Partíciók összevonása

Sziasztok! A kérdésem a következő, rendszer partíción van egy 100 megás efi amit össze kellene vonni a nagyobb résszel, és ehhez milyen programot használjak? Most lett telepítve az új rendszer,akkor úgy nézett ki hogy eltűnt formázáskor.kepkuldes.com/images/997f68152831b24db85644c40acf3264.png
tuske70 · 4 hó
Erre alkalmas a Aomei Particion Assistant is.Hmm
https://oprend.hu/infusions/downloads...oad_id=666
Akár egy másik termék,szintén aaz Aomei családtól.
alagi075 · 4 hó
Esetleg:
https://oprend.hu/infusions/downloads/downloads.php?stext=MiniTool
szucsgyuri · 4 hó
Ha UEFI módban telepítetted a wint, akkor az úgy jó, ahogy van. Nem értem, mért akarod összevonni a helyreállítási partíciót az UEFI rendszerpartícióval? Ne babráld azokat. Főleg úgy ne, hogy nem tudod mi mire való.
bandi1969 · 4 hó
minitool partition wizard
bandi1969 · 4 hó
A D meghajtót kellene neki összevonni a 16MB-al
Ha külön tárhely!Wink
szucsgyuri · 4 hó
A C meghajtón lévő 100-ast akarja összevonni az 530-assal, vagy a másikkal.
bandi1969 · 4 hó
Azt nem szabad!
A Lemez 0-a az úgy jó ahogy van!
A másik lemeznél van baj!
Ott az a 16MB-nak nem kéne ott lenni!
szuper · 4 hó

Idézet

Sziasztok! A kérdésem a következő, rendszer partíción van egy 100 megás EFI amit össze kellene vonni a nagyobb résszel, és ehhez milyen programot használjak? Most lett telepítve az új rendszer, akkor úgy nézett ki hogy eltűnt formázáskor.

"Kedvesem!"
Eszedbe ne jusson összevonni!!!
Az a hülye ringyóz, aminek fedő neve Windows operációs rendszer, (soxor OKOSABB, mint az ilyen nyúlfarknyi partíció fecnivel "meggazdagodni" vágyó felhasználó) tudja, hogy mi kell az az operációs rendszer (ez a WINDOWS!!!) tökéltes működéséhez...
Jó lenne, ha az oktondi kérdések, ötletek, "hozzájértő", különféle befolyásoltságok alatt lévő szintén "hozzájértő" haverok bíztatása után föltett kérdések előtt, egy kis informatikai szakirodalmat áttanulmányoznátok... Pl. EZT itt...

A partíciókra visszatérve, mint alap felvetéshez:
A kisebb partíciókat maga a Windows hozza létre telepítéskor a Legacy/UEFI boot módnak, illetve telepítésnek megfelelően. Tehát nem kell manuálisan semmit külön piszkálni! Ezeket az OS KEZELI!
Ha pl. 4-5 db partíciót látsz, akkor a rendszer UEFI boot szerint lett telepítve.
Példának okáért a GPT-s szabványú lemezen nincs 4 db elsődleges partícióra korlátozva a lemezbeállítás, mint az MBR-ben. (Többek között ezért is vannak ott ezek a nyúlfarknyi partíciók, hogy a beállítási információkat el lehessen tárolni).
A partíciók törlésekor, átméretezésekor, összevonásakor stb. néha előfordulhatnak problémák, a Windows diskpart programja és módszere eleve destruktív, vagyis törli a teljes lemezt és a rajta lévő adatokat!
A dinamikus lemez, illetve az MBR/GPT partícióknál is jellemző, hogy adatvesztés nélkül csak külső programok képesek átkonvertálni ezeket a lemezeket.
Konklúzió:
Ne töröld, ne vond össze ezeket a jelentéktelen méretű területeket semmi mással, ettől nem leszel helygazdagabb...
szuper · 4 hó

Aztán meg egyébként mindenki azt csinál a saját rendszerével, amit akar...
Murphy is leírta:
"HORNER KÉTBALKÉZ-SZABÁLYA: A tapasztalat egyenes arányban nő a tönkretett berendezések számával. "
dereslaci41 · 4 hó
Valóban usb-ről telepítettem,korábban is volt ilyen más gépen. Magamnak merevlemezről telepítek és ezt is így akartam csak nem engedte összefüzni a kicsi partíciókat. Normális esetben törlöm az egyiket, majd kiterjesztéssel hozzáveszem a másikat. Ebben a gépben ez nem ment.
Driver · 4 hó
Ez nem biztos, hogy jó ötlet. A helyreállítási partíció arra való, hogy ha véletlen a Windows elhasalna, akkor el tudod indítani akár az automatikus hibaelhárítót, vagy pl. egy mini parancsos Windows környezetet. Ez utóbbi még igaz nem feltétlen szükséges, de az a 100 MB-os partíció konkrétan a rendszerindítási fájlokat tartalmazza, vagyis ha azt véletlen törlöd, a Windowsod nem fog többé elindulni.

Persze megcsinálhatod, de a siker nem garantált.
media2.giphy.com/media/vID57yp7EWu64/giphy.gif
dereslaci41 · 4 hó
Köszönöm a válaszokat és a tanácsokat is, mind hasznos volt!

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!