Házimozi erősítővel kapcsolatos dilemma

Sziasztok lecseréltem az elöző Kenwood 4070D erősítőmet egy Yamaha RX V383-as készülékre.
A kenwoodon amikor néztem a WDTV lejátszót, vagy a blurayt simán átváltott Dolby digital illetve ha DTS-volt a forrás akkor arra.
(optikain volt rákötve a hang)

Az új készülék korszerűbb amin van 1HDMI Out valamint 4db HDMI IN ami arra szolgál,hogy egy kimeneti jelen váltva a Hdmi csatornát (1,2,3,4) azt látom a TV-n. Ellenben a hang valamit csak Stereo annak ellenére,hogy különböző effektusokat adhatok rá (Cinema, Sci-fi, etc...) sőt van olyan,hogy stereo jelet 5 csatornára adja de ugye az nem hivatalos 5.1.
A bluray lejátszón a hang Bitstreamen van.

Szóval bármiféle tanácsot szívesen veszek
Ez a kérdés a kérdező által, vagy mivel 30 nap elteltével sem került megoldásra, a rendszer által zárolva lett. A kérdező, vagy egy adminisztrátor később újra megnyithatja ezt a kérdést.
Csicso82 · 11 hó
Próbáld ki mi történik ha váltasz bitstream-ről a másik lehetőségre. Hátha. Nekem egy régebbi cuccom van - Yamaha erősítő optikán küldve a hang egy asus o play miniről és a asus-on belül van egy olyan állítási lehetőség hogy PCM vs. RAW (ha jól tudom így fejből) és ha RAW-n van akkor jön az 5.1-es hang de PCM-en nem akkor csak sztereoban szól az erősítő.
Csabi1984 · 11 hó
Köszönöm szépen Smile Amúgy van egy infó gomb az erősítőmön amit ha nyomogatok akkor eljutok oda,hogy kiírja DD, DTS Grin
Szóval úgy nézki a probléma megoldódott. Mostmár csak a távolságot kell beállítanom.
Szerinted a dB-el értékekkel kell foglalkoznom?
Csicso82 · 11 hó
A dB-el értékeknél arra gondolsz hogy a távolság függvényében modosítod manuálisan is a hangerőt? Ha van teszt hang akkor érdemes finomítani nekem - gondolom sok más helyen is - a hátsó surround hagszórók túl közel vannak hozzám - hiszen az ülőhely a falnál van ezért ott lehet variálni az értékekkel.
Nekem egy teszt hang van - kb. sistergés és érdemes úgy beállítani hogy a front és a surround is hasonló erősséggel szóljon a center egy leheletnyit lehet erősebb és mivel nekem nem túl veretes a mélynyomóm ezért az is erősen le van véve hogy amennyiben jelentősen felveszem a hangerőt akkor azt is bírják a mély hangok - ne legyen torzulás - az az élménynek sem tesz jót és a hangszóróknak sem.
Csabi1984 · 11 hó
Igen a dB-el érték alatt erre gondolok. Amúgy mellékeltek az erősítőhöz egy mikrofont aminek segítségével a távolságot felméri de ez inkább csak irányadó mert a valóságban kisebb a távolság Smile

Nekem is a hátsó hang sugárzok némi túlzással közel vannak 1méteren belül míg az első hangszórók 1,5 méteren túl.

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 3

POGI1, Arwena63, garabar
  • 9 Vendég
  • 82 Tagok ma
  • 8 Szülinapos
  • 17,197 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!