Előlapi Jack 3.5 dugó elromolhatott ?

Sziasztok!

Adott 1 asztali PC, amiben ez az alaplap van:
H110M PRO-VD Plus msi

Kb 2 hónapja újonnan vásároltam, pc boltba rakták bele, azt mondták minden rendben, működik, használtra kész. Pár napja olyan zavaró jelenség történt, hogy az előlapi 3.5 jack dugó aljzatba amikor bedugom a fülest ( zöld), microfon ( rózsaszín) a Windows 10 nem írja ki, hogy csatlakoztattam. Evvel a részével semmi gond, csak eddig szokta.
Na most, lényeg az, hogy nem szól a füles, nincs hang, mintha nem érzékelné, pedig be van dugva! Se a fülest, se a microfont. Erősebb nyomással "bedugással" ha "nyomva tartam", akkor van hang, szól.
Szóval olyan mintha érintkezési gondja lenne.
Hátul, az alaplapon jó, kipróbáltam 3 db fülessel.
Aztán olvastam a neten, hogy le kell tiltani a Relatekbe az előlapi jack aljzat érzékelését, a Relatek hang programba. Ezt megtettem, és most szól a füles, nagy meglepetésemre, viszont hátul is szól, azaz egyszerre szól a füles, és a hangfal, na ez nagyon zavaró.
Ráadásul a microfont továbbra se érzékeli.

Mi történhetett ?

Amit biztos nem szeretnék, hogy hátul húzkodjam ki a hangszórót, ha fülessel akarok lenni, olyan helyen van a gép, hogy macerás a hozzáférése. Azt sem akarom, hogy a hangszóró bekapcsológombját kapcsolgassam, mert kb X éve így használom és ez teljesen elfogadható.

Ideiglenes megoldást találtam, ami sajnos eléggé barbár módszer. A hátsó 2.1 -s hangszóróba beledugtam a fülhallgatónak kijelölt helyére egy 3,5 jack dugót, KÉP - mikey, amit a telefonomhoz vettem még, így a hangszóróból hang nem jön, csak a fülesen hallom a hangot.
bandi1969 · 11 hó
Szét ment a Jack aljzatod!
tothjani · 12 hó
Simán elhajolhat a csatlakozóban a kis lemez, de ez esetben nem ez a hiba.
Én a Realtek drivert fel sem rakom jó amit a Windows hoz magával, így beállítható hogy melyik legyen az elsődleges, de a kulturáltabb alkalmazások is engedni szokták a választást hogy melyik kimenetet használja.
Mondjuk nekem a hátsó (alaplapi) csatlakozom olyan hogy ki kell kötni az USB porthoz, különben nem érzékeli a dugót.
juzer · 12 hó
Eddig nem volt ilyen jellegű problémám még egy géppel se.
Semmi felesleges helyet foglaló programot se használok, minden ami fent van a Windows tette fel magának, és be se kellett nagyon avatkozni, hogy mikor mit akarok használni, simán bedugással érzékelte, majd egyből átváltott, jó volt. Amint kihúztam, jelezte, és vissza váltott hátlapira.
Le is töröltem a Relatek HD audiot, de 2-3 újra indítás után a Winows felismerte, újra feltette, és Ő szerinte minden jó...
:/
Driver · 12 hó
Szia!

Realtekben általában van egy olyan beállítás is, amivel az első és hátsó kimeneti eszközöket két külön hangforrásra lehet állítani, vagyis két külön eszközre bontja szét az előlapi és hátlapi csatlakozókba helyezett dolgokat. Plusz érdemes az érzékelést ahogy írtad letiltani. Ezzel egyszerűen a lejátszóeszközökben, vagy Windows 10 esetén a hang tálca ikonjának felugró menüjében nagyon kényelmesen lehet a hangeszközök között válni, dugdosás nélkül.
juzer · 11 hó
Sziasztok!
Bocs, hogy most írok, most értem ide újra.
Hol van ez a beállítás a Relatekbe, hogy amivel az első és hátsó kimeneti eszközöket két külön hangforrásra lehet állítani ?
Az egyéb beállításokban két lehetőségem van, az egyik az, hogy letiltja-e az előlapi jack csatlakozást, a másik a párbeszédablak.
Driver · 11 hó
Gyárilag a jobb felső sarokban az "Eszköz speciális beállításai" alatt szokott lenni, de néhány alaplapnál másképp nézhet ki a felület...
www.tenforums.com/attachments/drivers-hardware/170488d1514856400t-latest-realtek-hd-audio-driver-version-2018-01-01-20.09.11-cropped-capture.png


Egyébként igen, az a jack ajzat sérült lett...
Alien8 · 11 hó
vidd vissza nézesd meg. fizettél érte nem?
juzer · 11 hó
Sziasztok!

Nálam így néz ki, és "ebben" nincs semmi extra beállítási lehetőség.
Kép: Kép link
www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/06/10/749hang.png

Továbbra se javult a helyzet.
Ha tönkre ment volna ahogy állítod, akkor miért jó így jelenleg, ahogy fentebb írtam...
"Előlapi Jack dugó letiltásával..."

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 3

Valentin50, tüske, jenike5
  • 7 Vendég
  • 262 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 17,197 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!