Legális?

Sziasztok. A kérdésem az oldal üzemeltetésével kapcsolatos:
Többen közzétesznek kulcsokat, crackeket, patcheket, Windows, és Office aktivátorokat.
Milyen oldal ez? Warez vagy nem warez?
Sok moderátor-VIPtag-esetleg admin egyszer védi másik szavával meg szidja a Windows renszert. Igen, olyan amilyen, de akkor nem kell használni, más rendszereket meg el kell fogadni.
Ami meg paradox számomra is, hogy közben Windows rendszeren több nyílt forráskódú programot használnak de az elvét elutasítják szintén.
Mire hasonlít ez az értelmetlenség, ellentmondás? Ez most egy Microsoft által promotált vagy nem promotált oldal?
Bár ha belegondolok, ők is ugyan ezt az össze-vissza fejetlenséget követik minden téren.
Ha promotált oldal, akkor nem kellene az összes hackelt, crakelt programot, bejegyzést eltávolítani? Még a végén hatósági ügy lesz belőle. Többet érne Opensource és Free dolgokat feltöletni, terjeszteni. Nem?

Itt az oldalon, a jól ismert "Kori" féle Windowsoknál látni, hogy maga a készítő Kori is az aktivátorokat ajánlja. Jogsértéskt követ-e el?
Ez a kérdés a kérdező által, vagy mivel 30 nap elteltével sem került megoldásra, a rendszer által zárolva lett. A kérdező, vagy egy adminisztrátor később újra megnyithatja ezt a kérdést.
g0302 · 2 év
Üdv!

Néhány dologra reagálnék a teljesség igénye nélkül csakis a magam nevében,mindez az én saját véleményem:
- Érdemes elolvasni az oldal teljes Szabályzatát

Idézet

Az oldalon publikált hírek, cikkek, trükkök az oldal tulajdona, valamint az azt író személy szellemi tulajdona. Ezen tartalmak csak és kizárólag az előbb említettek engedélyével publikálható újra. Amennyiben azok engedély nélkül kerülnek újra publikálásra, az jogi következményeket vonhat maga után.
Az oldalon megtalálható esetleges szoftverek jogai az eredeti szerzőt/készítőt illetik. Az oldalunk szerverén ezek közül semmilyen tartalmat nem tárolunk, így az esetleges jogdíjak az azokat tároló szervereket terhelik.
Az oldal nem vállal teljes felelősséget a felhasználók által publikált tartalmak után, de igyekszik szűrni azt.

Idézet

...szidja a Windows rendszert. Igen, olyan amilyen, de akkor nem kell használni, más rendszereket meg el kell fogadni.

- Ezzel kapcsolatban már ismerem az álláspontod,ha tehetnéd mindenkivel Linuxot használtatnál.A Windows rendszert elutasítod és ennek hangot is adtál.Az egyenlőre rövid 2 hónapos tagságod alatt hamar megtaláltad a sajnos "trollkodók fórumává" alakult Hírek részt az Oprenden.
Szerencsére mindenkinek joga van eldönteni,hogy mit használ,Windowst vagy Linuxot.

Idézet

Mire hasonlít ez az értelmetlenség, ellentmondás?...Ha promotált oldal, akkor nem kellene az összes hackelt, crakelt programot, bejegyzést eltávolítani? Még a végén hatósági ügy lesz belőle.

- Az Oprend már elég régóta üzemel ilyen "értelmetlenség és ellentmondás" mellett.
Ha valakit zavar a crack,patch által okosított program használata,akkor ne használja,ne csak ellene emeljen szót.
Hogy jogsértés-e vagy sem?
Ezzel kapcsolatban gondolom, az oldal Vezetősége tisztában van.
Remélhetőleg valaki az Oprend Vezetőségéből bővebben kifejti ezt.
Ettől még te nyugodtan alhatsz,max. ne tölts le semmit az oldalról ami hivatalosan pénzbe kerülne.

Elnézést kérek ha Zsombi33 hozzászólásával hasonló vagy egyező dolgokat írtam én is,de amire sikerült elküldenem az írást,Zsombi33 megelőzött,most látom.
Ez a "tokens" valami az agyamra megy. Angry
szucsgyuri · 2 év
Üdv!

@rakbetet59

Korit még a Torko-forumról "ismerem". Ne aggódj, ismeri a dörgést. A magam részéről pedig tele van a hócipőm az ilyen skolasztikus figurákkal, mint te.
szuper · 2 év
Ha már kekec:
Kedves igen tanult fórumtárs!
- Ami hack, crack és egyéb dolgokat illeti: ha nem csak kötekedni akarnál, akkor elolvasnád -és remélem meg is értenéd-, csaknem valamennyi ilyesmiféle alkalmatosság ismertetőjében, leírásában, vagy nevezzük bárhogyan azon kitételt, amely felhívja a felhasználó figyelmét arra, hogy a kérdéses cucc pusztán tesztelésre van, a szoftver aminek a "feloldását" megteszi az harmadik fél tulajdona és, hogy a felhasználó szerezze be hivatalos úton a kérdéses szoftvert...
- Linux és egyéb: Elolvastad -és meg is értetted- a Linuxokhoz is mellékelt jogi kitételeket?
Szerinted azokat hányan tartják be???
Az nem illegális vagy jogellenes felhasználás, ha bárki (egy cég, egy magánszemély) anyagi haszonszerzés érdekében (pénzért: javít, telepít, szerkeszt dokumentumot, weblapot) a szabadszoftveres megoldások segítségével?
HMMM?
oroszlán · 2 év
Kedves rakbetet59!
Azon kívűl, hogy számodra mindenki rosszat tesz, van valami jó is? Valami nagyon komoly számtech szakértő lehetsz, ha meg tudtad állapítani, hogy a VIP tagok, az admin stb. nem jól végzik a feladatukat, de hogy még a Microsoft (...Ez most egy Microsoft által promotált vagy nem promotált oldal?
Bár ha belegondolok, ők is ugyan ezt az össze-vissza fejetlenséget követik minden téren...) sem alkalmas a feladatra, arra gondolni sem mertem. Én ugyan csak egy egyszerű tag vagyok, de veled ellentétben örülök, hogy ennek a közösségnek a tagja lehetek, mert egyrészt sok segítséget kapok, más részt pedig rengeteget tanulhatok. Szerintem, ha nem megfelelő ez a "oldal" a számodra, akkor nem kellene erőltetni a használatát.
Mint sok rendszer a windows sem tökéletes, de ha Te tudsz jobbat csinálni, akkor hajrá. Azt meg egyáltalán nem értem, hogy mit izgulsz azon, hogy milyen hatósági ügy lesz vagy nem lesz, az oldal tartalma miatt. Én eddig úgy tudtam, hogy nem Te vagy az oldal tulajdonosa. Nos végül is személy szerint sajnálom, hogy ilyen tag is, mint Te belépnek ide, mert manapság elég gondja van mindenkinek a mai világban és nem igazán kell, hogy egy fórumon még a hangulatát is rontsák az embernek. De szíved joga, hogy mit írsz és ha Te ettől leszel boldog, akkor sok boldogságot kívánok neked.
rakbetet59 · 2 év
Mindenkinek az érthetőség ketdévért: Egyik jogász kollégám szerint az egész oldal ütközik a BTK több bejegyzésével is. Ha valaki megoszt egy nem free -nem opensource programot- (lényegtelen, hogy tud-e a cselekedete mivoltáról) az is bűnrészességnek és/vagy FELBUJTÁSNAK számít. Bizonyítás esetén többéves börtönbüntetést vonhat maga után. És igen, van itt bőven bizonyíték.

Ha már felhozta valaki a Linux témát:
Igen, tisztában vagyok a GNU lehetőségével (mint engedélyező licensz), miszerint kereskedni is lehet vele a betartott feltételek mellett. A non-free programoknál tiltott a feltörés, és azok terjesztése! Ezzal gondolom mindenki tisztában van. Javaslom a fórumhasználat előtt itt mindenkinek elolvasni a GNU:
http://gnu.hu/gpl.html
és az EULA közötti különbségeket.

Üdv.,
egy Linux felhasználó

gnu.hu/img/fsfhu-logo.png www.kernel.org/theme/images/logos/tux.png
oroszlán · 2 év
Kedves rakbetet59!
Az érthetőség kedvéért. Egy orvos (pszichológus) barátommal átolvastattam a soraidat és szerinte egy megkeseredett ember lehetsz, akinek szüksége van, hogy figyeljenek rá valamilyen formában, mert eddig nem sok sikert érhetett el az életben.
Én részemről nagyon sajnálom, ha ez így van. Kívánok neked sok sikert itt a fórumon és az Életben is. Talán akkor megváltozik a szemléleted a világról.
Üdv: Egy Windows felhasználó
astefi · 2 év
Júj csúnya, rossz oldal, de azért:

Segítségkérés pontok = 35 LOL
rakbetet59 · 2 év
1. Tisztelt @oroszlány, fórumtárs!
Esetleges szerverlefoglaláskor ne okozzon problémát a visszakövetésed.
Sajnos az orvos kolléga általánosságban rosszul diagnosztizált.

2. Ezt viszont az én kollégám küldi az itt lévő Warez közösségnek:
https://makay.net/feltores-warez-leto...tk-torveny
Innen lefelé kezdhetsz olvasni, értelmezni:
...
Szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése
385. §
(1) Aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait vagyoni hátrányt okozva megsérti, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
...
oroszlán · 2 év
Kedves rákbeteg59!

i.imgur.com/920wlDf.jpg

Részemről ennyi volt. Segíteni csak azon lehet, aki hagyja magát.
szuper · 2 év
@rakbetet59
OK! Értve vagy!
De egyébként Neked mi a szándékod ezzel az indításoddal?
- TE is egy (…) NER lovag vagy, és most hugyozzuk össze magunkat mert TE itt megjelentél, és ezeket leírtad?
- Az ügyvéd cimborádnak akarsz üzletet csinálni?
-A NER-es NAV alkalmazott vagy, és így akarsz figyelmeztetni bennünket, hogy micsoda bűnt követünk el? (A NER lovagok sokkal-de-sokkal-több-és-nagyobb-horderejű-bűnt-követnek-el-személyenként-mint-itt-mi-mindannyian...)

De tényleg!
Valljál színt! Miért is írod ezeket nekünk?
Mewaline · 2 év
Sad
rakbetet59

Szép estét kívánok, Mindenkinek!
Driver · 2 év
Szia Vermilion! Ezt a kérdésed nem tetted már fel itt korábban? Hmm
g0302 · 2 év

Idézet

Szia Vermilion! Ezt a kérdésed nem tetted már fel itt korábban?

i.imgur.com/H48Tbj6.gif i.imgur.com/B67BH0d.gif
Anonim felhasználó · 2 év
ROFLROFL Vermilion újra itt!!!
Alien8 · 2 év
@rakbetet59

Hát most meg hova lett? Most akartam megpártolni, lenyugtatni, erre már nem is tag. Akartam szólni, hogy ez itt szélmalomharc.
Pedig jó téma volt.....
Vagy valaki berágott és kirúgta?
Logiman · 2 év
Igen!
Repült, hála Driver-nek!
Köszönjük! Smile

Ismerek egy ilyen embert, egy Facebook csoport adminja. Ő is elítél minden olyan dolgot ami úgymond illegális. Még a torrentezés ellen is fellépett, gondolom Ő még nem töltött le semmi ilyesmit Grin
Mewaline · 2 év
WinkSad

Idézet

Ismerek egy ilyen embert, egy Facebook csoport adminja. Ő is elítél minden olyan dolgot ami úgymond illegális.


Jézus szavait idézve, nem takarózva vele, de mutasson bárki is egy embert, aki a "nagykönyvben" leírtak szerint él!!!
Nincs kollektív bűnösség!!!
Mindig lesz egy, aki osztaná a száraz kenyeret, közben meg Ő az aki a legnagyobb G@zember, erre mondta nagyapám, hogy "kaptam én már tetűt ilyen emberektől!" Grin
Csabi1984 · 2 év
Sziasztok amúgy sosem tudom,hogy az ilyen "szemléletű" emberek mi a frászkarikát keresnek ilyen oldalon?
Egyszerűen lelki eredetű problémája volt vagy deffektje van Grin
szuper · 2 év

Idézet

A Vermilion az amerikai Slipknot együttes dala, ami 2004 októberében jelent meg a Vol. 3 (The Subliminal Verses) című album második kislemezeként. Amikor a zenekar élőben játssza a dalt, hagyományos maszkjaik helyett halotti maszkokat használnak.

Wikipédia
SWAT · 2 év
Apropó, Torko fórum, mi lett vele?
szuper · 2 év
Bezárt.
Jogi, üzleti problémák miatt...
Nortek · 2 év
Megosztani legális, használni nem.

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 4

alonzo, BlueEyes, Valentin50, macix
  • 8 Vendég
  • 194 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 18,853 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!