SSD csere laptoba

Üdv,
egy Aspire F5-573G laptoba szeretnék egy nagyobb méretű SSD-t venni. Erre gondoltam csak nem tudom, hogy ez működni fog a laptopban vagy nem kompatibilis vele: SSD Samsung 970 EVO Plus Series 500GB PCI Express x4 M.2 2280.
Sajnos az Acer oldalán nem találtam adatot arra, hogy ez a laptopban használható M.2-es porton PCI Express x4-es csatlakozóval. Itt van a gyártó oldala:
https://www.acer.com/ac/hu/HU/content/support-product/6739?b=1&pn=NX.GFJEX.007&sn=63308825576
Valamilyen szoftverrel megnézhető, hogy a laptop kompatibilis-e ezzel az SSD-vel?
Köszönöm.
bandi1969 · 4 hó
Igen!
Természetesen!!!!!Thumbs up
Jó választás!
Anonymuos · 4 hó
bandi1969 · 4 hó
Jó lesz bele ,de nem tudod kihasználni a PCI Express x4-es sebességét! Amit észre sem fogsz venni!Wink
De nem nagyon fogod észre venni a különbséget!!
Jó kis SSD!Thumbs up Igen, telepítsz egy PCIe / NVMe M.2 SSD-re.Thumbs up


A SATA piacvezető és domináns interfész az SSD és a PC összekapcsolásához. Az AHCI parancsprotokollot használja (ez is támogatja az IDE-t), amelyet lassabban forgó lemezekkel építettek fel, nem pedig flash memóriát. A harmadik generációs technológia esetében a SATA átviteli sebessége 150 MB / s és max. 600 MB / s sebességgel kezdődik. A legtöbb fogyasztó számára ez még mindig teljesen megfelelő.
A PCIe (PCI Express) felülírja a SATA-t a legújabb nagy sávszélességű interfészként. A belépési szint PCIe SSD-sebessége két-háromszor gyorsabb, mint a SATA 3.0 SSD-k régebbi generációja, elsősorban az egyes adatátvitelhez szükséges csatornák száma miatt (nagyjából 10 SATA és 25 PCIe esetében). A használat függvényében azonban a valós világ referenciaértékei nem tükrözik ezt a hatalmas nyereséget a PC-n kívüli szűk keresztmetszetek miatt. Itt van egy összehasonlítás a két piacvezető NVMe és SATA SSD között: Samsung 970 Pro és 860 Pro .
Az NVMe a legújabb, nagy teljesítményű és optimalizált protokoll, amely felülírja az AHCI-t és kiegészíti a PCIe technológiát. Optimalizált parancs- és befejezési útvonalat kínál az NVMe alapú tároláshoz. Ezt kifejezetten az SSD-k számára készített gyártók konzorcium fejlesztette ki, hogy leküzdje a régebbi SATA-kapcsolat által okozott sebesség szűk keresztmetszetet. A tárolóeszköz és a PC közötti hatékonyabb nyelvhez hasonlít: két üzenet helyett egy 4 GB-os átvitelt kell küldeni egy üzenetre, az NVMe 65 000 parancsot tud kezelni 65 000 paranccsal, egy 32 soros kapacitás helyett. parancsokat, és csak hét fő parancsot tartalmaz (olvasás, írás, flush stb.)
stefi1969 · 4 hó
Köszönöm a hasznos válaszokat. Még egy kérdés felmerült bennem ezzel kapcsolatban. Láttam a neten egy ilyen SSD-t is aminek x2-es PCI Express csatlakozója van: SSD WD Blue SN500 500GB PCI Express 3.0 x2 M.2 2280
Érdemesebb lenne ebbe a laptopba ilyet venni? Ez jóval olcsóbb lenne.

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!