HDD lassabb írási/olvasási sebesség

Sziasztok!

Olyan kérdésem van, hogy vettetem én a napokban egy SSD külső merevlemez házba USB 3.0 csatlakozósat, a gépbe pedig vettem egy PCI csatolós usb 3.0 kártyát. A gépbe a merevlemez --> Toshiba 3TB 64MB 7200rpm SATA3 DT01ACA300 , alaplap SATA II csatoló , és azt nem értem, hogy miért nem dolgozik a merevlemez a maximális írás, olvasási sebességgel, nem ő rajta van a Windows .
image.ibb.co/bzzK2T/N_vtelen.png
Anonymuos · 8 hó
Szia!

A legszembetűnőbb a kérdésedben, hogy a Toshiba 3TB HDD SATA III csatolású, míg az alaplapod SATA II (??).
Akkor most már tudod miért is van az a miért, hogy nem megy teljes teljesítménnyel a merevlemez. Hiába teszed SATA II-re a SATA III-as lemezt, nem megy jobban.
Asrock Z170 Extreme 4 alaplapon mért teljesítmény.
Maximális átviteli sebesség, 153 852 KB/mp

SATA II 3GB/s
SATA III max 6GB/s
johni25 · 8 hó
rendben de a sata II átviteli sebességbe még simán beleférne amennyit ez tud., ennek a merevlemeznek jóval 100 MB felett kéne írni olvasni valahol 100-200 között van a sebessége , akkor miért nem hozza ezt ?
Lali · 8 hó
Egyik gép se használja "mindig" ki a vinyó "ígért" sebességét, van amikor eléri de azt nagyobb feladatoknál, pl torrent adat ellenörzéskor, de pl film vagy egy sorozat másolásakor vagy áthelyezésekor nem használ többet mint 100 mb /S és ingadozik, szóval ez teljesen normális ahogy a képen van az aktivitása, e miatt nem kell aggódnod, mert nekem se éri el a max sebességet, pedig elérhetné még se teszi, annyival olvass amennyivel akar, ezt nem tudod befolyásolni. Nekem mind2 vinyó SATA3-as és a deszkámon lévő portok is azok.
i.imgur.com/Wzea15z.png
i.imgur.com/5Ye1uZB.png
johni25 · 8 hó
Rendben, köszönöm Smile

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

ducko

  • 7 Vendég
  • 191 Tagok ma
  • 8 Szülinapos
  • 16,724 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!