Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.
thumbnail

Debian 12

Értékelés: 4
Fájlméret: 629 MB

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Ismertető

A Debian egy rendkívül sokoldalú (univerzális) és kifejezetten a stabilitásra hangolt Linux disztribúció. Ennek köszönhetően nem csak személyi számítógépekhez, hanem nagy előszeretettel használják szerverekhez. A Debian számos más, különböző célú disztribúció alapja is, mint például a Proxmox szervereké, valamint az Ubuntu és Linux Mint disztribúcióké.

A Debian 12 új kiadása ismét sokkal több szoftverrel érkezik, mint az elődje a bullseye; a disztribúció több mint 11089 új csomagot tartalmaz, összesen több mint 64419 csomagot. A disztribúcióban található szoftverek nagy része frissítve lett: több mint 43254 szoftvercsomag (ez az összes csomag 67%-a). Emellett jelentős számú csomag (több mint 6296, a csomagok 10%-a) különböző okokból kikerült a terjesztésből. Ezek a csomagok nem fognak már frissítéseket kapni, és a csomagkezelő felületeken "elavultként" lesznek megjelölve. Az asztali környezetek szintén frissültek, többek között most már tartalmazza a GNOME 43, KDE Plasma 5.27, LXDE 11, LXQt 1.2.0, MATE 1.26 és Xfce 4.18 asztali környezeteket.

A Debian 12 bookworm 2024. február 10-én jelent meg és 5 éves támogatást élvez.
Hozzászólások megtekintése (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (2)100 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!