Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Jelszó levevése Toshiba laptop bioszáról

Adott egy Toshiba satellite pro c850- 10z típusú laptop, a bioson jelszó van s amit nem tudok, emiatt a boot menün is, újra kéne telepítettem de nem tudok bebootolni, a jelszó miatt!

Ötleteket várok, hogy hogy tudnám törölni azt a jelszót!
#1
alagi075 · 8 hó
Vedd ki a CMOS-elemet 30 percre. Ez mondjuk törli a BIOS-beállításokat is, és minden visszaáll alaphelyzetbe, de annyi baj legyen.
Esetleg használhatod a Hiren's Boot CD-t is (pendrive-ra is kiírható Rufussal egy másik gépen); bebootolsz erről (USB 2.0-ba kell tenni, attól magasabb verziószámúban nem jó), és a programok között találsz jelszókezelőket is (nem a Mini XP-t kell elindítani). Fejből hirtelen nem tudom, melyik az (asszem a BIOSMasterPasswordRenew volt az), de egy régi laptop jelszavát tudtam törölni vele. Win 10-11 esetében a Hiren's Boot CD PE verziót javaslom, az UEFI alatt is működik csak kiírni körülményesebb, a Rufos nem jó rá).
De egyéb helyreállító lemezeken (Ultimate Boot CD (csak MBR-partíció esetén működik!), Kaspersky Rescue Disc, LinuxLiVE, stb) is vannak ilyen programok.
#2
mondeo6 · 8 hó
Szia! Szembe jőtt az előbb facen és írtam rá.
#4
BlueEyes · 8 hó
alagi075 a hiren'boot hivatalos oldalán van eszköz is a penre íráshoz..
#5
bandi1969 · 8 hó

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!