MSI Z710M MORTAR nincs hang

Sziasztok!
Olyan problémám lenne,hogy adott egy MSI Z710M Mortar alaplap (i5-6400 processzorral,8 Gb ram,Gt 740 Vga) aminek nincs hangja az alaplapi hangkártyán. Legfrissebb drivert felraktam hozzá a gyártó honlapjáról,biost is frissítettem,de semmi. Érzékeli ha valamit csatlakoztatok vagy eltávolítok,de hang semmi. Komplett gépként vettem a konfigot,csak ezzel a problémával újra telepítéskor találkoztam. Op.rendszer Windows 10 pro. 64 bit. Mi lehet a probléma? Aki találkozott hasonlóval,vagy van még ötlete,szívesen fogadom a tanácsokat.
Köszönöm a segítséget előre is!!!
bandi1969 · 4 hó
Akkor igen !
Megdöglött az alaplapi hang kari!
Ha kell hang kártya szólj!
szuper · 4 hó
Alaplapi hangkártya gyártójának az oldaláról töltsd le a legfrissebb, alaplapi hangeszközhöz tartozó meghajtóprogramot, és azt telepítsd föl, de előtte az összes hangkártyához tartozó, eddig föltelepített meghajtóprogramot, kezelő szoftvert távolítsd el a gépről.
A Számítógépkezelés => Eszközkezelő => összes eszközét távolítsd el, majd utána telepítsed az új meghajtóprogramcsomagot...
KnYghT · 4 hó
Szia sok külföldi oldalon írtak a problémádról elvileg a realtek driver-e megoldja a dolgot:
https://www.realtek.com/en/component/...s-software
Megjegyzés az admintól: Jó régi meghatóprogramok...
szuper · 4 hó
Ezek a legutóbbi, a Microsoft által aláírt, meghajtóprogramok: Realtek High Definition Audio Drivers v6.0.8703.1 WHQL (Freeware)
Vagy ITT egy torrent link...
bandi1969 · 4 hó
Szerintem a digitál kimenetet rakta alapértelmezettnek!
Át kell kapcsolni analógra!
Ez az analóg jele ,ha nem ez van akkor az a gáz!
i.imgur.com/fFwAUmg.jpg
Azért nincs hang!
Úgy telepítsd a drivert,hogy bent van a Jack dugó!
westcoast · 4 hó
Minden eddig leírt sgítséget tanácsot ki próbáltam,de semmi. Vagy is annyi van,hogy jelzi hogy játsza a hangot,zenét stb,de meg sem nyikkan, se a fejhallgató,se a hangszóró. Akkor valószínű halott a csatlakozó vagy valami az alaplapon? mert a hangszóró és fejhallgató másik gépen tökéletesen működik.
Nortek · 4 hó
Tedd fel az utolsó jól működő drivert, ami működött az újratelepítés előtt.
szuper · 4 hó
A hátlapi, vagy az előlapi csatlakozókban próbálod?
westcoast · 4 hó
Próbáltam a hátlapiban és az előlapiban is,de semmi. A gépet kéz alól vettem én telepítettem újra,amit lehetett minden drivert ki próbáltam,régebbit,újat,de semmi. Tettem bele hangkártyát külön azzal működik rendesen. Csak az alaplapi nem akar. Már tanácstalan vagyok,valószínű hibás az alaplap?!
szuper · 4 hó
Az is elképzelhető…
De, az alaplapra helyesen vannak földugva a stekkerek (előlapi)? (Kézikönyv => csatik "alaprajza...)
Mert futottam már bele olyan "történetbe", hogy az előlapra menő stekkerek rosszul voltak rádugva az alaplapi csatikra, és nem akart megszólalni a cucc... Shock
bandi1969 · 4 hó
Le írtam hogy miért!!!Angry
westcoast · 4 hó
Már azt is ki próbáltam,le vettem a csatlakozót. De semmi változás.
bandi1969 · 4 hó
Nem a levételről volt szó!Hmm
westcoast · 4 hó
Át állítottam a digitalt analógra,semmi változás. Kipróbáltam másik op.rendszerrel ( Ubuntu ),de ott is ugyan a probléma,nincs hang. Valószínű halott az a rész az alaplapon.
westcoast · 4 hó
Köszönöm a segítséget! Alaplapi hangkártya halott! Probléma megoldva,másik hangkártyával!!! Így tökéletes!

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!