Kaspersky Free 2019

Kérdésem nagyon egyszerű lenne,amiről nem találok neten normális infót Smile Szóval pár napja Kaspersky Free-re tértem át( 2019 c patch már). Ugye társítottam my kasperskyhez,megy szépen minden. Annyi érdekelne hogy mi történik ha lejár az egy év aktiválás amit automatán beállított telepítéskor? Ujra lehet majd aktiválni mint mondjuk az avast free-t? Mert olvastam olyat is,hogy a Free csak egy promo program egy évre. Ez igy igaz lehet?

Ui.: Remélem/gondolom nem csak én használom a Free-t Smile
Ez a kérdés a kérdező által, vagy mivel 30 nap elteltével sem került megoldásra, a rendszer által zárolva lett. A kérdező, vagy egy adminisztrátor később újra megnyithatja ezt a kérdést.
Csicso82 · 8 hó
Konkrétat nem tudok de ez egy ingyenes verzió úgyhogy otthoni használat esetén nincsenek megkötések. Egy év múlva majd gondolom feljön egy ablak hogy aktiválni kell kattints ide odakattintasz és kész is. kb. Ha jól tudom kell hozzá valamilyen online fiók is az aktiváláshoz gondolom egy év múlva újra be kell ide lépni.
Nagy Tibor · 8 hó
Zoli32. Szia! Én is ezt a programot használom. Bevált, jó és erős. Eddig amit kellett megfogott, és nem hisztizik mindenért, végzi a dolgát. A tapasztalatom: 3 gépre van telepítve, a My Kaspersky fiókomon keresztül aktiválva lett. Mindegyiken külön-külön az aktiválástól ketyeg a visszaszámláló, valóban 366 naptól. Amikor valamelyiket újra kellett telepíteni, vagy lehúztam a progit és újraraktam, újból 366-tól számolt vissza. Az adatvédelmi törvény életbeléptetése után jött rá egy jó nagy frissítés és verzióváltás, azóta nem szedtem le, remélem ez a számláló visszaállítás továbbra is üzemelni fog.
bandi1969 · 8 hó
Nagy TiborThumbs up
Zoli33 · 8 hó
Köszönöm a válaszokat. Ha jól értelmeztem akkor újra kell telepíteni ahhoz hogy ujra induljon a számláló? Én is megvagyok elégedve eddig vele, remélem így is marad
Csicso82 · 8 hó
Nem biztos, lehet módosítottak rajta hiszen ez már egy újabb verzió a 2019-est még senki sem "használhatta" egy évig hiszen még csak nemrég jelent meg tehát ha lejár az egy év majd kiderül lehet újratelepítés nélkül megúszod.
Zoli33 · 8 hó
Hát kemény 3 nap után mintha "megerőszakolta" volna a gépem a Free...Semmit se változtattam pedig a telepítése óta. Bekapcsoltam a gépet és használhatatlanul akadt minden,3 perc volt mire behozta az Opera böngészőt. Behozta nagynehezen és 3 oldallal képes volt közel felzabálni az összes memóriát(4gb)...Most vagy Defender lesz ami annyira nem a favoritom,vagy megy vissza a 360TS(mindig erre térek vissza valamiért)...
g0302 · 8 hó
Én csak mosolygok az egész Free dolgon. Smile
Akartam írni már az elején,hogy várjál csak pár napot,azután mondd,hogy milyen faxa. Ez vonatkozik majdnem minden Free vírusirtóra.
A gép teljesítményétől függ,hogy mikor veszik észre az userek,hogy az ingyenes változatok közül némelyik egy idő után nem várt módon lelassítja a gépet, így komolyabb munka vagy játék mellé nem ajánlott.
Inkább választottál volna egy Internet Securityt,mindenképpen olyat aminek saját tűzfala van. Ott nem érhet meglepetés a későbbiek során.
Nagy Tibor · 8 hó
Zoli32 - Ott más lesz a gond, hogy ennyire összekócolódott a gép. Még az is lehet, hogy maradt a régi vírusirtóból egy csomó töröletlen dolog a rendszerben szanaszét (előszeretettel nem végeznek ezek a programok uninstalljai teljes törlést), ezt sem a win sem a kaspi nem szereti. És valóban nem tudni mit csinál majd a "Kaspi 2019" ha lejár a licenc, Nekem Kaspi 18.0 és 19.0 van free telepítve, arról írtam tapasztalatot.
Csicso82 · 7 hó
g0302

Nonszensz amit írsz, az Avast Free is rendesen véd egy nap vagy egy hónap után is. Semmivel sem pörgeti jobban a gépet mint az elején sőt az Avast Free-nél a reklámot is le lehet lőni a tűzfalban kell tiltani az AvastUI-t, ilyen egyszerű.
A fizetős termék is küld telemetriát ami segíthet a fejlesztésben.
Jellemzően amiben más egy fizetős egy ingyenes termékkel szemben:
- nincs support - tehát emailben vagy telefonon vagy távsegítséggel sem fognak segíteni de ha van fórum ott segítenek
- korlátozott funkciók vannak - ezek sokszor kevésbé fontos dolgok pl. az ingyenesben nincs VPN vagy szülői felügyelet vagy bankolási modul


Ilyen egyszerű kár ebbe többet belefantáziálni, mint ami tényleg mögötte van.
g0302 · 7 hó
Csicso82

Ha nonszensz,ha nem olvass bele a cikkbe. Nem én írtam.
Criosphinx · 7 hó
g0302

Nyilván egy free verzió működését nem hegyezik ki annyira, vagyis nem arra fogják fordítani elsősorban az energiát. Viszont ez csak azokra a termékekre vonatkozik amiknek minden verziója teljesen más telepítőt használ, én mivel Avira Pro-t használok tudom, hogy ugyanabból telepítőből fel lehet tolni csak a Free-t, tehát csak a modulok(+3) lesznek elérhetetlenek/kikapcsolva, a motorja ugyanúgy fog működni! (Kaspersky Free meg ugye egy teljesen külön álló fejlesztés)

Amúgy meg mindegyikből van 30 napos próbaverzió full funkcionalitással, lehet próbálgatni...ajánlani én már nem igazán szoktam mert ez mindig vitatémához vezetROFL sajátomat direkt nem mert akkor én vagyok a buta mert az szar stb...de amúgy muszáj lenne ajánlanom valamit akkor NORTON! - és ezt viccen kívül mondom, vagy Emsisoft antimalware.

Jajj a legfontosabb majdnem kimaradt, igaz ez nem a teljesítményről szól, de én is kizárnám hogy a Kaspersky kavart ekkora szart a rendszerbe, amúgy csak ennyire "fos" a Free verziójukROFL
Zoli33 · 7 hó
Jelzem mindenkinek hogy inkább visszatettem(azaz töröltem a kaspersky free-t) a defendert. Igazából gyors nyomtam egy tiszta telepítésű windows telepítést Smile Még csak pár program volt rajta mert teszteltem a kaspersky-t. Már nem bánnám ha maradhatna valamelyik írtó végre Tongue Szeretek tesztelni,de azért van határa a dolgoknak Smile Amúgy annyira nem rossz ez a Defender,egyedül pendriveon lévő sok fájl beolvasása egyszerre lassítja be eddig.
Csicso82 · 7 hó
g0302

Ez a cikk nem győzött meg, mindegyik védelem lassít valamelyest. Amit Zoli32 linkelt egy jó videó - a Computer Solutions-tól - az egyik legjobb, sallangmentes teszteket csinálja.

Nagyon jó amit criosp... ír, van benne valami, pl. az ő analógiája alapján jó az Avast free is mert kb. az Avast pro csak pár funkcióval megvékonyítva.
DE pl. BD Free egy teljesen önálló termék túlságosan lebutítva. A Kaspersky Free első verziója - pont egy évvel ezelőtt bár már tavaly nyáron kijött - kicsit akasztotta a fájlműveleteket és kulcsfontosságú technológiák kimaradtak belőle a mostani verziójába ha igaz már tettek bele ebből is ez meglátszik az eredményein. Jól teljesít.
Criosphinx · 7 hó
A cumputer solutions-t én linkeltem de sebaj, biztos késő van márTongue
Amit még követek egy Ramsomware tesztelő:

Ezek alapján nagyjából fejben átlagot véve a legjobbak: Symantek(norton), Kaspersky, ESET, Avira, Bitdefender(ami Gdata, Emsisoft, ADaware, F-secure, stb adatbázisra épül kiterjesztve a saját felhőalapú halmazukra), Avast ami már ugyanaz mint az AVG.
Csicso82 · 7 hó
criosp... na igen késő volt már. Azt is megnézem. Gondolom hozzáértőbb felhasználó vagy, az olyanok kb. bármelyik ismertebb kergetőt nyugodtan használhatják, igazán nagy múltú bevált kergető nem sok van ingyenes vonalon talán fél tucat fizetős vonalon talán egy tucat.

Csak ingyeneseket használok és már évek óta mindig visszatérek az Avast free-re. Ha ingyenes akkor ezek:
- Avast free /AVG free - ahogy írtad is ugyanaz.
- COMODO IS vagy Cloud AV
- Kaspersky Free

A többit ezekhez mérten inkább nem ajánlom, pl. Avira free, Panda Free vállalható de a fentiek jobbak. BD free az túl fapados, 360 TS TSE egy érdekes valami de nincs bennük bizodalmam.
Zoli33 · 7 hó
Nos mindenkinek jelezném hogy "apró" fejlemény történt azóta mióta írtam a kérdést Smile Utána olvastam a dolgoknak hogy mi foghatja így meg a gépet ha fenn a KAV/KIS vagy a Free. Utólag nézve egyszerű megoldás volt,de nem jöttem volna rá egyhamar. Ki kellett kapcsolni beállításokban a rootkit keresést Smile Az pörgette a procit és a winchestert is. Gondolom ez komolyabb gépeken nem jön így ki,de bizony gyengébb gépeknél panaszkodtak erre. Szóval ha valaki így jár mint én az kapcsolja ki a rootkit vizsgálatot. Természetesen maradt így már a Free 2019 most már mindkét gépemen. Mióta kikapcsoltam azóta nincs belassulás.
Criosphinx · 7 hó
Most is ezt használom egy ideje tesztelési jelleggel, az a rootkit keresés egyáltalán nem lassítja be a gépet arra a 10-15 percre amíg szép csendben lefut a háttérben, pedig az én gépem már ócskavasnak számít...CPU Q8400, 8G ddr800mhz ram, HDD WD Red. (bár nem tudom mi számít gyenge gépnek)
Persze ha valaki még 1 magos procit használ az meg is érdemli, egy ilyen kaliberű proci 5-6 ezer forint ROFL

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 3

Valentin50, tüske, jenike5
  • 8 Vendég
  • 262 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 17,197 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!