Pendrive gond/kérdés

Sziasztok!

Windows 10 1803-as telepítőt csináltam Rufussal. Eme leírás alapján: https://www.aioboot.com/en/how-to-use-rufus-to-install-windows-10/
UEFI-s laptopra szerettem volna telepíteni, és a gondom az, hogy egy Kingston DT100 G3-as 16GB-os pendrivera (USB 3.0) rakva nem látja a post a pendrive-ot, viszont egy SanDisk Cruzer Blade 16GB-os pendrivera rakva (USB 2.0) tökéletesen látja a laptop, és fel is települ a Windows 10.
Az lenne a kérdésem hogy futottatok-e már bele hasonlóba vagy csak én szerencsétlenkedem. Természetesen a laptop összes USB portját kipróbáltam.
Ennyire kényesek a laptopok a pendriveokra? Asztali gépnél még nem futottam bele ilyenbe. Válaszokat/segítséget/javaslatokat köszönöm szépen.

agv.
JDboy · 8 hó
Volt már olyan hogy elkészítettem USB3.0 pendrive boot eszközt, nyilván USB3.0 portba. Viszont onnan nem akart bootolni, csak ha átraktam USB2.0 portba. Viszont egy másik gépen simán ment a dolog USB3.0 porban is ugyanarról a pendrive-ról . Nem foglalkoztam azóta a dolog miértjével, de lehetséges hogy valami beállítási gond lehet a BIOS-ban!?
agv · 8 hó
Ti mit javasoltok? Elég gyakran telepítek laptopot is meg asztalit is. Olyan laptop is megfordul nálam ami nem tudja az UEFI-t. Legyen csak az USB 2.0-ás pen befogva telepítésre UEFI+Legacy módszerrel? Akkor a Bios beállítás szerint vagy UEFI vagy Bios módban települ a Win. Annyival nem lassabb szerintem.
Tiller500 · 8 hó
Épp a minap botlottam hasonló problémába: egyik pendrive-ról egyszerűen nem lehetett semmit telepíteni egy gépre (Win7 64, Thin PC, Win10 64 Pro). Akármilyen beállításokkal próbáltam, valahol elakadt a telepítés. Ugyanarra gépre egy másik pendrive-ról minden simán felment. Egyértelmű, hogy nem minden pendrive hajlandó együttműködni minden géppel (BIOS-szal, UEFI-vel), és ez nem csak azon múlik, hogy az USB 2.0 és USB 3.0 portokhoz milyen pendrive-ot párosítunk. Nálam az derült ki, hogy ez lutri. Hosszas kísérletezéssel tudtam összepárosítani a gépeket a BIOS, UEFI szinten megfelelően együttműködő pendrive-okkal. Food
szuper · 8 hó
Amint az fentebbi hozzászólásokból is részben kiolvasható, ez az USB3-as bootolás/nem bootolás nem az USB kulcs hibája, sajátsága.
Számtalan olyan gyártó van akiknek a vasai nem mindegyik USB3-as portról tud/akar bootolni, vagy akár egyikről sem. (Ez utóbbi eset legtöbbször azoknál masináknál fordul elő, amelyek a USB3-as korszak elején készültek...)
Ilyenkor empirikus (tapasztalati) alapon kell kiválasztani, hogy melyik portról hajlandó a "dög" bootolni...

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 3

HOHI, loyalhudy, Valentin50
  • 12 Vendég
  • 114 Tagok ma
  • 8 Szülinapos
  • 16,909 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!