Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Nem indul a gép. Alaplap hiba lehet.

Sziasztok!

Nem indul el a gépem, mikor bekapcsolom a gép logója (MSI) nem jelenik meg, így a bios-ba sem tudok belépni, nem, hogy bebutoljam a Windowst vagy bármi mást. Az alaplap nem tud sipolni, csak 4 lámpája van
1 CPU
2 DRAM
3 VGA
4 BOOT

a 3.-on megragad, majd újra indul, majd újra ott megragad, és megint újra indul.
A videókártyát kicseréltem másik gépével, ott jól működött, de annak a videó kártyájával sem indult el a gép.
A RAM-ot is kicseréltem az eredmény dettó. Az alaplap elemet kivettem és a bios jumpot is le reseteltem.
A bios-t pendrive-ról telepítettem többször, is de az sem segít,
HDMI és Displayport, ot is kipróbáltam

Az alaplap mindkét nagy csatlakozójában ki próbáltam a kártyát, de akkor sem.

Nem olyan régen már volt panasz erre az alaplapra, az akkori tanács az volt, hogy vegyek egy hálózati kártyát, (nagy letöltésnél szaggatott és fagyot a rendszer meg nem normási CPU használat volt, de ez megszűnt a kártya beszerelésével)

Az alaplap:
https://www.msi.com/Motherboard/MPG-X570-GAMING-PRO-CARBON-WIFI

Valószínűleg az alaplap csere lesz remélem nem CPU-t mondtok. Ha mégis alaplap, mit javasoltok? MSI-t hanyagolnám és az ASUS-t is nagy csalódások voltak. GIGABYTE van tervben. Legalább 1 darab m2 ssd hely de 2 jobb volna, 6 darab sata csatlakozó, és a gépház miatt legalább 2 darab USB3 csatlakozó kéne. A színjátszó extrák miatt a 3-pin RAINBOW LED volna jó több is.

A válaszokat előre is köszönöm.
#1
Anonymuos · 1 év
Táp, CPU?
Garanciális a lap?
Nem sípol? Grin Pedig tud olyat, csak buzzer kell [(JFP2 csatlakozó, jobb alsó sarokban) 5-600 Ft és viszed tovább, 486 óta velem van egy, ez örök, mondjuk a BIOS-ra is azt hittem].
Csak proci és minden lehúzva, kivétel billentyűzet, semmire nem mész?
#2
p3troOoOooo · 1 év
Szia, én még olyanokat azért megpróbálnék, az A1-es ből indulva csakis 1 rammal végig zongorázni mindet egyesével. Folyamatosan áramtalanítva. Ugye ez 4 próbalehetőség. Kizárólag m2 SSD nélkül csináld.

Amiket a hiba ismertetőd közepe táján írsz az nem feltétlenül a hálózati kártya hibája.
#3
Topy-ka · 1 év
Ha módodban áll, akkor olyan cpu-val tesztelj, amiben van integrált videó is (Ryzen G-széria). És így próbálj életet lehelni az alaplapba.
Ha csak a proci van benne (G-szériás), akkor a hátlapi HDMI-n keresztül kellene képet kapnod, feltéve, hogy a biosban nincs letiltva az IGP.
Ha van kép, akkor nem alaplap, és lehet bővíteni az eszközt a következő lépcsőben 1 memória modullal, az A1 foglalatban. Ezek után folytatólagosan a többi alkatrész egyesével való felfűzése, és próbája adja majd meg a hiba okát.

Amennyiben a processzorral szerelt ÜRES alaplap sem ad képet, akkor még mindig lehet tápegység hiba is... Wink
#4
FIRE PRINCE · 1 év
Sziasztok, köszi a válaszokat de időközben sikerült szerezni egy nagyon gyenge, és használt AM4-es alaplapot azzal minden tökéletesen működik. A táp, s RAM-ok, a VGA, minden át lett szerelve arra, így ideiglenesen működik de rendelve lesz egy új.

A memóriák nélkül is beindítottam de az nem szándékos volt, hanem amikor cserélgettem őket véletlen nélkülük indítottam de semmit nem szolt ez még a rendszer ellenőrzése előtt kiakadt. A táp nem lehet mert az "új" alaplappal sem működne.

Egy sipoló vétele is tervben van.

GIGABYTE B550 AORUS PRO AC ezt néztem ki, mert ha jól láttam az x570 chipset drága, és minap olvastam valahol, hogy ha nem akarod túl pörgetni akkor bőven elegendő a B550.

A garancia sajna nem lehetséges, valószínűleg már nem is lehetne ha lett volna. Cég által vett de nem dolgozom ott már, az áruház csak cégekkel ál szóba, + nem emlékszem a nevére és papírokat sem kaptam.

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!