Windows 10 rendszer takarítása.

Sziasztok, most 6 hónappal ezelött lettt feltéve a gépemre a windows 10 és úgy érzem elég lassú már ssdről is. Mivel érdemes "kitakaritani" a rendszert ? Ashampoo cleaner meg ccleaner nem mertem használni nehogy elrontson valamit. Mivel érdemes ? Töredezettség menetesítést kizárólag hddn szoktam azt is havonta. (Most meg volt nem segített sokat).
oroszlán · 10 hó
Szia!
Egyetértek az előttem szólókkal, azzal kiegészítve, hogy az Ashampoo WinOptimizer is jó megoldás szerintem. Azzal biztosan nem rontasz el semmit.Azt meg nem értem pontosan „elég lassú már ssdről is....Töredezettség menetesítést kizárólag hddn szoktam azt is havonta. (Most meg volt nem segített sokat).” Csak hdd-t töredezettség mentesítünk (bár már lassan annak sincs sok értelme, a gyors hdd-k mellett), de ssd-t egyáltalán nem. viszont az Ashampoo WinOptimizer automatikusan beállítja az ssd-t az optimális használatra. Meg aztán az sem mindegy, hogy mit érzel lassúnak, a neten való böngészést, vagy a programok működését,mert lehet, hogy máshol van a gond.
alagi075 · 10 hó
A CCleaner pedig nem rossz, igaz, nem árt kicsit ismerni, mert ugyanolyan könnyen el is b*szhatod vele a rendszert, mint amilyen könnyen kitakarítja, ha jól van beállítva.
Megpróbálkozhatsz egy admin parancssorba kiadott "dism /online /cleanup-image /startcomponentcleanup" paranccsal is (a / vonalak előtt szóköz, idézőjel nem kell, türelem viszont igen, mert nem túl gyors, de alapos módszer. (Használat után újraindítás kell.)
A régi visszaállítási pontok törlése is felszabadíthat egy csomó helyet.
A Lemezkarbantartó (jobbklikk a lemezen, majd Tulajdonságok) illetve a Gépház, Rendszer, Tárterület eszköz is megfelelő.
Bármelyiket használod, ugyanaz a kezelési mód: odafigyelni, hogy mit töröltetsz vele, kivéve a dism parancsot, az ugyanis magától figyel, és szükséges dolgot nem töröl.
sergei24 · 10 hó
alagi075: Milyen beállításokat érdemes alkalmaznia ccleanernél ?
bazsy · 10 hó
Anonymuos · 10 hó
Privazer nem éppen a legjobb neki, ha nem figyel oda.
Alagi075 dism parancssorból megoldása, etc a legegyszerübb.
Azzal nem tesz kárt. Smile
Orol · 10 hó
Szia!
Javaslom, hogy a CCleaneren ne állíts semmit ha nem értesz hozzá nagyon könnyen el lehet vele cseszni a gépet. Ahogy feltelepül a jó öreg seprűt használd azzal nem tudsz kár csinálni. A többit elmondták előttem.
bandi1969 · 10 hó
fwtuner nem kell nála jobb!
Untig elég azt 1-hónapban 1x elindítani!
i.imgur.com/ALOD0Ko.jpg
szuper · 10 hó
@bandi1969
Hol is lelhető föl ez a cucc?
bandi1969 · 10 hó
Küldöm otthonról!Wink
tuske70 · 10 hó
@bandi1969 Átküldenéd nekem is?Suspicious
sergei24 · 10 hó
Ha nem gond ftuner dolgot én is megkaphatom sajnos multkor oda veszlett.
bandi1969 · 10 hó
Igen ma küldöm mindenkinek!Wink
managerman77 · 10 hó
Free Windows Tuner 2.0.1.3
Anonymuos · 10 hó
Két napja meg adták a megoldást.
A Lemezkarbantartó értelmes jószág, neked aki telepítheti a rendszereket, programokat roppant hasznos.
i.imgur.com/bC35fwG.png
sergei24 · 10 hó
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Anonymous: Ismertem eddig is ezt a DISM megoldást de mivel nem igazán segített ezért kérdeztem igaz ezt fent nem említettem. De tényleg köszönöm a segítséget. Smile

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 2

fibox1, laci6996
  • 11 Vendég
  • 111 Tagok ma
  • 4 Szülinapos
  • 19,988 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!