Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

H97 Pro alaplap csere

Sziasztok!
Szerintem itt mindenki tisztában van a kálváriámal, az alaplapot illetően , nem is ragozom, tegnap, csak fél napot töltöttem avval, hogy életre keltsem a gépemet, a szokásos (Bootoláskor totál lefagy és csak úgy lehet elindítani, ha szétkapom, és az összes winchestert leválasztom, CMOS Reset, és próba. Így általában sikerül.)
Tegnap próbáltam kiszűrni a hibát, hogy csak nem minden vinyót kapok le, nem sikerült a csel. Bojkovska ajánlotta ugyan, hogy miért nem cserélem le a gépem, mondjuk megtehetném, és evvel mi lesz? A táp fél éves, 750 W-os, a processzor Intel Core i7-4790, 32 GB (4x8 GB DDr3) memória, a ház egy minőségi, Fractal Define R4, 4 GB-os NVidia kártyám van. Igaz, hogy a win11 előírásainak nem felel meg, de majd megoldom.
Szóval szeretném, ha olyan alaplapot ajánlanátok, amibe ezek az alkatrészek beépíthetők és megpróbálom majd esetleg a hardveraprón beszerezni az alaplapot, illetve, ha már alaplap csere, akkor esetleg egy processzorcserével a win11-nek megfelelő alaplap ajánlásokat is szivesen fogadnék.
A jelenlegi alaplapom:
https://www.arukereso.hu/alaplap-c312...mek-leiras

Köszönöm szépen a tippeket. Smile
#1
Nortek · 4 hó
Első körben csak az alaplap cseréje.

Második kör, az alaplap csere processzorral csak fél megoldás.
A ramok kiesnek az egyezési listából, és azokat is kell venned.
Az 5. generációtól a DDR4 ramokat rakják a lapokba.
8-9 generáció ami bírja a Windows 11-et alapban, azok a 300 számozású chipsettel vannak szerelve, és ezek is már "elavultnak" számítanak.
Szóval, érdekes utazásnak nézel elébe. Smile
#2
poirot · 4 hó
Köszi Nortek, akkor maradok a DDR3-as kompatibilis alaplapoknál. Nem hagyok "veszni" 32 GB-ot, már csak elvből sem.
#3
Nortek · 4 hó
Azokat találsz a link alatt.
4770 volt nekem régen, a használt processzorod meg érdemel még egy jó alapot, de ez az utolsó amit érdemes rákölteni.
#4
poirot · 4 hó
Köszi Nortek, még várok tippeket alaplapilag kapcsolatban, itt azért nem vagyok teljesen "képben", hogy melyik a "legjobb", de még várok tippeket, meg majd felveszem a kapcsolatot egy számítógépes buherátorral aki átrakja az új alaplapra az alkatrészeket, proci pasztázás, meg ilyenekhez nem értek.
#5
poirot · 4 hó
Lezárom, köszi Nortek a segítséget, nézegetem a nekem megfelelő alaplapot.

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!