Pendrive gond/kérdés

agv
agv
Sziasztok!

Windows 10 1803-as telepítőt csináltam Rufussal. Eme leírás alapján: https://www.aioboot.com/en/how-to-use-rufus-to-install-windows-10/
UEFI-s laptopra szerettem volna telepíteni, és a gondom az, hogy egy Kingston DT100 G3-as 16GB-os pendrivera (USB 3.0) rakva nem látja a post a pendrive-ot, viszont egy SanDisk Cruzer Blade 16GB-os pendrivera rakva (USB 2.0) tökéletesen látja a laptop, és fel is települ a Windows 10.
Az lenne a kérdésem hogy futottatok-e már bele hasonlóba vagy csak én szerencsétlenkedem. Természetesen a laptop összes USB portját kipróbáltam.
Ennyire kényesek a laptopok a pendriveokra? Asztali gépnél még nem futottam bele ilyenbe. Válaszokat/segítséget/javaslatokat köszönöm szépen.

agv.
14 napja
Ezt sok laptop eljátszotta már, az usb2 ment, de az usb3 nem.
Mivel alapjáraton a windowsal kapta meg a lapos a 3,0 drivert.
Márkafüggetlen dolog sokat telepítek, így nem egynél volt ez a gond! Smile
Ez nem hiba, ilyenre készültek némelyik megoldás.

Hogy tovább menjek olyan is volt, aminél egy 2,0 ment még abból se mind bármit túrtam a biosba.
De rendszerrel varázsütésre, rögtön ment a többi 2,0 és a 3,0 is. Szóval ezek nem gondok.

Csak az gond, ha telepítenél formáztál és egy usb se jó, bármit kapcsolsz biosban. De a fentiek nem hibák!
14 napja
Volt már olyan hogy elkészítettem USB3.0 pendrive boot eszközt, nyilván USB3.0 portba. Viszont onnan nem akart bootolni, csak ha átraktam USB2.0 portba. Viszont egy másik gépen simán ment a dolog USB3.0 porban is ugyanarról a pendrive-ról . Nem foglalkoztam azóta a dolog miértjével, de lehetséges hogy valami beállítási gond lehet a BIOS-ban!?
14 napja
Ti mit javasoltok? Elég gyakran telepítek laptopot is meg asztalit is. Olyan laptop is megfordul nálam ami nem tudja az UEFI-t. Legyen csak az USB 2.0-ás pen befogva telepítésre UEFI+Legacy módszerrel? Akkor a Bios beállítás szerint vagy UEFI vagy Bios módban települ a Win. Annyival nem lassabb szerintem.
14 napja
A 3,0-pen egy picivel gyorsabb, még 2,0 portban is. Főleg ott számít az 1-2MB/s előny. Mikor a 2,0 porton totyog fel a rendszer!
Én a 3,0 penre raktam épp ezért, pedig van itthon még 2,0-is. Smile
14 napja
Épp a minap botlottam hasonló problémába: egyik pendrive-ról egyszerűen nem lehetett semmit telepíteni egy gépre (Win7 64, Thin PC, Win10 64 Pro). Akármilyen beállításokkal próbáltam, valahol elakadt a telepítés. Ugyanarra gépre egy másik pendrive-ról minden simán felment. Egyértelmű, hogy nem minden pendrive hajlandó együttműködni minden géppel (BIOS-szal, UEFI-vel), és ez nem csak azon múlik, hogy az USB 2.0 és USB 3.0 portokhoz milyen pendrive-ot párosítunk. Nálam az derült ki, hogy ez lutri. Hosszas kísérletezéssel tudtam összepárosítani a gépeket a BIOS, UEFI szinten megfelelően együttműködő pendrive-okkal. Food
13 napja
Amint az fentebbi hozzászólásokból is részben kiolvasható, ez az USB3-as bootolás/nem bootolás nem az USB kulcs hibája, sajátsága.
Számtalan olyan gyártó van akiknek a vasai nem mindegyik USB3-as portról tud/akar bootolni, vagy akár egyikről sem. (Ez utóbbi eset legtöbbször azoknál masináknál fordul elő, amelyek a USB3-as korszak elején készültek...)
Ilyenkor empirikus (tapasztalati) alapon kell kiválasztani, hogy melyik portról hajlandó a "dög" bootolni...

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!