ASUS ROG Laptop - CPU melegedés

Üdv!
Laptop: ASUS ROG GL753VD-GC010T
Régebben ugyan úgy volt szó már erről.
Most múlt 1 éves január végén a laptop. Tavaly mikor vettem (január 28.),rá 2-3 hónapra szervízbe küldtem,mivel túlzottan magas órajelen pörgött a processzor,illetve melegedett. Játékoknál 85 fok feletti érték volt már akkor. A szervízb "megállapította,hogy a meghibásodást túlzott melegedés okozta" - a papíron ez ál. Újrapasztázták. Oké. Azóta nem volt elég,hogy a CPU melegedett,jött közbe az SSD kondíciójának draszgtikus romlása. Ezzel kapcsolatosan a héten kaptam vissza kicserélt SSD-vel. Viszont leadásnál ugyan úgy leírtam a melegedési hibát,amely vásárlás óta ál fent... Csak SSD csere történt.. Továbbra is tapasztalom,hogy a CPU 85 fok felett van játék közben,míg a VGA vígan 60-65 fok körül.
Hiába küldtem vissza 2x a szervízbe,a hibát nem hárították el..
Direkt azért vettem ezt meg,mivel a hordozhatóság mellett munkára egyrészt jó,másrészt hogy ne csak munkagép legyen,hanem tudjam használni játékra is. Erre sajnálatos módon pont arra nem lehet használni a CPU gondok miatt,amire eleve hivatott. 17.3-as FHD kijelző csábító is volt..
Mindegy mivel játszom, változatlanul ugyan azt a hőfokot produkálja. Hozzáteszem a játékokat vígan bírnia kellene,ennek ellenére e miatt lowon,akadással döcög minden. A hűtás gondon próbáltam segíteni egy laptop-hűtővel,mely első perctől alatta van,mindhiába..

Kérdem én,mit tudok tenni? Mert már eléggé felbosszantott,hogy hiába írom le a hibát,egyszerűen nem képesek utánajárni..
bandi1969 · 4 hó
@Ricsi99
Na erről van szó!
Ne is hagyjad magad!
Egy kis fenyegetést nekik!WinkThumbs up
bandi1969 · 4 hó
Fogyasztó védelem média hatóságnak jelezd,
és add meg nekik a szerviz címét! és a te telefonszámodat,hogy hívni tudjon a szerviz!
Ők majd intézkednek!
Sajnos eléggé Crap alakok vannak manapság a Magyar ASUS képviseleti szervizben!Angry
Tapasztaltam én is!
Figyeld meg az egészet cserélni fogják,mert nem olcsó mulatság!
Anonymuos · 4 hó
A processzor típusa?
Nem állítottál el valamit hűtést terén az UEFI-be?
Ricsi99 · 4 hó
@bandi1969 : Nem marad más,akkor az lesz,sajnos Sad

@Anonymous: Proci: i5-7300HQ
(GPU: GTX1050Ti 4GB , 8GB RAM )
[BIOS] Load defaultra állítást követően sem volt jó.

A konfiggal megegyező másik gyártótól való laptopnál nincsen semmi gond azokkal,amikkel játszom.(pontosabban csak szeretnék..)
sergei24 · 4 hó
Osztály társamnak is pont ez a gondja Acer predator i7 CPUval elsö 3 mp van stabil 60fps 1080p utána dropol 30ra. Esetleg hütőpad a laptopalá hátha segít. Csinálj stress tesztett aida64 az kijelzi ha thermal throttlingol a cpu (Visszafogja az órajelet ha túlmelegszik). Hűtőpaddal sikerülhet lejjebb vini.
Anonymuos · 4 hó
Vagy a tokozás rossz, vagy a hűtő nem illeszkedik jól.
Töltsd le ezt a programot - nem AIDA, hanem Intel - és futtass le egy Burn in Test-et.
Igaz 120 perc, de olyan mintha játszanál a géppel. A loggot tudod olvasni, menteni. Ez már jó lesz a következő reklamációnál.

@sergei24

Idézet

A hűtás gondon próbáltam segíteni egy laptop-hűtővel,mely első perctől alatta van,mindhiába..
Ricsi99 · 4 hó
@Anonymous: Rendben,köszi! Megcsinálom,s el is küldöm az Asusnak.. Jelenleg úgy is várok a válaszukra.
sergei24 · 4 hó
@Anonymous: Tényleg nem használom most már telefonról az oldalt Grin Na de aida64 is letudja tesztelni (azért ajánlottam neki ezt mert ez is kiírja ha Thermal Trhottlingol a CPU kis grafikonnal jelzi).

@Ricsi99: Hűtő pad ami segíthet illetve ha van gyári szoftver amivel tudod szabályozni a ventilátor sebességét általában szokott fent lenni gyárilag ilyen program az asus által. Osztálytársamnak így sikerült levinni 95-100 Cról a cput 75-85 C közé.
Ricsi99 · 4 hó
@sergei24: Az elmúlt 1 év alatt több dologgal próbálkoztam.. Wink
Mint fent is írtam, sz*rt sem ér a hűtő alatta. A fan speedet a Gaming Centeren maxra (5400rpm) húztam. 80-86 fok között van a CPU gaming közben,míg a VGA max 70 fok kb. De úgyan úgy lag/fps drop van,bármit is csinálok. Az energiabeállításoknál a CPU teljesítményét próbáltam már 95%-ra csökkenteni,továbbra sem változott sok,max -1-2 fok,de a jelenség ugyan az.

A hűtése látszik ezen a képen:
i2.wp.com/laptopmedia.com/wp-content/uploads/2017/03/IMG_20170301_181148.jpg
*nem saját kép!
figaro72 · 4 hó
Addig üsd a vasat amíg meleg, ill. garanciális! Garancia után fújhatod.
Egyébként azt tudni kell amíg bent van a géped a szervízbe akkor annyi nappal hosszabbodni fog a garanciád is.
Gondolom húzzák az időt hogy túl legyél a garancián. DE! Ne engedj belőle. Küld be 10x ha kell.
Ricsi99 · 4 hó
@figaro72: Hétfőn megyek be oda,ahol vásároltam.
Kiterjesztett garancia lett vásárolva (+3 év)
Nem fogom hagyni,az egyszer biztos. Nem dísznek vettem. Smile
dh1 · 4 hó
ha mar nem garis akkor minosegi paszta, pl. Noctua NT-H1. Legutobb egy Sapphire AMD7870XT pasztaztam vele ... a kartya fel eve lett markatlan pasztaval ujrakenve. De seperc alatt 85 fok fole maszott ahol a kartya szoftvere lelovi az egesz gepet... mindezt max ventinel... jo oreg Noctua NT-H1 vesz, pasztaz ... azota a kartya 63 fok fole nem megy 70%-os ventis max kozeli terhelesnel, a gepen mas egyeb valtoztatas nem tortent... egyszoval a minosegi paszta csodakra kepes... gyarilag meg sehol nem hasznalnak olyan pasztat ahol 3 grammja 3000 Ft ... probald ki, CPU-ra is hatasos, vagy ha bator vagy folyekony fem...
sergei24 · 4 hó
@Ricsi99: Csak lehetőség volt amit érdemes kipróbálni ha próbáltad akkor garanciális úton kell tovább menni. Ott lehet kitakarítják a gépet illetve át pasztázzák pl én saját gépre : Artic cooling mx4-mx2, Noctua NT-H1. Paszták váltak be nálam.
A processzor az intel oldala szerint TJUNCTION 100°C e fölött már vissza vesz az órajelből.
Akkor marad a garancia az ASUS tud szívózni a garanciával hogy elsimliskedje a dolgokat (Nekem is hasonló dolgokat játszottak el az asus notimal).
Ricsi99 · 4 hó
@dh1: még 2021ig garancia van.

@sergei24: tavaly hiába pasztázták újra/takarították ki,ugyan olyan sz*r volt.


Be lett víve a Media Marktbe (Nyíregyháza). Beszeltem velük. Külön felhívják a szervízt. Értetlenül áltak az előtt,hogy nem volt a szervizben kivizsgálva eddig a hiba. Ugye addig nem tudnak még cserét sem létesíteni,míg a szerviz azt nem mondja,hogy nem tudja megjavitani. Ha az bekövetkezik cserekupon.
Ha vissza is jön, átvétel előtt leteszteltetem velük,hogy mi az erermény.
Bízok benne,hogy sikerrel járok,s nem kell jogi lépést (értve fogyasztó védelem) tenni ez ügyben.
Ricsi99 · 3 hó
i.imgur.com/tZ8O0cF.jpg

Hmmmm
sergei24 · 3 hó
@Ricsi99: Nekem is hasonlót írtak a asus notebooknál mikor gariztatni kellet Grin. Én 7 alkalommal vittem vissza nekem említettek olyat is ha 2x ugyan az a próbléma akkor cserélik. Illetve 6. alkalomnál nekem is ha a gyártó nem tudja javítani (csak akkor) csere utalványt adnak.
Ricsi99 · 3 hó
@sergei24: 3 alkalom,3x ugyan az a probléma... Grin Nem tűröm tovább.
sergei24 · 3 hó
Ricsi99: Nekem 7. alkalom után már a garancia papirt is lenyulták Grin
Ricsi99 · 3 hó
Nah. Jelenleg úgy fest,hogy minden OKÉ!
1 dolgot leszámítva. Úgy jött vissza a laptop,hogy miután használatba vettem a bal Ctrl gombom lejött.Ahogy nézem egy kis pöcök le van törve belőle.. Hozzáteszem az 1 év alatt ügyeltem mindenre...
Írok ezzel kapcsolatosan is nekik,de már nem küldöm vissza.. Hol tudnék "olcsón" gombhoz jutni? Nézegettem,s 2 helyet találtam,de írtó drága 1 db gomb.. ~ 4000 HUF szállítással.
i.imgur.com/SzcYcNA.png
Valentin50 · 3 hó
Elküldés előtt fényképezd le és így bizonyíthatod hogy nem te vagy a hibás Azt hogy te magad szereled meg,nem ajánlom mert akkor bukta a garanciának
Ricsi99 · 3 hó
Nagy szerelés nincs,mivel lejött. Ahogy nézem csak vissza kellene pattintani,de ugye nem lehet.. Fényképezve persze volt.
Valentin50 · 3 hó
Akkor nem tört le a pöcök?
Ricsi99 · 3 hó
Magáról a gombról letört igen,viszont az sértetlen,ami a laptophoz fogja. (tartóka)
Valentin50 · 3 hó
Képet tudnál mutatni róla?
Ricsi99 · 3 hó
@Valentin50:
i.imgur.com/tIPi4s7.jpg

i.imgur.com/I56DmHw.jpg
Valentin50 · 3 hó
Elég komolynak néz ki,ebből szerviz lesz
Ricsi99 · 3 hó
@Valentin50: :/ Az utóbbi 1 hónap csak szervízzel telt.. Sad
Most,hogy minden megy rendesen,ahogy elvártam volna eddig is..erre ez.

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!