CPU

electro1
electro1
Halli!
Vettem egy új proceszort.
Mükdöik minden gyors stb
De egy a baj amikor el inditom a gépet nem írja ki hogy 2,80GHZ hanem csak 1,60GHZ
Ami azt illeti le töltötem a CPU-Z, és itt ezt mutatja:
i.imgur.com/4m5850W.png
Én azt tapasztaltam hogy a bios le blokolja 1,60GHZ-re...
Bios-ba keresgéltem de nem találtam semmit.
i.imgur.com/LjsY8mY.png Itt viszont ki írja hogy 2,80GHZ tudom itt nem úgy van mint a RAM-nál hogy "xy" memória használható de azért ide raktam ezt is!
Alaplap neve:
Gigabyte vm900m F5
Ha valaki tudja előre is kösszi Grin
14 napja
Akkor vagy meghalt ez a funkció a prociban vagy nem tudja kezelni a Bios ezt a procit, ugyanis nincs a gyárilag támogatott listában.
15 napja
Régi processzort tedd vissza, tedd fel a legutolsó BIOS-t, aztán tedd vissza az E6300. Amúgy már a legrégebbi BIOS-al is támogatva van a processzor, aztán ki tudja ...
De itt csak arról van szó, hogy a mag sebességet intelligensen kezeli, alap állapotban ennyi és terhelés alatt növekszik a pálma is.
14 napja
YouTube-on full HD videókal nem bírom ki hajtani csak 70-80% on dolgozik +facebook
14 napja
Tedd fel azt a CPU-Z képet is, mikor megy a videó és a facebook. Akkor mennyit mutat a program?
14 napja
i.imgur.com/SaX4nMG.png
Amúgy én most nem tudom de én azt érzem hogy ennek így kéne hogy legyen mert nagyon gyors +az én véleményem az hogy egy FULL HD videó 2x 1,60GHZ nem hiszem hogy menne akadás nélül stb most nem tudom egy 2x 1,60ghz teljesítményét csak példa volt
14 napja
Ez valami program bug lesz, megnyugodhatsz.
Ismerősöm E6540 is így viselkedik terhelés alatt, 3GB rammal (a negyediket nem akarja felismerni az égnek sem), meg egy 120-as SSD-vel.
Tedd már fel kíváncsiság képpen ezt a programot kérlek és mutass erről egy képet ebben a szituációban.
14 napja
i.imgur.com/KyzpKRz.png
14 napja
Itt valami nagy güzmi van! Ez nem program bug. Ez pedig nagy baj.
Marad a BIOS frissítés, nézd meg a tokozatban nincs e elhajolva láb, nincs e beégés a processzor érintkezőin.
14 napja
nincs semmi
14 napja
Az Intel oldalairól elérhető infók szerint az általad megadott adatok alapján kétféle CPU azonosítható...
Az adatok ITT olvashatóak...
Ha az első oszlopbéli CPU-d van nem kell meglepődni a teljesítményén...
14 napja
Az energia beállításokban nézd meg, hogy nincs-e levéve a teljesítménye. Ha nem jött be, akkor megpróbálhatsz egy ubuntu live-val hogy ott mit ír ki a rendszer.
14 napja
Ennek a procinak fel kéne kapcsolnia 2,8 Ghz-re, ott van a Multiplierbe(6-10,5) a Bus szorzó, ha az felkapcsolna 10,5-re akkor 10,5*266,96=2804Mhz.
Valami nem stimmel a boiszba, lehet valami érték fixálva lett, a terhelés függő sebesség a "Speedstep" vagy "EIST" ezt ki kéne kapcsolni a bioszban és úgy megnézni, akkor full sebességen kell mennie az órajelnek. Ha így jó vagy ha nem, és a tuning résznél sincs buherálva semmi akkor sajnos valószínűleg meghalt ez a funkció a prociban.
14 napja
Itt vannak a fontosab BIOS be állítások:
i.imgur.com/bZb7wE6.jpg
i.imgur.com/tk2v5gj.jpg
i.imgur.com/TA5zvcK.jpg

Amiket írtátok nem találtam nem nagyon értek ehhez a bios-hoz :/
14 napja
Utolsó képen ott az EIST, azt is és (C1E) is kapcsold ki, Save&exit, és így nézd meg a CPU-Z -vel.
14 napja
ugyan az nem javult :/
13 napja
Akkor marad így nem zavar nekem elég gyors + a célnak meg felel Grin

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!