Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.
thumbnail

LibreOffice 24.2.2

Értékelés: 3.6
Fájlméret: 347 MB

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Ismertető

A LibreOffice teljesen ingyenes, tetszőleges célra felhasználható, legyen az magánfelhasználás, oktatásban, kormányzatnál, közigazgatásban felhasználás vagy üzleti célú felhasználás - ezenfelül szabadon terjeszthető, pl. családtagoknak, barátoknak, diákoknak, alkalmazottaknak.

A LibreOffice nyílt forráskódú, ingyenesen és szabadon – üzleti célra is – felhasználható irodai programcsomag, amely Windows, Macintosh és Linux rendszereken egyaránt használható. Hat alkalmazásból áll: Writer (szövegszerkesztő), Calc (táblázatkezelő), Impress (bemutatókészítő), Draw (rajzoló), Math (képletszerkesztő) és Base (adatbázis-kezelő). A LibreOffice támogatását és dokumentálását felhasználók és fejlesztők elkötelezett közössége végzi. Ehhez a közösséghez bárki csatlakozhat.

oprend.hu/infusions/downloads/images/screenshots/libreoffice.png

Mit tartalmaz a LibreOffice?
  • A WRITER a LibreOffice szövegszerkesztője: bármire használhatjuk az egyoldalas levelektől kezdve a beágyazott ábrákat, kereszthivatkozásokat, tartalomjegyzéket, tárgymutatót és irodalomjegyzéket tartalmazó teljes könyvig bezáróan. Az automatikus kiegészítés, az automatikus formázás, az írás közben működő helyesírás-ellenőrzés a legnehezebb feladatot is könnyen elvégezhetővé teszi. A Writer tudása elég ahhoz, hogy kiadványszerkesztési feladatokat is végezzünk vele, például többhasábos hírlevél vagy brosúra készítését csak a képzelet szab határokat.
  • A CALC egy nagyszerű táblázatkezelő program, ami az unalmas számokat szembetűnő információkként képes megjeleníteni. Számoljunk, elemezzünk és jelenítsünk meg adatokat gyorsan és könnyedén! Használjunk haladó táblázatkezelő funkciókat és döntéshozó eszközöket bonyolult adatelemzések bemutatásához. Használjunk beépített eszközöket két- és háromdimenziós táblázatok készítéséhez.
  • Az IMPRESS a leggyorsabb, leghatékonyabb módszer hatásos multimédia prezentációk készítésére. Prezentációnk igazán ki fog tűnni különleges effektusai, animációi és színvonalas rajzos eszközei révén.
  • A DRAW segít elkészíteni bármit az egyszerű diagramoktól kezdve a háromdimenziós illusztrációkon át a különleges effektusokig.
  • A MATH a LibreOffice képletszerkesztője. Leggyakrabban szöveges dokumentumokban előforduló képletek, egyenletek megszerkesztésére használatos, de más dokumentumtípusokkal és önmagában is használható.
  • A BASE komponens lehetővé teszi adatbázisok adatainak manipulálását a LibreOffice felületén keresztül. Hozzunk létre vagy módosítsunk táblákat, űrlapokat, lekérdezéseket és jelentéseket akár külső adatbázis, akár a Base beépített HSQL adatbázismotorja használatával.
Hozzászólások megtekintése (eddig 7 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
abdulka · 9 év
Néhány hónapja próbaképpen feltelepítettem, de sajnos sok bosszúságot okoz. Leginkább a képet vagy táblázatot tartalmazó dokumentumok formázását felejti el illetve azokat egymást fedve jeleníti meg.
Imre78 · 6 év
Én eddig akárhány gépre felraktam a Libre Office-t, senki sem mondta, hogy valami ne működne. MS Office helyett szoktam feltenni, olyan felhasználóknak, akik az MS-hez vannak szokva. Szerintem észre sem veszik, hogy nem MS termék van fenn. Egyébként egy teljesen átlagos user kis túlzással azt is alig venné észre, ha a Windows 7 helyett Linux Mint Mate van felrakva. A játékok meg egy-két speciálisabb szoftvert leszámítva szerintem mindenki nyugodtan használhatná a Linux rendszert. Sok előnye van és kevés hátránya - mondom ezt már több mint egy év Linux használat után.
Csicso82 · 6 év
Nemrég volt egy beszélgetésem egy tapasztaltabb LibreOffice felhasználóval. A lényeg az hogy nem érdmes használni a MINDNEKORI legfrissebb buildet hanem az előző verzió utolsó stabil buildjét. Ugyanis - konkrét példa most ugyanis ez van - a korábbi 5-ös verzió még él és foltozgatják de vele párhuzamosan elindult a 6-os verzió fejlesztése ami sajnos nagyon komoly hibákat is tartalmaz - konkrétan bármilyen excell tábla megnyitásakor összeomlott az egész és ez gyakorlatilag mindenkinél megtörtént - ezért addig ennek a használatát javaslom ameddig az 5-ös verzió javítgatását VÉGLEGESEN be nem fejezik és ezzel párhuzamosan elkezdik a 7-es verziót fejleszteni és a 6-oshoz már csak javítgatások jönnek azaz elég stabil már ahhoz hogy csak csiszolgatni kelljen. Ekkor lesz érdemes váltani a 6-os főverzióra és addig használni ameddig a 7-est gatyába nem rázzák.
buhera · 6 év
Nem lesz több 5-ös verzió. Augusztusban jön a 6.1.0. A 7-es még a láthatáron sincs. https://wiki.documentfoundation.org/R...eleasePlan
Csicso82 · 6 év
Akkor lassan érik a váltás a 6-osra, de nem sietem el ameddig valamilyen új funkció nem fog hiányozni.
TNC · 6 év
Nekem állandó visszatérő probléma, hogy a saját formátumait nem jeleníti meg rendesen amennyiben régebbi verzióval készült. (Leginkább a writer táblázataira igaz.) Ilyenkor köztes verzióval kell újra lementenem, hogy a legújabb verzióval működjön.

Ennek ellenére csak ajánlani tudom! A writert és a calcot nagyon eltaláltak és kiválóan használható. Ráadásul MS Office mellé is érdemes feltenni hisz van olyan szolgáltatása ami MS-nél nincs, de itt van ill. fordítva is igaz.
knor1982 · 6 év
Nem lenne rossz a Libre/Open Office, csak sajnálatos, hogy ha elkészítesz pl. egy egyszerű táblázatot MS Wordben, akkor azt megnyitva LO-ban teljesen másképp tördelődik. Próbálkoztam minden paraméterét részletesen beszabályozni (sortávolság, táblázat sormagasság, táblázat oszlopszélesség, stb.) de sose sikerül megközelítőleg sem ugyan az a megjelenés LO / MSO-ban nézve. (és nem csak ezen egy tapasztalatom van, hanem elég sok)
Én általában MSO-ban dolgozom (munkahelyen licencelt, de én otthonra is megvásároltam), viszont van, hogy olyannak kell átküldenem egy anyagot aki tudom, csak LO-szal rendelkezik. És nagyon sokat el kell tökölnöm vele, hogy megközelítőleg ugyan úgy nézzen ki mindkettőben.
Az ősrégi Sun-féle kiadástól kezdve kísérem figyelemmel, sokat változott előnnyére, de még mindig nem hibátlan, közel sem sajnos.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (5)31.3 %
Nagyon jó (3)18.8 %
Jó (6)37.5 %
Átlagos (1)6.3 %
Gyenge (1)6.3 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!