Új konfigurációval kapcsolatos kérdés

Csabi1984
Csabi1984
Sziasztok talán több tapasztalatot tudok szerezni.
Összeszeretnék rakni magamnak egy új fél konfigurációt (Alaplap+CPU+RAM).

Az Alaplap: Asrock AB350 Pro4
Cpu: Ryzen 2200G
A memória: Mindenképp 2x4GB 3000 MHz-es modul lenne

Ha valami nincs benne a QVL (memory support) listában valószínűleg menne ugyan úgy az alaplappal?
11 napja
Erre én leszek a megoldás? Privátba rendeztük.Smart
11 napja
2133Mhz-en tuti menni fog a memória. 3000Mhz nem biztos. Többi kérdéses,persze bios vagy alaplap függő is. Ragaszkodsz az Asrockhoz? Biztos fogja egyből látni a CPU-t? vagy boltba felrakják neked az újabb biost?
11 napja
Annak idején mindig is csak Gigabyte fan voltam aztán egyszer kaptam egy Asrockot miszerint ezek már jobbak és azóta is ezt nyomom Asrock 970Extreme 3 és valahogy így maradt meg bennem az Asrock iránti megbékélés.
Azonban nem zárkózom el Gigabyte alaplapoktól sem de ott elvileg a VRM melegedéssel vannak gondok.
Néztem Asus Prime B350 Plus deszkát is ami picivel drágább.

Egy biztos fontos nekem a 4db Memória foglalat és minimum 5-6 db Sata3-as csatlakozó.
Az olcsóbb alaplapokat ami 5-20.000,-Ft a fentebb jelzett kritériumok miatt nem választottam viszont 30.000,-Ft fölé (+1000 ,-Ft az mellékes) meg azért nem mert nem szoktam tuningolni és ezért csak 20-30.000 ,-Ft között szeretnék mozogni Smile
11 napja
Az Asus-t ajánlom. Nekem is az van,meg sok embert láttam,hogy az van neki. Meg itteni fórum társunk is elégedett volt vele. Elég jól befogadja a memóriákat. Meg nincs gond vele. Én se tuningolok,max a memóriát raktam 3ezer Mhz-re. Csak az alaplapnál figyelni kell a bios verzióra,mert nem biztos,hogy befogadja a processzort,persze nem mindegy milyen boltból veszed,esetleg kéred a bios frissítést. Különben van Asrock 1150 alaplapom azzal se volt gond. Gigabyte is volt régen. Lehet,hogy sok szerencsém volt az ilyen dolgokkal. Lekopogom,sok év alatt nem kellett semmit gariztatni.

FRISSÍTVE:
Milyen memória lenne,amit venni akarsz bele?
11 napja
ment pü Smile

Hirdetés

Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 3

Wolawola, matkoimre, loyalhudy

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!