Windows To Go telepítés több gépen használva?

Sziasztok!

Ha csinálok egy pendrive-ra ilyen Windows To Go telepítést mondjuk Windows 10-el, az működni fog elvileg minden gépen? Csak bedugom a pendrive-ot a gépbe és már be is bootolna róla a működő rendszer? Van ennek valami hátránya a normál telepített Windows-hoz képest? Esetleg még játékra is lehet használni egy ilyen rendszert?

Illetve, úgy hallottam, hogy nem minden pendrive alkalmas Windows to go-ra. Rufus nem is mindnél ajánlja fel ezt a lehetőséget, de van egy másik program Wintousb a neve ha jól emlékszem, azzal bármilyen pendrive-ra meglehet csinálni, csak kérdés, hogy mennyire lesz gyors...
szuper · 2 hó
Igen, működni fog, de nem minden flash meghajtó (USB drájv) alkalmas rá...
Én pl. egy Kingston 120 GB-os SSD-re csináltam, amit USB3-as adapterrel, USB porton keresztül szoktam felcsatolni/rádugni az adott gépre...
bandi1969 · 2 hó

Kingston DataTraveler Workspace sorozatának 32 gigabájtos változatát ajánlom
alagi075 · 2 hó
Egyszerűbb, ha beruházol egy SSD-re ("belső"-re, nem külsőre), meg egy USB3.0 házra (kvázi "mobilrack"Wink. Rufus-sal megcsinálod a rendszert, működni fog.
Én épp most csináltam így egy 8.1 Pro-t, negyedóra alatt kész volt, és gyorsaságban nem igazán veszem észre a különbséget a normál telepítés, és a ToGo között.
szuper · 2 hó
@alagi075
Csak, hogy az így elkészített cucc nem lesz jó minden géphez", mert az így elkészült cuccban a TE gépedre jellemző specifikus meghatóprogramok lesznek főként benne (pl. lapkakészlet, videovezérlő, stb. INF fájlok), esetleg az általános INF fájlok.
Míg a WindowsToGo módszerrel, az akkor épp' ismert eszközök meghajtóprogramjai is benne vannak...
Logiman · 2 hó
Mobilrack helyett Én most egy ilyet vettem, igaz más célra. Van egy két férőhelyes dokkolóm is, de ebben más lehetőségeket látok.

Ja, és ami a pendrive-ot illeti nekem idáig az ADATA UE700 hozta azt a sebességet amit ígértek neki.
alagi075 · 2 hó
@szuper
Rosszul fogalmaztam, vagyis inkább félreérthetően: a Rufus Windows ToGo funkcióját használtam az említett SSD elkészítéséhez, mondhatni leutánoztam a bandi1969 kolléga által linkelt cikkben írtakat, ráadásul ezzel a "belső" SSD külső házban módszerrel az inkompatibilitásra figyelmeztető üzenettel sem találkoztam.
szuper · 2 hó
@alagi075
Így a pontosítással már korrekt! Wink
szuper · 2 hó
@Logiman
Igen!
Hasonlóra utaltam én is!
Mindenképpen táppal együtt célszerű venni, mert akkor 10000 RPM-es 2,5"-os és a "nagy, 3,5"-os HDD-kkel is használható...
Nekem ilyen (is) van...
i.imgur.com/iZWVj0Y.png

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 6

szuper, Andorka Alex, enricopragai, degu61, karway, Valentin50
  • 10 Vendég
  • 179 Tagok ma
  • 4 Szülinapos
  • 18,557 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!