Nagyon laggolnak, akadoznak a filmek a gépen.

Üdv.
A régi gépemről van szó (hp dc7800).
Régebben még gond nélkül ment minden rajta, még pár játék is, de most már semmi nem hajlandó akadozás nélkül futni rajta, még a filmek sem.
Nemrég lett hozzá véve egy új Dell monitor (1920x1080-as felbontású). Ha jól emlékszem a régi "kis kocka" képernyőjű monitorral még nem voltak ilyen problémák.
Windows 10 Pro van rajta, a 1607-es verzió. (felfrissült a Creators Updatera, de azzal még ennél is használhatatlanabb volt a gép ezért visszaállítottam a régebbi verzióra)
Próbáltam rá visszatenni a 7-est, de azon is ugyan ez volt a probléma. Mi lehet a baja?

Vidikari: Intel(R) Q35 Express Chipset Family, legújabb 2012-es driverral.

i.imgur.com/m24XKWQ.jpg
Ez a kérdés a kérdező által, vagy mivel 30 nap elteltével sem került megoldásra, a rendszer által zárolva lett. A kérdező, vagy egy adminisztrátor később újra megnyithatja ezt a kérdést.
Lali6 hó
Lehet hogy hülyeség lesz amit mondok, de a FullHD monitor, ehhez a vga-hoz semmit nem ér, totál gyenge,
bandi19696 hó
Szerintem nem mondtál hülyeséget!
Lali6 hó
Köszi Bandita Grin
Bár ezt ő is tudhatná, de most már tényleg tudja, vegyen egy olcsó R7 240-et vagy GT 730-at, low profile-ban, és a gond megoldva.
De összegzésben: + 4 giga ram, + egy jobb proci, + egy jó VGA, és a gép használhatóvá válik, @Zsombi33 is ugyan ezt használja, csak ő 8 giga RAM, és E8400-al csapatja, a HD 5450 karival ez neked szól @bali1999
gabesz16 hó
Nem biztos, hogy fejlesztésbe kéne először fognod!
Talán próbáld ki a ReadyBoostot! Lényege az, hogy nem a merevlemezt használja gyorsítótárként, hanem a Pendrivet.
Ezáltal talán gyorsulhat a betöltési sebesség, ami szerintem a laggolás egyik lehetséges forrása.Wink
bali19996 hó
Arra én is gondoltam hogy lehet a gép már gyenge a monitorhoz.
@gabesz1 Kipróbálom, hátha segít valamennyit Smile
Pénzt szerintem már nem nagyon éri meg ölni bele, már csak másodlagos gépnek van használva és amúgy is már 10 éves.
Csak netezésre meg néha filmnézésre van használva.

Még a Win7-nél az segített valamennyit hogy kikapcsoltam az Aero felületet, a 10-ben erre már nincs lehetőség?
Lali6 hó

Idézet

Még a Win7-nél az segített valamennyit hogy kikapcsoltam az Aero felületet, a 10-ben erre már nincs lehetőség?
Nem, ott nincs mivel az más féle ablak kezelési módja van, de azt a letisztult megjelenés pont e miatt van, minél lightosabb, annál kevésbé terheli a gépet.
Zsombi336 hó
Tapasztalatból írom az az alaplapi vga q35 a chipsetben , még a youtube nézéshez is kevés 480p nél nem hogy full hd !
Ne kezdj nagy beruházásba , nekem csak azért lett így tele a gép mert sok alkatrészt fillérekért szereztem .
De ha azt akarod hogy párévig menjen , egy msi hd 5450 1 gb LP kell bele , használtan 5-7 ezer ennyit még talán tartalék gépnek költhetsz rá ! Direkt írtam msi-t csak példa így 19W amit eszik de egy asus vagy shapire . Ugyanaz a hd5450 már akár 40W-ot is ehet .
És kicsi a táp ! A GT 710 1 Gb MSI LP, még neked szintén elég ! De biztos hogy kell kari és akkor menni fog , nézd meg csak a flash gépigényét a q35 csak dx 9 ! Biosba adhatsz még neki ramot , de az csak kisebb időkitolás . Ha nincs már így is plafonon a vram a biosba ! Smile De csak akkor költsd azt a pár ezret is , ha tartalék vagy kísérleti gépnek kell . Ha most megkezdenél mindent megvenni amit az enyémbe tettem , már új gépet is kiadna . Szóval max egy ilyen egyszerű kártya . Vagy tán Lalinak gt 690 is ment . Ez netezni filmezni yutube régi játékokra elég . Vagy másik lehetőség nincs full hd , leveszed a felbontást 1380x768-ig . 2,0 USB mellett a ReadyBoostot dráma . Ott a legócskább hdd is gyorsabb mint amit a 2,0 bemenet enged .

Új ár ha nem kell használt és az adatai , kisméretű LP vas jár hozzá . Jóval több mint full hd videózásra , Crysis 3 simán menne játékban dx 12 és 19W fogyasztás .
Rejtett tartalom:
Lali6 hó
@bali1999
Csak hogy megerősítsem az elsődleges véleményemet..
Nálad is ugyan az a gond, mint nála. (gyenge kártya, nem tudta vinni akadás mentesen a dolgokat)
Rejtett tartalom:
image.prntscr.com/image/_g4EEbjyQnOuiRmNrFr38A.png
bali19996 hó
Köszönöm a segítséget Smile
Viszont arra felfigyeltem hogy youtuben elég jól akadás mentesen viszi az 1080p-s videókat teljes képernyőn is. Smile
Lali6 hó
Igen, az más tészta..
pl: a 4K esete is hasonló, ezért: Mert a feldolgozás módja nem olyan mint egy sorozatnak vagy filmnek (ami a torrent oldalakon van)..
A gépem nem felel meg még a 4K-ra, de a Youtube-n, gond nélkül mennek a 4K-s videók, de a 4K-ra készített filmek, már rendesen akadnak...
Rejtett tartalom:
kephost.com/images/2017/06/17/Kepkivagas3.png
Nekem előző configom E7200 (2x2,53GHZ) 4 G ram és nvidia 9600GTX volt 1680*1050 monitorral és akadás nélkül vitt 1080p videókat akár lejátszóból akár youtubról.
Én még ennek a lapnak adtam cuccot, Q8400 8G ram, HD7770 és 360 fokos videókat még 1080p -be akadásmentesen tolja.

Szerintem lehet beterheli valami a pl a vinyódat, ha esetleg tettél föl Intel matrix storage vagy rapid storage menagert azt szedd le, nálam volt olyan baj mivel ez is régi config szarul kezelte a HDD-t (I/O műveletek stb) de nálam csak a hang adott csikorgó hangokat zene vagy film közben, főleg ha közbe ment a torrent is, ha viszont a rendszer illesztője kezeli ezeket akkor bárhogy terhelem szarrá ilyen gondom nincs.
Driver6 hó
Ebben a gépben egy Intel GMA 3100 van, ami elvileg egy 256 MB-os kártya... Ez Full HD felbontáshoz egyszerűen már kevés.
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 3

POKA, sáska, Ladis92

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!