Mit kell csinálni ha az ssd nincs rendben az alignálás?

Sziasztok, neten olvastam hogy ennek az alignálás dolognak rendben kell lenni illetve ugy lehet kideríteni msinfo32 futtatva
Partition Starting Offset ez az érték osztható e 4096 maradék nélkül.
Újra kellet telepítenem a rendszerem töröltem mindent particiót de most ránéztem ugye az ssdn 3db partició van UEFIs telepítés.
(Elözönek volt rajta rendszer)
Na ebböl a 3. a legnagyobb nem osztható maradék nélkül ilyenkor mit kell csinálni ?
Láttam az aomei partition tud ilyet csak 2048 vagy 4096 kell rávenni vagy maradhat optimized ?
Vagy ez hülyeség és nem kell vele foglalkoznom.
Tudom hülye kérdés még csak tanulgatom a dolgokat elnézést ezért.
szuper · 4 hó
Összefoglalva:
Van egy cca. 120 GB-os SSD.
Arról mindent legyalultál.
Tisztán föltetted a W10-et, ahogyan "Ő" csinálta.
Ha a fenti állítások igazak, akkor semmit nem kell csinálnod, csak beállítani ("belőni" ) a W10-et és kész is.
Ha nagyobb, pl. 500 GB-os volna a háttértár, akkor javasolnám, hogy először egy külső indító eszközről állítsd át a háttértáradat GPT formátumra, (CSAK 64 BITES RENDSZER ESETÉN!), és úgy folytasd tovább a fentieknek megfelelően, de ezen méretű háttértárnál nincs semmi nyeresége a GPT használatának...
Vivid · 4 hó

Idézet

. Ellenőrizd hogy hol kezdődik az első partíció (alignálás, partíció igazítás)
Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt hogy "cmd". Majd a felugró ablakba írjuk ezt: "msinfo32"
A felugró ablakban keresd ki az "Összetevők/Tárolás/Lemezek" almenüben található "Partíció kezdetének eltolása" mellett található értéket. Osszuk el 4096-tal. Ha a kapott érték egy egész szám, akkor a partíció jó. (Ha nem akkor érdemes újrarakni a rendszert, és a win telepítése során elvégezni a régi partíció törlését és az új létrehozását! Ilyenkor automatikusan elvégzi a telepítő az alignálást vagy magyarul fogalmazva a partíció igazítás.)

Forrás: https://logout.hu/bejegyzes/gaabbaa/s...atban.html
sergei24 · 4 hó
Feltétlen muszáj újratelepíteni ismét ? Telepitöben töröltem minden particiót és a telepitö létrehozta a particiót. De akkor se volt osztható 4096 friss telepítés.
Vivid · 4 hó

Idézet

Összetevők/Tárolás/Lemezek" almenüben található "Partíció kezdetének eltolása

Ezk kell osztani 4096-tal.
Muasd mit látsz az msinfo32 parancs után.
alagi075 · 4 hó
A Win10 korszakban már nem nagy wasistdas az újratelepítés.
Mentsd le az adatokat, amikre szükséged van, kezdd el telepíteni a Win-t, és amikor eljutsz oda, hogy "melyik partícióra szeretnéd telepíteni?", akkor egyesével kijelölgeted, és "Törlés"! Majd mikor már csak egy maradt, azaz az üres SSD, akkor kell az "ÚJ"-ra klikkelni, ekkor a Win telepítő létrehozza a rendszernek szükséges partíciókat.
További particionálást akár a Lemezkezelővel, akár más particionálóval A TELEPÍTÉS UTÁN kell végrehajtani, ebben az esetben nem lesz gond az alignálással sem.
sergei24 · 4 hó
alagi pont ezt csináltam. Így tettem fel a rendszert. Minden particiót letöröltem majd Új gombra kattintottam. Leszedtem az aomei particion az tud elvileg ilyet az azt irja (alignálás dolgot) nem kell semmit tenni vele. msinfo elosztom 4096 de 3 bol 2 osztható maradék nélkül de laptopon is igy van ahol szintén tiszta telepítésel tettem ott nem volt semmi partició elötte.
Kösszi a tippeket
sergei24 · 4 hó
vivid ezt látom ms infóba
sergei24 · 4 hó
szuper Igen legyalultam minden particiót (törlés gombal letöröltem az elözö 3 ) az ssdröl majd Új gombra katintva a telepitő megcsinálta a 3 particiót majd továbbra mentem.

Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Vivid · 4 hó
Úgy jó ahogy van,
sergei24 · 4 hó
Köszönöm mindenkinek a segítséget.

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!