Hol keressem a hibát?

Szerintetek mi okozza azt a jelenséget, hogy időnként úgymond lefeleződik a sávszélesség? Eredetileg 80 mbps netem van, de egyet gondol a laptop és időnként nincs meg a teljes sávszélesség csak ilyen 30 körül, de viszont egy újraindítás után meg ugyanúgy visszaáll és használható a teljes 80 mega. Routerben mindent átnéztem, de fogalmam sincs mi lehet az oka. Két routerem van, az egyik TP-Link másik pedig Tenda, tudom egyik sem valami minőségi, de eddig nem volt gond...
bandi1969 · 11 hó
A laptop Wifi-vevője! (Antenna)
Dugd össze kábellel,és úgy mérj!
Ha ott is vissza esik akkor a szolgáltató szórakozik!
Maxi · 11 hó
bandi1969, kábelen sosem jelentkezik ez a probléma, már gondoltam erre én is és megpróbáltam vele. Viszont WIFI-vel van ez, és nem értem hogy egy sima újrainditás, hogy oldja meg. De csak ideiglenesen mert napokra rá újra előjön ez a probléma
Vivid · 11 hó
A wifi sávszélességet annyi minden befolyásolja hogy inkább le sem írom ide.
Pl:Wifi adapter Csatorna, Hely, Interferencia. Stb-stb.
Wifin soha nem fogsz annyit márni mint kábelen, és nem is stabil a sávszélesség.Kapcsolati sebesség.
Anonymuos · 11 hó
A két router minek?
Külön külön ez a jelenség?
Vagy össze vannak kötve?
Bridge funkció?
Repeater?
Access point?
Hány eszköz van rajta?
Az írod, újraindítás után jó.
Szomszéd nem lopja a neted?
Melyik szolgáltatónál vagy?
Kiporszívóztad a routereket?
bandi1969 · 11 hó
Akkor persze vissza esik!
ezen nem kell csodálkozni!
Ez ilyen is marad!
A távolság a router-től nagyon számít!
Maxi · 11 hó
Az egyik router közvetlen a laptopom mellett van az asztalon, szóval nem hinném hogy 30 centin sokat kéne a jelnek romlania, azért van itt, mert a modem is és muszáj volt ide tennem. És nem használtam eddig kábelt, mert úgy gondoltam ha már úgyis itt van a közvetlen közelében a laptopomnak minek. A másik pedig a ház másik végében van, pont azért mert egy router nem elég, régi építésű 50 centis falak vannak, így csak a ház egy részében volt jel. Két laptop van a házban, illetve 4 telefon összesen. Igen összekötöttem őket, és bridge módban van a kettes számú router, nem vagyok valami zseni e téren így lehet elrontottam valamit az összekötés során, változtatnom kéne? Megváltoztattam az IP-jüket is hogy ne legyenek ugyanazon a címen, illetve beállítottam hogy ne egy csatornán működjenek. Viszont ha az egyik router kiiktatom akkor a ház felében nincs jel., vagy borzasztó gyenge. Szomszéd nem hinném, hogy lopja: egy nem tudja a jelszavam, illetve észrevenném, ha idegen készülék csatalkozna fel a kezelőfelületen. De eddig nem vettem észre semmi gyanúsat. Falun lakunk, a szomszéd eleve nincs közel hozzánk.
Maxi · 11 hó
Igen tudom, hogy kábelen jobb minden, de tényleg nem gondoltam volna,hogy mindössze néhány centin gond lenne a wifi jellel. Természetesen az oké lenne ha pl a szomszéd szobában már fele akkora lenne a sávszél, de így nem éppen. Ha pedig ezentúl kábelre dugom a laptopot nem oldja meg a problémát. Külföldi net szolgáltató így ez az adat nem releváns. Viszont gyanús hogy az összekötésben lehet valami gebasz, de évekig nem volt vele semmi baj, most kezedett bele ebbe a hülyéskedésbe.
bandi1969 · 11 hó
Még is romlik!
Ilyen a Wifi!
Be kell,hogy lásd!
Minél több cucc van a wifire kapcsolva annál alacsonyabb lesz a jel!
Anonymuos · 11 hó
001 és 002 az IP vége, csodás.
Az a beállítás, hogy ne egy csatornán legyenek, vitatható.
Mert így a gép ide-oda ugrál a két router közt.
Legyen uaz a csatorna mind2őn, segítségül hívhatod a Wifi Analyzer appot a telefonon, hogy a legjobbat megtaláld, vagy a Fing nevűt. 1xübb az elsőt használnod.
Releváns e az adat szolgáltató terén?
Szlovák, román, osztrák szolgákkal sem volt gondunk, max tovább tart. Grin
Maxi · 11 hó
Anonymuos, úgy néz ki tényleg ez lehet a gond, hogy a laptop sunyiban hálózatot vált, de úgy hogy nem írja ki azt nálam, úgy látszik mintha továbbra is az egyes routeren lenne, közben meg a kettesre kapcsolódhat. Most egy csatornára állítottam őket, nem tudom hogy csak ennyi lett volna-e a gond, vagy más is...
Anonymuos · 11 hó
Külön IP - pipa
WDS beállítás mindkettőn - pipa
DHCP kikapcsolás 2. router - pipa
Titkosítás mindkettőn ugyanaz - pipa
Ha azt szeretnéd, hogy a kettes router is konkrétan tudja a szolga által adott teljesítményt, össze kell kábelezned a kettőt, vagy a egymásra látásukat befolyásolni az antennák beállításával.
2,4GHz szórsz, a routerek típusai (fingom nincs milyenek) ellened dolgoznak, hiába kábeles a neted. (ezért jó tudni a kitől kapod a neted)
Maxi · 11 hó
Anonymuos, köszi az eddigi infókat Grin jelenleg is kábellel vannak összekötve egyébként... 2,4-en mennek ha minden igaz, Tenda és TP-link. Majd tervezek lassan másikat venni AC-set lehetőleg, de most még be kell érnem ezekkel. Viszont valamiért ha kikapcsolom a DHCP-t a kettes routerről akkor elmegy róla a net. Ha pedig az egyes routeren is WDS mód van beállítva akkor sem stimmel valami. Csak úgy jön vissza ha az egyes routeren kikapcsolom a WDS-t, és a kettesen rajta hagyom a DHCP-t és a WDS-t. Nekem egyébként az felelne meg ha megmaradna a két router két külön hálózatnak és ne egyként fussanak. Jelenleg is így van valahogy összetákolva csak valószínűleg biztos rosszul.
Anonymuos · 11 hó
Smile Grin Smile Grin Smile Grin
Most jön a lebaszás!
Te nem szolgáltatsz infókat, mert Te döntöd el mi a releváns számunkra a probléma megoldásához.
Kábeles kapcsolathoz nem kell WDS, csak a WiFi kapcsolatos hálózathoz.
A márkát tudtuk/-tam idáig is, típust nem tudtunk.
Szaporító igét csak azért nem írtam bele, mert tele a hasam.
Pontosan erről a szituációról beszélgettünk 2-3 napja a falon. Olvass vissza.
Grin

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

brds
  • 4 Vendég
  • 13 Tagok ma
  • 9 Szülinapos
  • 18,860 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!