Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

"Szellem fájlok/mappák" - vagy ott maradt fájlok/mappák

Üdv! (a címet nem igazán tudtam jól megfogalmazni, úgy gondoltam, hogy az találó rövid tömör, arról amit akarok közölni veletek)
Rendszer: Windows 11 Verzió: 23H2 bulid: 22631.3447
Háttértár: Western Digital WD Blue SN570 1TB (WDS100T3B0C)
Kerekítva 200Gb szabad hely.
Windows frissítés naprakész.
Ram: 16GB
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-8350U
Feladatkezelőben kicsapongó, vagy magasan tartó értéket nem láttam.

A problémám, észrevételem az, hogy újabban 2-3-4 hete, nem tudom pontosan, de olyan történik, hogy ha az asztalon, vagy mappákban létrehozok új mappát, vagy jegyzettömböt, vagy letöltés után a zip fájlokat ideiglenesen ide teszem ki, vagy egyszerűen a megadott mappában tevékenykedek, létrehozza, de nem jelenik meg, ilyenkor azt gondolom, hopp rosszra kattintottam, és újra megpróbálom. Ilyenkor hibát ír, hogy már létezik. Nézem erőssen, de nincs ott semmi, kilépek, vagy vissza, ha mappáról van szó, vagy ha az asztalon, akkor jobb egér frissítés, és megjelenik. WTF. illetve a fordítottja is előjön, hogy ha valamit törlök, szépen törli, kukába kerül, de ott marad ahonnan töröltem, újra akrom törölni, de nem engedi, mert hibát ír, nem létezik, ilyenkor megint ki/be lépek, ha mappáról van szó, vagy jobb eger, és frissítés, majd eltűnik. Tehát elvégzi a feladatot amit csinálok, de "szellemként" ott marad, vagy ha létrehozom, akkor meg nem akarja megjeleníteni egyből.
Nem tudom, hogy ennek mi az oka, de most már kezd kicsit zavarni Sad

Rendszer lagg nem érezhető. 1-1 eset volt, amikor a telefont USB -n csatlakoztatom, felismeri, Sajátgépről (Ez a gép) megnyitom, meghajtóként ott van, bele megyek, lefagy pár másodpercig, ilyenkor az asztal minden elemével eltűnik, és visszajön, amint ez a jelenség végbement, megint indítom a sajátgépet (Ez a gép), és teszem a dolgom tovább.
*visszajön. úgy értem, hogy olyan állapot lesz, hogy "itt az asztal, ikonok, és strartra kész" lehet tenni venni. Nincs semilyen mappa megniytva. Az óra mellett lévő feladatok meg vannak, nem indulnak újra, nem záródanak be az ominozus szituációban.

Kicsit olyan laikusként, mintha valami memória megtelt, és ezért vannak ezek a jelneségek.
#1
szuper · 2 hó
Hogy közelebb kerüljünk a dologhoz: amikor ilyen ismételten előfordul, semmi mást ne tégy, csak nyomd meg az F5-ös gombot (frissítés, ha nincs átkapcsolva az újabb őrület szerint a BIOS/UEFI-ben az Fn funkció valami fölösleges szarságra...)
Egy-kétszeri F5 nyomkodásra láthatóvá válik a kérdéses fájl, illetve a műveleted eredménye...
Sajnos több Windows 1⁄11 11-et futtató vason szembe találkoztam már ezzel a jelenséggel, ez is a „kiváló” Windows 1⁄11 11 felhasználómarasztaló szolgáltatása...
M$ a jelezett jelenségre lakonikus rövidséggel a következő három választ adta:
– Telepítse újra Windows 1⁄11 11-et.
– Vizsgáltassa meg a számítógépet szakemberrel mert ez hardver hiba.
– Cseréljen meghajtóprogramot. (Azt, hogy melyik HW eszközmeghajtócseréjét javasolja, már nem közölte...)
#2
juzer · 2 hó
1. Örülök, hogy másnál is jelen van ez.
2. Nem tervezek semmi új alkatrészt, kütyüt venni, se időm, se kedvem, se pénzem rá most
3. Újratelepíteni sem fogom, mert be van lakva elég jól és lehet 10 perc a művelet, de kb heteig tartana a finomhangolás, hogy is volt az beállítva, stb... amennyire megszokott, annyira alap és vakaórunk rajt, hogy az most alapból úgy volt, vagy hogy is...

Ok, köszi, akkor az F5, nincs semmi cirkusz babrálás.

Hirdetés

Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!