ez a gépem, használtam vettem, i5-2400 proc, 8 gb mem, nvidia gt 610 videokártya. A gondom az volt, hogy nem volt hozzá alaplapi cd, s így nem volt net sem. Oprendszer windows 7. Volt egy Realtek RTL.... hálózati adapterem, azt betettem és tudtam használni a hálózatot, de az alaplapi nem ment. Viszont a linux, és a win 10, valamint a szerver 2016 alapból tudta ezt használni...

Az egy Intel Gigabit 82579LM. Aztán itt volt ma a keresztfiam, mondom mi a gond. A gépen meg volt a product szám. Beírta a gugliba, és erre az oldalra kerültünk: https://support.hp.com/ca-en/drivers/selfservice/hp-compaq-8200-elite-convertible-minitower-pc/5037949/model/5037956?sku=XL508AV. Találomta kiválasztottuk ezt, i.imgur.com/YsBHGzV.jpg. Letöltötte.

Telepítés (270 MB), mintha egy cd-ről ment volna, volt választási lehetőség, hogy mit akarok telepíteni, és újraindítás után már az alaplapi gigabites csatlakozót használom.
szuper · 11 hó
Integrált hálózati kártya, vagy utólag berakott?
Ha integrált melyik alaplapba van beforrasztva?

(Miért kel ezt a qu...va harapófogót mindig elővenni, amikor valami HW gondja van valaki(k)nek?
Miért nem lehet egyből leírni azt a ki...ott konfigurációt??? AngryAngryAngry
Aztán a kérdező meg van 'sertésedve', ha visszakérdezünk kissé ingerülten...
Ugyanis sem látnokok, sem álomfejtők, sem vajákosok nem vagyunk egyikőnk sem, hogy kiolvassuk a víziszúnyog bélfodraiból, azt, hogy kinek milyen "vasával", milyen környezetben van a gubanc... Angry
Csabi1984 · 11 hó
Ezt a jelenséget egy HP Compaq 8000 Elite állóházas gép.

Intel Core 2 Duo E8400 Processor 3.0-GHz, 6M L2 cache, 1333 MHz FSB with vPro Technology
Intel 82567LM GbE Network Connection (integrated)
Ezen kívül Serialnumbert tudok meg product numbert Smile

Lehet,hogy ő az Smile http://www.superwarehouse.com/HP_Comp.../p/1625606
DarkZer0 · 11 hó
Nyugi @szuper... Smile Ilyenek vannak és lesznek is Grin

@Csabi1984 Tehát integrált. 1. Vagy beszart (akkor vegyél egyet pár ezerért) vagy ellenőrízd a kábelt. Vagy tudom ajánlani még a Driver Booster-t.
Csabi1984 · 11 hó
Szia Smile Mindenképpen rendeltünk egy PCI-os eszközt és amint beszerelhető be is üzemelem és azonban letiltom a biosból az integráltat Grin

Mellesleg sok helyen internet connection problémát olvasok de sajnos angolul.
Csabi1984 · 11 hó
Szia köszi a segítséget Grin akkor bizonyára nem én vagyok ügyetlen ha nálatok se ment. akinél voltam a windows10-nél se volt másabb.
Ha már itt tartunk olvastam,hogy 8200-van nektek de akinél a probléma volt 8100-as Ugye van benne Pcie (kicsi) érintkező az alaplapon?
A neten lévő leírás szerint van de inkább megkérdezlek Smile
szuper · 11 hó
Nos!

Az Intel oldalán elérhető egy 2018. 02. 21-i 32/64 bites Windows 7-es meghajtó csomag.
Ezzel próbáltad-e?

(WinRAR-ral kicsomagolni egy valamilyen könyvtárba, aztán megnyitni a számítógépkezelés, hálózat, hálózati eszköz, tulajdonságok driver frissítés lehetőséget és ott a kézi frissítést, a helyi fájlok hozzáadása mentén, majd a \PRO1000\Winx64\NDIS62 könyvtárba elnavigálni és "beolvastatni" az ottaniakat...
Szerintem mennie kell annak!)
szuper · 11 hó
Egyébként amikor megy a gép, hálózati kábel be pattintva rendesen, a gép csatlakozójánál van valami forgalom a hálókáryán vagy setét a(z) egy/két led (zöld/sárga)?
Esetleg a hálózati elosztó eszköz csatlakozásánál is megfigyelhető a hálózati forgalom visszajelzése, bár itt már a kábel is beleszólhat a dologba.
Aztán meg sajnos a HP-knál gyakran előfordul, hogy eléggé erélyesen kell beléjük taszajtani a csatlakozót, mert különben nem akaródznak műxeni...
szuper · 11 hó
Most látom, hogy a HP kiadott egy firmware frissítést a kártyához (sp48566.exe), meg egy BIOS frissítést az alaplaphoz (sp73578.exe) is...
(FTP-s linkek! Az Edge nem támogatja őket, más böngészőből kell letölteni!)

Meg kellene ezeket az eszközöket frissíteni...
Csabi1984 · 11 hó
Hát ha majd ismét eljutok oda akkor megpróbálom Smile
Csabi1984 · 11 hó
Mindkét led világit! Elég érdekes hogy mielőtt felraktam a windows10-et volt internet és utána mikor vissza a windows7-et már nem. Mindenkép driver gondra gyanakszom csak a legpocsékabb,hogy aida64-gyel kiolsvasva a tipust majd a rendes driver fel és az se oldotta meg a gondot.
szuper · 11 hó
Jobb szokott lenni a hardverazonosító alapján keresni a drivert...

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 3

Vivid, loyalhudy, Valentin50
  • 8 Vendég
  • 115 Tagok ma
  • 8 Szülinapos
  • 16,909 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!