Dell E5450 külső laptop hűtő

Üdv Tisztet szakértők, és megszegszakértők!

Az alábbi DELL E5450 laptophoz szeretnék vásárolni külső hűtőt, de nem tudom, hogy milyen lenne jó alá.
Az asztali gépemet, erre szeretném teljesen kicserélni, amit, és amire használom számomra az igényeimet kielégíti, és 0-24-be menne, tápról dokkóló nélkül egyenlőre. De elgondolkodtam rajt, hogy vegyek-e hozzá, ezt se tudom.

i.imgur.com/cVUs3No.png
i.imgur.com/2Ku0P9r.png

Akinek van haszonos, illetve tapasztalati véleménye, kérem ne tartsa magába.
Köszönöm.
bandi1969 · 8 hó
Ha 0-24-ben fog menni akkor egy ilyent megérdemel!
szuper · 8 hó
Mi fog rajta futni 0-24-ben?
Inkább dokkoló...
Ha nem extrém (0-24 játék) felhasználásról van szó...
Semmi szükség hűtésre...
bandi1969 · 8 hó
Azért hűvösebb lenne neki!
szuper · 8 hó
Persze, hogy...!!!
juzer · 8 hó
@szuper.
Nem játékok.
PL az asztali gépem is ment 0-24. Munka után megjöttem, ect, ect.. géphez ülve egeret meglökve, használtam. Ha nagyon nyögve nyelősen akart menni, egy resi, vagy kikapcs és ment minden újra, ez számmottevően nagyon nagyon ritka volt, havonta 2* max.
A laptop, hogy felváltja, felváltaná az asztalit, szintén 0-24 be menne, persze néha egy kötelező kikapcs, pihentetés az menni fog. Tartalomfogyasztás a feladata, este munka után egy film, vagy sorozat elindítása, amin az ember bealszik, TV távirányítóval a tv-t kikapcs, másnap este munka után tv bekapcs, egér meglök, lapfrissítés, vagy új fül... és röviden ennyi.
Gondolkoztam már ilyen külső, vay saját Windows "figyelő" progin, ami mondjuk minden nap este 11 után kikapcsolja a gépet, ha inaktív. Na de ha filmet nézek, akkor a gép honnan tudja, hogy nézem vagy alszom..? Így elvetettem a gondolatot. Illetve a Windows annyira önálló, hogy ha szükségét érzi csinál magának újra indítást, vagy hibernál, alvó állapot, kijeletkeztet X idő után.
Ami miatt már nem hiszem, hogy azt a korszakot éljük, hogy este kikapcs, másnap bekapcs. Persze érthető, ha több napig távol vagyunk, akkor ki van kapscolva.
juzer · 8 hó
@bandi1969 köszi, még szeretnék más véleményére is várni. A kék világítása tetszik, de csak így képen, a valóságban nem tudom, h mennyire zavarna pl filmezéskor, amikor szeretném teljes sötétbe nézni a tv-t.
szuper · 8 hó
Szerintem nem kell neki ilyen felhasználás mellett semmiféle extra hűtés.
A Dell kitalálta azt rendesen.
Feltételezem, hogy azért úgy cca. 3 havonta, levéve a hátlapot, ki van fúvatva a hűtőegység, sűrített levegővel, miközben egy finom szőrű ecsettel föllazítja a nyájas felhasználó statikusan letapadt port.
Porszívózni nem szabad!
juzer · 8 hó
Persze, erre figyelek majd, akitől vettem kipucolta előzetesen, így egyenlőre ilyen dolgom nincs. De megnéztem.
A dokkolóval kicsivel több lehetőségem lenne egyéb dolgokat rá kötni, ami miatt gondolkodóba estem a vásárlásánál, viszont a szellőztetésétől, levegőztetésétlől kicsit félek, sokat olvastam arról, h tulmelegedett és nem olcsó a javítás.
Anonymuos · 8 hó
Te szeretnél venni hozzá egy ...
Én meg lebeszéllek róla.
Üzleti felhasználású laptop, tehát a hajtásra tervezték.
Nézd és olvasd át ez az értékelést, amit kiadása után írtak.
Igaz, hogy kicsivel gyengébb konfigurációval tették, ez nem változtat semmit a megítélésében.
A képeken igen jól látszódik a "szív - hűt - kifúj" hármas. Nagy kopoltyúk vannak rajta, nem kell félned a melegedéstől.
A vizsgált és a saját processzor közt némi különbség van (!!!). Egy generáció különbség, ami sokat jelent előnyére.
Vegyél inkább dokkolót, ami nem gátolja a szellőzést - sőt javítja a meleg levegő távozását - és csak ráteszed, nem is kell dugdosnod semmit (HDMI, DP). TV és/vagy másik monitor rögtön kéznél.
A lejátszókban is van beállítási lehetőség, hogy a film végeztével mit csináljanak a programmal és a géppel.
Dokkoló mellett szavazok.
juzer · 8 hó
Rendben, köszi az infót.

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

mondeo6
  • 5 Vendég
  • 243 Tagok ma
  • 8 Szülinapos
  • 19,090 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!