Linux újra

Sziasztok!
Folytatom az ismerkedést a Linux-al. A gond az, hogy a Linux Mint 19.1 "Tessa" - MATE (64-bit) nem igazán nyerte el a tetszésemet. Az Ubuntu 18.04.2 LTS
szimpatikus, de valamit nem jól csinálok, mert amikor telepíteni akarok rá, mondjuk egy másik böngészőt (Opera), vagy mást, akkor nem engedi. Tudtok olyan (magyarul beszélő) Linux-ot, amit egy egyszerű halandó könnyen tud használni? Előre is köszönöm szépen a segítséget.
szucsgyuri · 7 hó
Egy kis nyelvtan: Linuxszal a helyes.Smile
A Mint az Ubuntun alapszik. Mindkettő Debian származék.
Ha valamit telepíteni akarsz, érdemes a Synaptic csomagkezelőből megtenni. Ha ott nincs a telepíteni kívánt cucc, fel kell venni a progi külső tárolóját (Personal Package Archive), mert így egyszerűen jönnek a frissítések. Másik lehetőség a telepítésre, ha a program honlapjáról letöltöd az architektúrádnak megfelelő .deb kiterjesztésű fájlt, és úgy telepíted, mint a Windowson. A tar.gz vagy .tar.bz2 stb. kiterjesztésű tömörített fájlok más telepítési metódust igényelnek. Javaslom, egyelőre maradj a fentebb említett telepítési eljárások valamelyikénél.

Idézet

Tudtok olyan (magyarul beszélő) Linux-ot, amit egy egyszerű halandó könnyen tud használni?

Az általad említett Linuxok ide tartoznak.
Jó lenne, ha bővebben leírnád, hogy próbáltad a telepítést.
Anonymuos · 7 hó
Nem kell feladni, majd @szucsgyuri segít, mert ezt a szót

Idézet

teleízeni
fel nem foghatom. Smile
oroszlán · 7 hó
Teljesen igazad van, trehány voltam, de már javítottam.
otleymaf · 7 hó
Ajánlanám a Debian -t is, ismerkedni az alapoknál érdemes.Smile
oroszlán · 7 hó
Kedves szucsgyuri!
Köszönöm a nyelvtani helyreigazítást, igyekszem fejben tartani. Mint írtam a telepítéssel nem volt gond, mert feltelepült és elindult. De amikor fel akartam rá telepíteni az Opera böngészőt, akkor nem engedte. S itt követtem el a hibát, mert nem írtam fel, hogy mit írt ki hibának. De most letörlöm és újból felrakom az Ubuntu 18.04.2 LTS-t, aztán meglátjuk mi lesz a helyzet. Nekem a fájl iso-ban van meg és Rufus-al kiírtam pendrájv-ra és onnan telepítem.
oroszlán · 7 hó
Kedves otleymaf!
Köszönöm szépen a javaslatot. Ismerkedem én szép lassan mindegyikkel.
oroszlán · 7 hó
Kedves szucsgyuri!
A csomagkezelőből feltelepült rendesen. Köszönöm.

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

szuper
  • 3 Vendég
  • 36 Tagok ma
  • 9 Szülinapos
  • 18,860 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!