Lehetetlen küldetés???

Sziasztok. Van 1 régi kb 2003 körüli fujitsu siemens e8020d lifebookom. a bios nem támogatja az usb bootot. én legalábbis nemtaláltam benne semmi hozzá tartozó opciót. win7et raktam rá cdvel mert írták hogy az easybcd segít az ilyen problémákon. szóval felraktam a win7et aztán az easybcd-t. rufussal megcsináltam egy win7 aio x32x64 iso telepítőt(kisseb mint 4gb) 2 különböző pendrivra mert valami oknál fogva az új pendriveot nem látta a bios. a régit viszont igen. ezt sem értem hogy miért. először azthittem hogy a fat32 miatt látja a régit de ntfs be is ugyanúgy látta míg az újat egyik formában sem. viszont a pendrive jó mert a rendszer látja beis tölti csak a bios nem akarja észrevenni. na mindegy. a lényeg hogy az easybcd mikor rámegyek az usb bootra lefagy. a beállitásokban van 2 vagy 3 opció mode1 mode2 néven. azokkal meg csak addig jut el amíg bejön a windows logo aztán crash és ennyi. próbáltam ntfs be fat32be, ugyanaz. szoval kérdés hogy mit tudok még tenni hogy menjen a pendrivos telepítés. bios is frissítve van mondjuk azis 2005 előtti kb.lehet annyira régi a laptop hogy esélytelen az usb telepités? vagy más programmal yumival vagy nemtom mivel próbálkozzak?
Zsombi33 · 8 hó
Tedd fel az XP t , rá a CD emu progit , az ISO a D meghajtóra .
Csatlakoztasd a winCD emuba megnyitod és bentről usb nélkül így csak sikerül .Smile
lacko9691 · 8 hó
H nem támogatja az usb bootot akkor is talán lehet.
Sima ISO-t másolj a penre és onnan indítsd setup-al.
Ha látja a pent, mennie kell, a C-re teszi a rendszert.Smile
willy36 · 8 hó
Ez a kis program pont ilyenre lett kitalálva, ha nem lehet BIOS-ban usb-re állítani boot-ot.
Plop boot manager...
rövid leírás
és eredeti oldal...
úgy tudom, még floppyról is indítható
Gondolom a windows-t innen töltöd, kori verzióival nem volt gond soha
esetleg, ha a Rufus nem vált be, van még az Iso to usb vagy Etcher vagy ImageUsb by Passmark Software nevű program
szuper · 8 hó
Kezdjük az elején...
- Mekkora a telepített RAM mérete? (Max.: 2 GB-ot tud kezelni, az legyen is benne!)
- Mekkora a benne lévő HDD mérete?
(Min.: 60 GB-osnál érdemes kezdeni! Írni, bárki, bármit írhat, de a W-telepítők beparáznak, ha ennél kisebb meghajtót érzékelnek, ez több mint félszáz gép utáni tapasztalat!)
- BIOS TPM modul kikapcsolása;
- Bootolás beállítása DVD-re;

BOOT média (DVD lemez!) készítése CSAK a 32 bites rendszert tartalmazó ISO képfájlból (PowerISO, WinISO, stb. programokkal)!!!

Ezek után megpróbálni optikai lemezről bootolni-telepíteni...
s1h9a8d6e · 8 hó
köszi mindenkinek. amúgy 60gb vinyó 1gb ddr1es ram 512esek. a plop boit managert enis néztem de azt írták hogy kell hozzá floppy az meg nincs a laptopban. viszont majd megnézem azért ha anélkül is használható. az optikai lemez gondolom a dvd vagy cd arról tudok telepiteni akarmit de én pendrivról akarok. viszont már tárgytalan mert sikerült csak azt nemértem hogy. annyit csináltam hogy a biosban bootnak elsődlegesnek a pendrivot állitottam a vinyó helyett és felrakta a rendszert. de régebben mikor próbáltam nemtudta megcsinálni. lehet hogy a fat32 miatt vagy fogalmam sincs igazából. köszi mindenkinek a segítséget.

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 2

bandi1969, galjoca

  • 6 Vendég
  • 56 Tagok ma
  • 7 Szülinapos
  • 16,553 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!